دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

بررسی پالس‌های ارسالی به بازار دلار و سکه/ ابتلای ترامپ به کرونا چه تأثیری بر بازار ارز داشت؟

خبر ابتلای ترامپ و همسرش به کرونا دید کاهشی معامله‌گران بر بازار دلار و سکه را تقویت کرده است.
کد خبر : 520792
1397071018181725915555004.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد بین‌الملل گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پس از کاهش 400 هزار تومانی قیمت سکه در اولین روز کاری هفته یعنی شنبه 12 مهر 99، در دومین روز هفته (یکشنبه 13 مهر 99) دومین افت متوالی قیمت سکه پس از 5 افزایش پی در پی به ثبت رسید به طوری‌که هر سکه تمام بهار آزادی با کاهش 700 هزار تومانی (کاهش 4.97 درصدی) به بهای 14 میلیون و 100 هزار تومان رسید.



با کمی عقب گرد و بررسی درمی یابیم که یکی از عوامل اثرگذار در روند نزولی قیمت سکه طی 2 روز گذشته کاهش بهای دلار است، روز شنبه (99/07/12) نرخ دلار با کاهش 480 تومانی به 29 هزار و 500 تومان رسید و روز یکشنبه (99/07/13) بهای دلار با کاهش 600 تومانی (کاهش 2.08 درصدی) به 28 هزار و 900 تومان رسید.



البته خبر ابتلای دونالد ترامپ و همسرش به کرونا در آستانه انتخابات آمریکا نیز در روند کاهش قیمت دلار و سپس به تبع آن سکه بی‌تاثیر نبود.


پالس‌های منفی فوق باعث شد تا معامله‌گران هر 2 بازار سکه و دلار دست به کاهش خرید و فروش بزنند.


طبق پیش‌بینی کارشناسان بازار سرمایه، در صورت تداوم افت قیمت دلار احتمال ریزش یکباره بهای سکه دور از انتظار نیست.


بررسی پالس‌های ارسالی به بازار دلار و سکه


مثبت بودن تست کرونای ترامپ و انتقال او به بیمارستان نظامی جهت انجام مراقبت‌های درمانی از این منظر بر بازار ارز و به تبع آن سکه اثر گذاشته است که معامله‌گران بازار، شرایط فعلی ترامپ را باعث کمرنگ‌تر شدن شانس پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر می‌دانند بنابراین فشار حداکثری اعمال شده علیه ایران تضعیف و دید کاهشی بر دلار و سکه چنبره می‌اندازد.


به عبارت دیگر ماندن ترامپ بر منصب قدرت باعث افزایش قیمت دلار و سکه و پیروزی بایدن رقیب ترامپ که خواهان بازگشت به برجام است منجر به تقویت سقوط قیمت دلار و سکه خواهد شد.


از طرفی دیگر، کاملا طبیعی است که برخی از معامله‌گران پس از چند روز افزایش متوالی، برای سودگیری از خریدهای خود به‌صورت موقت فروشنده شوند.


سومین عامل اثرگذار بر بازار دلار و سکه، حواله درهم است، وابستگی این دو بهم به قدری زیاد است که افت هر یک باعث افت دیگری و افزایش هر یک باعث افزایش دیگری می‌شود، نرخ حواله درهم در روز شنبه (99/07/12) با کاهش 100 تومانی به 8 هزار و 100 تومان رسید و روز یکشنبه (99/07/13) با کاهش 1.24 درصدی به بهای 8 هزار و بیست تومان داد و ستد شد.


معامله‌گران بر این باورند که برای جدی تر شدن ریزش دلار در بازار ارز نرخ حواله درهم باید وارد کانال 7 هزار تومانی شده و در سطح 7 هزار و 950 تومان معامله شود.


کارشناسان پایین آمدن ارزش دلار در هرات افغانستان را عامل موثر دیگری بر روند کاهشی نرخ دلار در بازار داخلی معرفی کردند که توانسته بر ذهنیت معامله‌گران تاثیر بگذارد.


نقش بازارساز در روند قیمت دلار


با اینکه معامله‌گران و سکه بازان به عبور دلار از مرز 30 هزار تومان دل خوش کرده‌اند اما باید دید حالا که نرخ دلار وارد فاز نزولی شده بازارساز در مواجهه با این شرایط چه استراتژی را انتخاب می‌کند آیا با تقویت عرضه به دنبال سرعت بخشیدن به روند نزولی قیمت‌هاست یا استراتژی حفظ قیمت با نوسانات محدود را دنبال می‌کند. 


*گزارش از احسان نیک‌روان


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب