پژوهشگران و آزمایشگاههای برتر تقدیر شدند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استفادهکننده از خدمات شبکه آزمایشگاهی و آزمایشگاههای منتخب گفت: یکی از اشتباهات حوزه پژوهش این است که محققان برای انجام پژوهش و تحقیق خود، هزینه بخش تجهیزات را در پروژهها به صورت خرید دستگاه لحاظ میکنند و عمدتاً بخشی شامل دستگاههای سنگین میشود. همچنین آزمایشگاههای مختلف کشور تجهیزات گوناگونی دارند که غالباً استفاده کمی از آنها میشود. این خود یکی از مسائل حوزه پژوهش است.
بخش خصوصی ارائهدهنده بیشترین میزان خدمات
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری ادامه داد: بنابراین برای رفع این مشکل راهاندازی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را به صورت جدی پیگیری کردیم. امروز بیش از ۱۶ هزار دستگاه پیشرفته به این شبکه آمده است و بخش خصوصی بیشترین میزان خدمات را در قالب این شبکه ارائه میکند.
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان همچنین بیان کرد: پژوهش توسط محقق انجام میشود نه دستگاه و تجهیزات. آنها فقط ابزار هستند که به شکلهای گوناگون میتوان تهیه کرد. خریداری کرد یا از سرویسهایی که در این زمینه ارائه میشود بهره برد.
ستاری با بیان اینکه امروز شاهد بلوغ این شبکه هستیم، افزود: بیش از صد هزار پژوهشگر و شرکت عضو شبکه هستند. در حال حاضر نیز به اعضای هیئت علمی تا سقف 50 درصد تخفیف ارائه میشود. حتی اگر این سهمیه را استفاده کردند قابل تمدید است. در نظر داریم با این اقدامات تا جای ممکن هزینه خدمات آزمایشگاهی را کاهش دهیم تا پژوهشگر و محقق ترغیب به استفاده از این خدمات شود. این موضوع خود رشد بخش خصوصی را نیز به همراه دارد.
ارتقای دستگاهها و تجهیزات در حوزههای گوناگون
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: همچنین در حال انعقاد تفاهمنامههای جدیدی با دانشگاه آزاد اسلامی هستیم تا آزمایشگاههای این دانشگاه نیز به شبکه افزوده شوند. یکی از برنامههای مهم ما ارتقا دستگاهها و تجهیزات در حوزههای گوناگون است که این کار را با تجهیزات پزشکی آغاز کردیم. این اقدام توسعه شرکتهای دانشبنیان ارائهدهنده این خدمات را به همراه دارد. همچنین اگر به قطعه یا نرمافزاری برای یک دستگاه نیاز باشد دیگر نیاز به واردات آن نداریم و این شرکتها به نوعی بازوی کمکی در شرایط تحریم نیز محسوب میشوند.
تأمین عدد قابلتوجهی از تجهیزات در داخل
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با بیان اینکه عدد قابلتوجهی از تجهیزات در داخل تأمین میشود، گفت: شرکتهای زیادی در این حوزهها به بلوغ رسیدهاند. به عنوان مثال حمایت جدی از هنرستانهای آموزشوپرورش داریم تا از دستگاههای ایران ساخت استفاده کنند. در این صورت دانشآموز با دستگاههای ایرانی کار میکند که خود نوعی فرهنگسازی است و باعث معرفی نوآوری به دانشآموزان میشود. این یکی از اقدامات معاونت علمی و فناوری و وزارت آموزشوپرورش است تا از نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات را خریداری کنند.
ستاری همچنین بیان کرد: به صورت جدی بحث حمایت از شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را دنبال میکنیم. علاوه بر تخفیف 50 درصدی اعضای هیئت علمی، تخفیفی تا سقف 90 درصد نیز برای محققان ایرانی بازگشته به کشور، اعضای بنیاد ملی نخبگان و محققان سرآمد داریم. این شبکه در حال حاضر بزرگترین خریدار خدمات آزمایشگاهی در سطح کشور است.
عضویت بیش از 700 مجموعه فعال
در ادامه این مراسم رضا اسدیفرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: بیش از 700 مجموعه فعال عضو این شبکه هستند که فعالیت آنها یکی از دلایل مهم شکلگیری شبکه است. همچنین در مرحله بعد حمایتهای معاونت علمی و فناوری را باید باعث رونق فعالیتهای شبکه بدانیم.
وی ادامه داد: 720 مجموعه آزمایشگاه عضو شبکه تنوع سازمانی بالایی دارند که 44 درصد از آنها متعلق به بخش خصوصی است که خود نشان از توان بالا در این حوزه دارد. 30 درصد نیز آزمایشگاهها و پژوهشگاههای وزارت علوم هستند و 26 درصد مابقی نیز به سایر بخشها تعلق دارند.
اسدیفرد با بیان اینکه 16 هزار و 316 تجهیز توسط شبکه به اشتراک گذاشته شده است، افزود: اعضای شبکه در 31 استان و 85 شهر کشور مستقر هستند. امروز نیز 10 آزمایشگاه برتر و 10 پژوهشگری که بیشترین استفاده را برای پیشبرد تحقیقات خود از خدمات آزمایشگاه داشتهاند تقدیر میشوند.
به گفته مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، از سال 93 تا کنون 340 میلیارد یارانه در قالب تخفیف توسط شبکه ارائه شده است. باشگاه مشتریان شبکه نیز که در سه سال اخیر راهاندازی شده است با ارائه خدمات باعث تسهیل فعالیتهای پژوهشی میشود. این باشگاه حدود صد هزار عضو دارد و علاوه بر اینکه دسترسی به تجهیزات را سهلتر میکند هزینهها را نیز برای محقق کاهش میدهد.
در ادامه نیز 10 پژوهشگر برتر و 10 آزمایشگاه منتخب با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رضا اسدیفرد رئیس شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی تقدیر شدند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/