دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

درمان میگرن با طعم نوآوری/ فناوری بر هر درد بی‌درمان دواست

میگرن بیماری رایجی است که یک نفر از هر هفت نفر در جهان را درگیر می‌کند، با این وجود هنوز درمانی برای این بیماری پیدا نشده است. امروزه به کمک پیشرفت‌های فناورانه روش‌ها و ابزارهایی برای کاهش رنج بیماران مبتلا به میگرن ارائه شده تا مرهمی بر درد و رنج آنها باشد.
کد خبر : 523909
shutterstock_1423084877-e1564675262704.jpg

گروه فناوری خبرگزاری آنا-هانا حیدری؛ میگرن نوعی اختلال مغزی است که باعث بیش‌فعالی نورون‌ها می‌شود. این بیماری باعث ایجاد درد در یک‌ طرف از سر شده که اغلب فرد را ناتوان می‌کند. این سردردها تا 72 ساعت باقی مانده و همراه با علائمی چون تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صداست. میگرن تأثیر بسیاری در کیفیت زندگی فرد دارد چراکه بعد از بروز سردردها فرد توانایی شرکت در فعالیت‌های فیزیکی را ندارد.


تشخیص سردردهای میگرنی براساس سابقه بالینی، علائم و رد احتمال بیماری‌های دیگر انجام می‌شود. سابقه‌ خانوادگی یکی از مهم‌ترین ریسک فاکتورهای ابتلا به میگرن است. این بیماری می‌تواند در کودکی شروع شود یا امکان دارد تا بزرگسالی بروز نکند. درمانی برای میگرن وجود ندارد اما به کمک پزشک معالج و استفاده از دارو می‌تواند این بیماری را مدیریت کرد و تا حدی از شدت سردردها کاست.


برای مدت طولانی فعالیت زیادی در حوزه سردرددرمانی وجود نداشت. حال به لطف پیشرفت علم و فناوری روش‌ها و گجت‌های نوینی با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران میگرنی و کاهش درد و رنج آنها طراحی و تولید شده است.


پزشکی از راه دور؛ نسخه ویژه بیماران مبتلا به میگرن



یکی از مشکلات افرادی که از میگرن رنج می‌برند، مراجعه به پزشک متخصص در هنگام بروز سردردهاست. سردردهای میگرنی معمولاً به صورت ناگهانی بروز می‌کنند و فرد را ناتوان از انجام فعالیت‌های فیزیکی می‌کنند. بنابراین مراجعه به پزشک کار دشواری برای این بیماران که به نور و صدا حساس هستند، به شمار می‌رود. برای حل این مشکل می‌توان از پزشکی راه دور یا تله‌مدیسین استفاده کرد. بدین‌ترتیب بیمار مبتلا به میگرن می‌تواند به محض بروز سردرد و بدون نیاز به خروج از منزل به پزشک متخصص خود دسترسی پیدا کند.


یکی از کمپانی‌های فعال در حوزه پزشکی از راه دور به نام «کوو» بخش جداگانه‌ای در پلتفرم خود برای میگرن راه‌اندازی کرده است. متخصصان و پزشکان با تجربه در حوزه درمان میگرن در این بخش فعالیت دارند و به صورت آنلاین بیماران را ویزیت می‌کنند. این سرویس خرید آنلاین داروها، مکمل‌ها و ابزارهایی را که به بیماران مبتلا به میگرن در مدیریت درد و کاهش علائم کمک می‌کند، نیز فراهم می‌کند.


«نریویو»؛ بازوبندی برای کاهش درد میگرن



نریویو نام دستگاه پوشیدنی نورومدولاسیون الکتریکی از راه دور است که درد سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد. این گجت پوشیدنی تنها باید در هنگام بروز سردردهای میگرنی استفاده شود. در این روش یک بازوبند یک‌بارمصرف برای 45 دقیقه روی دست بیمار قرار گرفته و باعث تعدیل درد می‌شود. این بازوبند سیگنال‌های الکتریکی را به یک ناحیه از بدن (دست) ارسال می‌کند، بدین‌ترتیب سیستم عصبی فریب می‌خورد و میزان درد در ناحیه دیگر (سر) را کاهش می‌دهد. یک اپلیکیشن گوشی هوشمند برای این گجت طراحی شده که به کاربر اجازه می‌دهد میزان سیگنال الکتریکی را تنظیم کند. می‌توان هر بازوبند را تا 12 بار استفاده کرد.


«سِفالی»؛ پیشگیری سردردهای میگرنی



«سفالی» دستگاه کوچکی است که عصب سه‌قلو را تحریک می‌کند. عصب سه‌‌قلو پنجمین عصب از ۱۲ جفت اعصاب جمجمه در سر است. یک عصب سه‌‌قلو به سمت راست سر می‌رود و دیگری به سمت چپ می‌چرخد. هر یک از این اعصاب دارای سه شاخه مجزا است. پس از اینکه عصب سه‌‌قلو از مغز خارج شد، وارد جمجمه شده و به سه شاخه کوچک‌تر تقسیم می‌شود. این اعصاب وظیفه کنترل احساسات را در صورت برعهده دارند.


 این گجت روی پیشانی بیمار قرار می‌گیرد و محرک‌های الکتریکی را از طریق عصب چشم به مسیرهای تنظیم‌کننده درد در مغز ارسال می‌کند. بدین‌ترتیب سیگنال مهارکننده‌ای در مسیر تنظیم درد قرار می‌گیرد. از این دستگاه برای پیشگیری سردردهای میگرنی نیز استفاده می‌شود: بیمار باید به مدت سه ماه هر شب به مدت 20 دقیقه از این گجت استفاده کند. سفالی برای کاهش شدت درد در هنگام بروز سردردهای میگرنی نیز مفید است.


«گاما کور»؛ دستگاهی برای مهار درد



گاما کور وسیله دستی برای تحریک عصب «واگ» است. عصب واگ یکی از بلندترین اعصاب بدن به شمار می‌رود و نقش مهمی در تنظیم عملکردهای حیاتی بدن مانند هضم، ضربان قلب و نفس کشیدن دارد. بیمار باید این دستگاه را برای دو تا سه دقیقه روی ناحیه‌ای از گردن نگه دارد که عصب واگ از آن عبور می‌کند، سپس گاما کور سیگنال‌هایی را برای مهار درد به مغز ارسال می‌کند.


این محصولات تنها چند نمونه از دستاوردهای فناوری برای بیمارانی است که از میگرن رنج می‌برند. نوآوری‌ها و گجت‌های دیگری برای درمان و پیشگیری از میگرن در حال توسعه هستند که در آینده نه چندان دوری در دسترس بیماران قرار می‌گیرند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب