دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه عنوان کرد؛

گسترش فن دامداری با بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند چندقلوزا

گسترش فن دامداری با بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند چندقلوزا
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه گفت: هدف از بهره‌برداری مجتمع دامپروری پرورش گوسفند چندقلوزا گسترش فن دامداری میان علاقه‌مندان و دانشجویان است.
کد خبر : 525938
IMG_۲۰۲۰۱۰۲۶_۱۱۴۳۱۲.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مراغه، محمدرضا ولیلو در مراسم بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند چندقلوزا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه اظهار کرد: هدف اصلی از این طرح کمک به دامداران منطقه و آموزش و گسترش فن دامداری به‌صورت حرفه‌ای و با آخرین متدهای استاندارد جهانی به علاقه‌مندان و دانشجویان است.


وی با بیان اینکه رسالت دانشگاه مبنی بر تربیت دانشجویان کارآفرین و هدایت آنها به سمت مهارت‌آموزی است، افزود: بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند چندقلوزا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه باعث می‌شود تا با اصلاح نژاد دام‌ها این منطقه از رونق اقتصادی بالایی برخوردار شده و دامداری این منطقه از سنتی به دامداری صنعتی و تجاری تبدیل شود.




بیشتر بخوانید:


بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند در مراغه


از بومی‌سازی و ترویج دامداری مدرن تا مبارزه با نژادهای تقلبی




رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه گشایش این پروژه را یکی از افتخارات دانشگاه برشمرد و مطرح کرد: جای خالی مجتمع دامپروری آن هم به‌صورت مدرن با نژادهای به‌روز و باصرفه اقتصادی برای برقراری آموزش‌های عملی و کاربردی برای دانشجویان متقاضی رشته‌های دامپروری و کشاورزی در شهرستان مراغه که قطب کشاورزی و باغداری منطقه است، بسیار حائز اهمیت بود.


ولیلو اضافه کرد: به همت استادان، کارکنان و سایر کارکنان دانشگاه و همراهی مسئولان اداره جهاد کشاورزی شهرستان مراغه راه‌اندازی پروژه پرورش گوسفند چندقلوزایی رومن از بهمن‌ماه ۹۸ کلید زده شد و امروز بهره‌برداری رسمی آن آغاز می‌شود.


بهره‌برداری از مجتمع دامپروری پرورش گوسفند با هزینه 7 میلیاردی


وی با بیان ظرفیت بالای این مجتمع ازنظر گنجایش پرورش گوسفند عنوان کرد: فاز نخست این پروژه با تعداد ۵۰ رأس گوسفند رومن آغاز و پس از تست قابلیت ارتقای این مجتمع، فازهای بعدی افزایش تعداد رأس دام‌های پرورشی هم در اثر زایش آنها و هم افزایش تعداد گوسفندان بیشتر خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه خاطرنشان کرد: گوسفندان نژاد رومانوف دارای باروری مناسبی هستند و فصل تولید مثل آنها نیز طولانی است؛ بنابراین بره‌های تازه متولدشده نیروی جسمی بالایی دارند و توان بیشتری برای زنده ماندن و چرا خواهند داشت.



ولیلو توضیح داد: تولیدمثل این نژاد مختص فصل خاصی نیست؛ بلکه در همه فصول سال بوده و قوچ‌های رومانوف در طول سال میش‌ها را بارور می‌کنند به عبارت دیگر تولیدمثل در طول سال و چندقلوزایی از دیگر ویژگی‌های گوسفندان با نژاد رومانوف است.


وی میزان برآورد هزینه شده برای این مجتمع اعم از خرید گوسفند، بازسازی مجتمع و سرمایه در گردش هزینه‌های خرید خوراک دام را مجموعاً نزدیک به 7 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه با هدف حل مشکلات جامعه با رویکرد کشاورزی و اصلاح نژاد دام‌های منطقه، جذب بورسیه دانشجویان و علاقه‌مندان به این مهارت‌ها و کاهش وابستگی به شهریه دانشجو که یکی از دغدغه‌های مجموعه‌های بزرگ دانشگاهی است به راه‌اندازی این مجتمع اقدام کرد.


مراغه قطب‌ دامپروری آذربایجان شرقی


مدیر جهاد کشاورزی مراغه نیز در این مراسم گفت: اجرای طرح پرورش گوسفند مولد نژاد رومن، حرکتی مناسب و مؤثر از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در بخش دامپروری منطقه بوده است.


اسماعیل کریمی اصل افزود: اداره جهاد کشاورزی مراغه با نهایت امیدواری به آتیه این پروژه و با همه توان در راستای تحقق اهداف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به‌ویژه در بعد کشاورزی و دامپروری اعم از آموزش و تحقیق، گام برخواهدداشت.


وی عنوان کرد: این شهرستان اکنون با 200 هزار رأس گوسفند، 34 هزار تن شیر و بیش از 4 هزار تن گوشت قرمز از قطب‌های دامپروری آذربایجان شرقی است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب