دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

میدان نفتی یلدا کجاست؟

مقامات نفت و انرژی کشور به‌تازگی از تکمیل فرآیند اکتشاف میدان نفتی یلدا در 30 کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی در خلیج‌فارس خبر داده‌اند.
کد خبر : 524296
دکل.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، میدان نفتی یلدا در ۳۰ کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی قرار دارد و اگر نتیجه ازلحاظ کشف هیدروکربوری مثبت باشد کمک شایانی به میدان پارس جنوبی خواهد کرد.


نزدیکی تأسیسات میدان پارس جنوبی به پروژه حفاری میدان نفتی یلدا امتیازاتی برای تسریع در زمان بهره‌برداری از این میدان جدید در بر داشته است. البته حفاری در این منطقه فعلاً در مرحله تست است اما با تلاش فراوان شرکت ملی نفت و گاز پارس امید است که این پروژه در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری کامل برسد.



ادامه عملیات حفاری میدان نفتی یلدا در عمق 4500 متری


به گفته مسئولان، پروژه حفاری میدان نفتی یلدا تابه‌حال به مرحله عمق گازی رسیده است. عمق گازی در این منطقه حدود 4 هزار و 500 متر است.


درواقع نخستین حلقه چاه اکتشافی – تحدیدی میدان نفتی یلدا در سازندهای کنگان و دالان بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی حفاری در فروردین‌ماه سال جاری حفر شد.


هدف از اجرای عملیات اکتشاف در این منطقه حفظ تداوم برداشت از میدان گازی مشترک پارس جنوبی و نیز استفاده حداکثری از زیرساخت‌های موجود، به‌ویژه ظرفیت مازاد فرآورشی طرح توسعه فاز ۱۲ اعلام‌شده است. این اهداف بود که مدیریت مهندسی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس را به ارزیابی ساختارهای زمین‌شناسی واجد ظرفیت هیدروکربوری در حوزه جغرافیایی میدان پارس جنوبی رهنمون ساخت.




بیشتر بخوانید:


وزیر نفت: ذخایر اثبات‌شده نفت ایران ۱۵۸ میلیارد بشکه است


قرارداد واگذاری میدان نفتی خشت به دانشگاه چه نتایجی به دنبال دارد؟


ظرفیت برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۰۰ میلیون بشکه رسید




این عملیات پس از انجام مطالعات اولیه و اخذ تأییدیه از شورای پورتفولیوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران کلید خورد و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی - تحدیدی در ساختمان زمین‌شناسی دماغه شرقی میدان پارس جنوبی (ساختمان یلدا) در اولویت شرح فعالیت‌های این مدیریت در سال ۱۳۹۹ قرار گرفت.


اکتشاف و توصیف لایه‌های نفتی، مخازن گازی کنگان و دالان و نیز سازندهای ماسه سنگی فراقان و زاکین از دیگر اهداف مهم اجرای عملیات حفاری نخستین حلقه چاه در این محدوده اعلام شده است.



در این راستا در ابتدا برنامه‌های فنی طراحی شده و دستورالعمل‌های ژئوفیزیک و ژئوتکنیک بکار گرفته شدند. پس از آماده‌سازی دستگاه حفاری پاسارگاد ۱۰۰ و استقرار آن در موقعیت ساختمان یلدا، عملیات حفاری این چاه در سی‌ام فروردین‌ماه سال جاری شروع شد.


 پس از اتمام مطالعات امکان‌سنجی، شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان مجری انتخاب شد و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت به‌عنوان ناظر و کارفرما شروع به فعالیت کرد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب