دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 12:22
نشریه انگلیسی:

بایدن یا ترامپ؛ کدام‌یک شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری خواهند داشت؟

با نزدیک شدن به سیزدهم آبان روز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بررسی آماری نظرسنجی‌ها کمک خواهد کرد تا بتوان میزان شانس دونالد ترامپ و جو بایدن را برای پیروزی حدس زد.
کد خبر : 523221
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از تلگراف، با توجه به نظرسنجی‌های سراسری در حال حاضر جو بایدن نماینده حزب دموکرات از دونالد ترامپ پیشی گرفته است.


بررسی میانگین 10 نظرسنجی نشان می‌دهد که کمی بیش از نیمی از آمریکایی‌ها تمایل دارند از بایدن حمایت کنند درحالی‌که حمایت از ترامپ حدود 5 یا 6 درصد پایین‌تر است.


 مردم آمریکا روز سیزدهم آبان پای صندوق‌های رأی خواهند رفت تا رئیس‌جمهور بعدی را انتخاب کنند. آن‌ها شاید ترامپ را برای باقی ماندن در ریاست‌جمهوری برای 4 سال دیگر انتخاب کنند و یا این بار کلید ورود به کاخ سفید را به بایدن بدهند.


انتخابات آمریکا


اگرچه حدود 11 روز پیش ترامپ پس از ابتلا به بیماری کرونا راهی بیمارستان شد اما حال وی بهبود یافته اما هنوز مشخص نیست که تبعات بیماری وی بتواند بر روند پویش انتخاباتی تأثیر بگذارد یا نه.


سن و اضافه‌ وزن ترامپ وی را در مقابل کرونا آسیب‌پذیر کرده است


سن و اضافه وزن ترامپ وی را در حالت یک ریسک نسبی برای آسیب‌پذیر بودن در مقابل تبعات منفی این بیماری قرار می‌دهد. بهبودی نسبی ترامپ، مانعی برای حضور وی در راهپیمایی‌های گسترده طرفداران وفادارش شده است. از طرفی دیگر، اولین رهبری که به کرونا مبتلا شد، بوریس جانسون بود که البته در خلال درمان شاهد صعود چشم‌گیری در تعداد طرفداران شخصی‌اش بود. آمار سایت نظرسنجی یوگاو نشان داد که احساس همدردی و حمایت مردمی از جانسون از 4 درصد به 40 درصد رسید.


دونالد ترامپ در سال 2016 علی‌رغم اینکه رأی کمتری نسبت به هیلاری کلینتون رقیبش به دست آورد توانست انتخابات را برنده شود. بنابراین هنوز بسیار زود است که بتوان گفت کدام‌یک از این دو پیروز انتخابات خواهند شد.


مناظره‌های تلویزیونی را می‌توان از تأثیرگذارترین موارد بر نظرسنجی‌های سراسری دانست. ترامپ و بایدن در ماه گذشته میلادی قبل از اینکه رئیس‌جمهور به کرونا مبتلا شود در اولین مناظره زنده تلویزیونی شرکت کردند که در خلال آن دو نامزد انتخاباتی بیشتر به توهین به یکدیگر و زیر سؤال بردن عملکرد اقتصادی و نحوه مبارزه انتخاباتی پرداختند.




بیشتر بخوانید:


بایدن در نظرسنجی‌ها همچنان پیشتاز است


بایدن یا ترامپ؛ شانس کدام یک برای پیروزی پس از مناظره افزایش یافت؟




در  مناظره اول، بارها ترامپ به‌وسیله مجری برنامه به دلیل صحبت بی‌موقع و قطع کردن حرف بایدن سرزنش شد. حتی یک‌بار وقتی‌که ترامپ بارها در حرف بایدن پرید این خود بایدن بود که به ترامپ گفت: ممکن است خفه شوی مرد!



این مناظره‌ها نوع سیاسی نبرد گلادیاتورها هستند که در گذشته حتی توانسته‌اند نتیجه انتخابات را عوض کنند. پیش از هر انتخاباتی سه مناظره باید صورت گیرد. اولین مناظره سال 2016 بین ترامپ و کلینتون را حدود 84 میلیون نفر از تلویزیون تماشا کردند. این تعداد شامل میلیون‌ها نفری که از طریق فیس‌بوک، یوتیوب، و دیگر دسترسی‌های آنلاین این برنامه را دیدند نمی‌شد. برای بسیاری از مردم آن مناظره تنها مقطعی بود که پای صحبت طولانی کاندیداها می‌نشستند.


نظرسنجی‌های چهار سال پیش نشان دادند که حمایت مردم از دو کاندیدا خیلی به هم نزدیک بودند و ترامپ و کلینتون برتری چندانی نسبت به هم نداشتند. این بار ترامپ برای خودش این شانس را قائل می‌شود که بتواند عقب‌ماندنش از بایدن را در یک مناظره در عصر یکی از همین روزها جبران کند.


در همین حال یاران انتخاباتی ترامپ و بایدن که مایک پنس و کامالا هریس هستند نیز چهارشنبه هفته پیش در مناظره‌ای رو در روی‌هم قرار گرفتند. مناظره این دو بر عملکرد دولت ترامپ در مواجهه با همه‌گیری کرونا تمرکز داشت.


ردیابی نظرسنجی‌ها


مطابق با بخش ردیابی نظرسنجی‌های نشریه تلگراف، سطح حمایت از ترامپ روند یکسانی طی می‌کند.


این ردیاب که میانگین هشت نظرسنجی گذشته را در نظر گرفته، نرخ حمایت از ترامپ را حدود 44 درصد دانسته درحالی‌که عدم‌حمایت از نحوه کارکرد ترامپ به 64 درصد می‌رسد.


نرخ حمایت از ترامپ اخیراً اندکی رشد داشته است. این افزایش پس‌ از آن رخ داد که آمریکایی‌ها ناگهان از نحوه مدیریت بحران کرونا به‌وسیله دولت حمایت کردند اما به نظر می‌رسد تنها تعداد اندکی از مردم تحت این افزایش ناگهانی نظرشان را نسبت به ترامپ عوض کرده باشند.


در مقایسه با رئیس‌جمهور سابق، ترامپ در آستانه انتخابات از محبوبیت کمتری بین مردم برخوردار است.


حال باید دید که آیا ترامپ مانند چهار سال پیش می‌تواند بازهم نظر دیوان عالی را جلب کند و انتخاب نهایی را در اختیار مجمع‌گزینندگان (الکترال کالج) قرار دهد تا رئیس‌جمهور بتواند رقیب دموکراتش را شکست دهد یا خیر؟


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب