دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آبان 1399 - 12:13
در مسیر نخبه‌پروری 22/ رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان:

پژوهشگران جوان 10 اختراع ملی در حوزه کشاورزی ثبت کردند/ انجمن‌های علمی پیشرو در تحقق بیانیه گام دوم

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ثبت حدود 10 اختراع ملی در زمینه کشاورزی را از فعالیت‌های شاخص‌ این باشگاه برشمرد.
کد خبر : 525262
حسینی3.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


از راه‌اندازی انجمن علمی روانشناسی تا افزایش شور دانشجویی در دوران قرنطینه


قوانین دست و پاگیر در انجام پروژه‌ها حذف شوند


بستر مناسب برای فعالیت‌های علمی کلان‌ فراهم شود




باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان یکی از ۳۰۰ دفتر این باشگاه است که سال 1377 با هدف شناسایی، جذب و حمایت از پژوهشگران راه‌اندازی شد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان


خبرگزاری آنا در ادامه پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» و برای آگاهی از فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفتگویی را با سیدعرفان حسینی رئیس این باشگاه و عضو هیئت علمی گروه عمران واحد گرگان ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه واحد دانشگاهی متبوع خود و رؤسای قبلی باشگاه بیان بفرمایید.


حسینی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان سال 1377  در راستای شناسایی، جذب و پرورش دانش‌آموزان، دانشجویان و جوانان دارای استعداد در زمینه‌های مختلف علمی و مهارتی راه‌اندازی شد و تاکنون که بیش از 20 سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد، چهار مسئول داشته است.


این باشگاه اکنون نزدیک به 300 عضو دارد که از این میان افرادی مانند دانشجویان نمونه کشوری، مخترع، دارندگان مدال‌های جهانی در مسابقات علمی، دارندگان پایان‌نامه و ایده برتر کشوری و ... نیز  حضور دارند.


ثبت حدود 10 اختراع ملی در زمینه کشاورزی


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد گرگان در گذشته و اکنون چه بوده است؟


حسینی: تولید و انتشار  بیش از صدها مقاله علمی، شناسایی و پرورش جوانان مستعد و توانمند علمی، ایجاد روحیه پژوهشی بین دانشجویان و دانش‌آموزان و ثبت حدود 10 اختراع ملی در زمینه کشاورزی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین فعالیت‌های باشگاه بوده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


حسینی: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های مهارت‌افزایی در راستای شعار سال (جهش تولید) و فراهم‌کردن زمینه ایجاد اشتغال برای اعضا، برگزاری مسابقات علمی مختلف، حفظ پویایی انجمن‌های علمی با برگزاری برنامه‌های منسجم و مدون مانند کارگاه‌های آموزشی، تشکیل و حفظ کارگروه‌های تخصصی با محور حل مشکلات و چالش‌های شهر گرگان و استان گلستان در زمینه‌های مختلف بخشی از سیاست‌گذاری‌های باشگاه هستند.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟


حسینی: مشورت بیش از پیش همکاران ستادی با همکارانی که مشغول به کار هستند،  ایجاد روحیه همدلی و مشارکت بین اعضای ستادی و مسئولان باشگاه‌ها، تغییرنکردن پی‌درپی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها و رفع نقص سامانه پیوند از خواسته‌هایی است که انجام آن توسط مسئولان ستادی باعث توانمندی باشگاه خواهد شد.


 با توجه به کمبود نیرو در باشگاه و حجم کار بالای این حوزه برای رسیدن به کیفیت مطلوب، کاهش بوروکراسی اداری و تسهیل و تسریع در روند فعالیت مسئولان باشگاه‌ها (بعضاً برای انجام برنامه‌ای باید تعداد زیادی مجوز گرفته شود، فرم پر شود و در سامانه‌های مختلف موارد ثبت شود) از دیگر خواسته‌هایی است که انجام و رفع آن باشگاه را توانمندتر خواهد کرد.


از دیگر پیشنهادهای ما افزایش ساعات موظفی مسئولان برای حضور در باشگاه و البته افزایش میزان حق‌الزحمه آنها و درنظرگرفتن حداقل یک نیروی کارمند برای باشگاهی که مسئولیت استان را نیز برعهده دارد، است.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟


حسینی: داشتن چند عنوان جهانی و کشوری در مسابقات روباتیک و چند اختراع و ابداع ثبت‌شده در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته به آن از دستاوردهای مهم این باشگاه است.


مشغول ساخت مواد افزودنی جدید با ملاحظات زیست‌محیطی و اقتصادی هستیم


آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ و برنامه و دستورکار جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟


حسینی: اکنون مشغول ساخت مواد افزودنی جدیدی با ملاحظات زیست‌محیطی و اقتصادی هستیم که به بهسازی و تثبیت خاک‌های موجود در استان گلستان از لحاظ استاتیکی و دینامیکی می‌پردازد.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


حسینی: برگزاری سه مسابقه علمی در سطح ملی با موضوعات مقاله‌نویسی، تولید محتوی آموزشی (انیمیشن، فیلم و ...) و ایده‌پردازی در راستای تولید، همگی با محور ویروس کرونا انجام شده است. چند کارگاه و وبینار آموزشی هم در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کووید-19 برگزار شده است.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌رو دارید و دستورکارها چیست؟


حسینی: برگزاری مسابقات علمی و فناورانه در سطوح مختلف، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، برگزاری سمینارهای علمی، برگزاری کرسی‌های اندیشه‌ورزی، حفظ و تشکیل تیم‌های علمی شرکت در مسابقات، ایجاد کارگروه‌های تخصصی در راستای حل مشکلات جامعه شهرستان گرگان و استان گلستان و ... ازجمله دستورکارهای این باشگاه است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه، از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردار هستید. ارزیابی شما از کارکردهای‌شان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


حسینی: 17 انجمن علمی در زمینه‌های عمران، معماری، کامپیوتر، کشاورزی، علوم آزمایشگاهی، پرستاری، شیمی، ریاضیات، ادبیات، حسابداری، روانشناسی، حقوق، تربیت‌بدنی، زبان انگلیسی، آموزش ابتدایی، زیست‌شناسی و مدیریت زیرمجموعه این باشگاه شده‌اند.


انجمن‌های علمی همواره بازوی محرک باشگاه در پیشبرد برنامه‌ها بوده‌اند


مؤثرترین روش در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط رهبری ارائه شد، مسیر علم و پژوهش است که انجمن‌های علمی در این راستا با پرورش و تربیت نیروی پژوهشگر می‌توانند پیشرو باشند. انجمن‌های علمی جدا از رسالت و شرح وظایف خود همواره بازوی محرک باشگاه در پیشبرد برنامه‌ها نیز بوده‌اند.


مهم‌ترین هدف در انجمن‌های علمی، ایجاد فضایی علمی برای دانشجویان است


انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در برگزاری بیش از ده‌ها برنامه اجراشده توسط باشگاه پژوهشگران اعم از مسابقات، بازدیدهای علمی و ... همواره شرکت فعال داشته‌اند و از نظر بنده باید در رتبه‌بندی اخیر ستاد مرکزی باشگاه که درباره انجمن‌ها انجام شد، در گروه A قرار می‌گرفتند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.


وجود انجمن‌های علمی در واحد گرگان همواره پویایی و نشاط علمی را بین دانشجویان ایجاد کرده و ان‌شاءالله خواهد کرد. از مهم‌ترین اهداف باشگاه در انجمن‌های علمی، ایجاد فضایی علمی و سرشار از انگیزه و امید برای دانشجویان است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب