دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1399 - 08:00
با تلاش محققان صورت گرفت؛

بازیافت روغن خوراکی مصرف شده با اسفنج جادویی

محققان توانستند با استفاده از فرایندهای شیمیایی انجام شده در نوعی اسفنج روغن خوراکی را بازیافت کنند.
کد خبر : 526549
روغن 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان استرالیایی اسفنجی را تولید کردند که به سادگی و با هزینه‌ای کم روغن خوراکی مصرف شده را جذب کرده و آن را بازیافت و به سوخت زیستی( biofuel) تبدیل می‌کند.


در واقع این اسفنج مواد زائد و غیرقابل استفاده را به مواد قابل مصرف تبدیل می‌کند. اسفنج طراحی شده توسط مهندسان استرالیایی دارای کاتالیزورهایی است که سرعت فرایندهای شیمیایی برای تبدیل روغن کثیف خوراکی به سوخت زیستی افزایش می‌دهد. کارن ویلسون محقق ارشد در این پروژه گفت: «کاتالیزورهای موجود در این اسفنج می‌توانند به طور همزمان در چند واکنش شرکت کرده و کیفیت سوخت تولیدی را افزایش دهند.»



هرساله حجم قابل توجهی روغن خوراکی مصرف شده وارد محیط زیست می‌شود و آلودگی‌های زیادی را ایجاد می‌کند. روش‌های موجود برای بازیافت روغن‌های خوراکی بسیار پرهزینه هستند ولی اکنون همه مردم می‌توانند با استفاده از این اسفنج روغن‌هایی را که به طور طبیعی باید دور ریخته شود بازیافت کرده و دوباره مصرف کنند.


روغن بازیافت شده به وسیله این اسفنج برای استفاده مجدد در تهیه غذا و حتی به‌کارگیری به عنوان سوخت برخی از خودروها قابل مصرف است. البته مهندسان استرالیایی مصرف اصلی روغن بازیافت شده را برای پخت‌وپز غذا عنوان کردند. محققان شرکت کننده در این پروژه می‌خواند به زودی تلاش‌هایی را برای بازیافت سایر مواد آسیب زننده به محیط زیست آغاز کنند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب