دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آبان 1399 - 15:04
دانشمند پاکستانی مطرح کرد؛

تأکید به آماده‌سازی نسل جوان برای رویارویی با چالش‌های آینده

هماهنگ‌کننده کل کمیته دائمی همکاری‌­های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) بر اهمیت به‌کارگیری ظرفیت­‌ها و استعدادهای نسل جوان برای مقابله با مشکلات آینده جهان تأکید کرد.
کد خبر : 526175
3744.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد اقبال چودری، هماهنگ‌کننده کل کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) گفت:  جهان اسلام، جامعه بزرگی است که عمدتاً از جوان­‌هایی با ظرفیت‌­ها و استعدادهای فوق­‌العاده تشکیل شده است.


چودری خواستار ارائه­ دست­‌کم یک هزار بورسیه تحصیلی در جهان اسلام شد تا از این طریق محققان جوان از غرب آفریقا، آفریقای زیرصحرا (آفریقای سیاه) و آسیای میانه به کشورهایی که مهارت علمی بالاتری دارند مانند ترکیه، ایران، پاکستان، مصر، مالزی، و اندونزی دعوت شده و برای آینده آموزش ببینند.


وی در خصوص ظرفیت‌­های قابل‌توجه جهان اسلام برای مقابله با بحران­‌ها، بیان کرد: فجایع و بلایا، منجر به خلق فرصت­‌های جدید می‌­شوند.


چودری با بیان اینکه مسلمانان حدود یک پنجم جمعیت جهان را تشکیل می‌­دهند، گفت: ما یک جامعه بزرگ دارای تخصص، نهادها و مؤسسات عالی، و مراکز علمی موفق هستیم.


وی ضمن تأکید بر به‌کارگیری صحیح این منابع افزود: باید از ظرفیت‌­های جوانان استفاده کرده و فرصت‌­های بروز خلاقیت را برای آنها فراهم کنیم، همچنین در زمینه تأمین بسیاری از نیازهای بهداشتی باید به خودکفایی برسیم، همچنین باید با بهره­‌گیری از مؤسسات آموزش عالی به توسعه­ ظرفیت­‌ها در جهان اسلام پرداخته و فرصت­‌های بیشتری را به منظور بسیج جوانان ایجاد کنیم تا برای مقابله با چالش‌های پیش­رو در آینده آماده باشیم.


هماهنگ‌کننده کل کامستک با اشاره به کشورهای مسلمانی که تاکنون بحران کرونا را به خوبی کنترل کرده و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن را کاهش داده‌­اند، بر لزوم استفاده از تجربیات موفق دیگر کشورهای مسلمان تأکید کرد.


وی همچنین با اشاره به هفتمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در روزهای ۲۹ اردیبهشت و هشت خرداد ۱۳۹۹ به صورت مجازی و با هدف فراهم کردن بستری برای به اشتراک­‌گذاری تجربیات کشورهای اسلامی در مقابله با بیماری کووید -۱۹ و اکتشافات علمی دانشمندان در مواجهه با چالش ویروس کرونا برگزار شد، گفت: نشست­‌های فکری بیشتری از این دست باید در سرتاسر جهان اسلام برگزار شود تا بتوانیم برای کمک به برادران و خواهران مسلمان خود، برنامه­‌ها و راهبردهایی عملی در جهان اسلام ارائه دهیم.


وی اظهار کرد که بهره‌­گیری از تجربیات یکدیگر و همچنین حصول اطمینان از این که هر کشور مسلمان از منابع لازم، راهبردهای مناسب، و پشتیبانی سایر کشورهای مسلمان برخوردار است، اهمیت بسزایی دارد.


چودری همچنین در پاسخ به این پرسش که همکاری بین دانشمندان چگونه به مقابله با مشکلات کمک می‌­کند، پاسخ داد: بقای طولانی مدت بشر و همچنین سعادت امت اسلام در گروی هم‌افزایی و همکاری است. پیام من این است که ما با همکاری یکدیگر باید محققان جوان زیادی را برای آینده آماده سازیم تا ظرفیتی ایجاد شود که پاسخگوی هر نوع چالشی در آینده باشد.


محمد اقبال چودری به دلیل فعالیت­‌های علمی خود، جوایز معتبر ملی و بین‌المللی بسیاری را از آن خود کرده است. از وی بیش از یک هزار اثر پژوهشی در زمینه شیمی آلی و زیست آلی انتشار یافته (بیش از 23 هزار ارجاع و اچ­ ایندکس 62) و 57 اختراع بین‌­المللی نیز به ثبت رسانده است. او همچنین 68 کتاب و 40 فصل کتاب در کارنامه خود دارد. وی یکی از سخنرانان میزگرد «شبکه‌­سازی علمی و فناوری در مواجهه با چالش‌های ویروس کرونا در جهان اسلام» در هفتمین نشست استپ بوده است.



انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب