دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1399 - 16:18
با رتبه Q2 از انتشارات SPRINGER صورت گرفت؛

نمایه سومین مقاله ISI عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ژورنال بین‌المللی

سومین مقاله ISI رساله دکتری عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد در ژورنال بین‌المللی با ایمپکت فکتور 3.3 و رتبه Q2 از انتشارات SPRINGER نمایه شد.
کد خبر : 520321
photo5776133093999096713.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، هاجر باقری‌طولابی نخستین دانش‌‌‌آموخته مهندسی برق گرایش قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، بهمن 98 از رساله دکتری خود با عنوان «طراحی یک الگوریتم هوشمند مبتنی بر جمعیت برای حل مسئله پخش بار احتمالاتی» دفاع کرد.


این دفاع به‌منظور دریافت مدرک دکتری تخصصی در رشته برق قدرت توسط باقری‌طولابی که بورسیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد بود، انجام شد. افشین لشکرآرا دانشیار گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول استاد راهنما و راحیل حسینی دانشیار گروه نرم‌افزار دانشگاه آزاد واحد شهر قدس استاد مشاور این رساله بودند.


سومین مقاله ISI از رساله دکتری باقری‌طولابی به‌تازگی در ژورنال APPLIED INTELLIGENCE، با ایمپکت فکتور 3.3 و رتبه Q2 از انتشارات SPRINGER نمایه شد.


با احتساب این مقاله، سه مقاله ISI  از نوع ایمپکت دار Q4، Q1، Q2 از رساله دکتری عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد چاپ شده که در نوع خود حتی در دانشگاه‌های سراسری کم‌نظیر است و معمولاً افراد در نهایت با دو مقاله که خیلی وقت‌ها هردو هم ISI  ایمپکت‌دار نیستند، دفاع می‌کنند.


دو مقاله دیگر هم از رساله دکتری باقری‌طولابی یکی خرداد 1399 در مجله معروف انرژی از انتشارات Elsevier با ایمپکت فکتور 6.08 و رتبه Q1 چاپ شد که جزء سه درصد ژورنال‌های برتر دنیا در حوزه مکانیک و 15 درصد ژورنال‌های برتر دنیا در حوزه انرژی است و یک مقاله دیگر هم از این رساله در مجله IETE Journal of Research از انتشارات Taylor & Francis با ایمپکت فکتور 1.12 و رتبه Q4 به چاپ رسید.


باقری‌طولابی مخترع جوان خرم‌آبادی به‌تازگی از جشنواره ملی تألیفات برتر خیام 1399 هم برای رساله دکتری برتر لوح و تندیس دریافت کرده است.



طراحی یک الگوریتم هوشمند مبتنی بر جمعیت برای حل مسئله پخش بار احتمالاتی


وی به همین مناسبت درباره رساله دکتری خود با عنوان «طراحی یک الگوریتم هوشمند مبتنی بر جمعیت برای حل مسئله پخش بار احتمالاتی» به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: یک الگوریتم فرا­ابتکاری مبتی بر جمعیت جدید به نام الگوریتم دزد و پلیس (Thief and Police Algorithm، TPA) و الگوریتم اجتماع ذرات بهبودیافته (EPSO) با تقلید از رفتار تیم گدایان حرفه‌ای برای حل مسائل بهینه‌سازی با ماهیت احتمالاتی و گسسته-پیوسته حوزه مهندسی قدرت معرفی شده­‌اند.


دانش‌‌‌آموخته مهندسی برق گرایش قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: کارآیی الگوریتم دزد و پلیس با حل مسئله پخش بار احتمالاتی در یک میکروشبکه با منابع انرژی تجدیدپذیر و نیز حل مسئله گسسته-پیوسته بازآرایی همزمان با تخصیص بهینه منابع چندگانه تولید پراکنده و خازن ارزیابی شده است.


وی با بیان اینکه در زمینه پخش بار احتمالاتی، نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد نزدیکی خروجی  TPA به خروجی مونت کارلو حدود 91درصد است، بیان کرد: مقایسه این نتایج تأیید می­‌کند که TPA دارای نتایج مطلوبی در حل مسائل با ماهیت احتمالاتی در حوزه برق قدرت است.


باقری‌طولابی خاطرنشان کرد: در مورد مسئله بازآرایی و تخصیص بهینه منابع تولید پراکنده و خازن در شبکه توزیع، نتیجه به‌دست آمده حاکی از میزان برازندگی نهایی بالاتر در مقایسه با الگوریتم‌های مورد مقایسه برای شبکه‌های توزیع 33 و 119 شینه است.



عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد اظهار کرد: این نتایج نشان می‌دهد که TPA در حل مسئله با ماهیت گسسته-پیوسته نیز نتایج مطلوبی تولید کرده است به‌علاوه، TPA در یافتن بهینه سراسری در بیش از 99 درصد توابع آزمون کلاسیک و بیش از 50 درصد توابع آزمون مدرن عملکرد بهتری از الگوریتم­‌های مورد مقایسه داشته است.


به گفته این مخترع جوان، نتایج اعمال الگوریتم اجتماع ذرات بهبودیافته (EPSO) پیشنهادی در حل مسئله پخش بار احتمالاتی و نیز بر روی انواع مختلف توابع آزمون مدرن نشان می­‌دهد عملکرد این الگوریتم بهتر از سایر روش­‌های مورد مقایسه بوده است.


هاجر باقری‌طولابی متولد سال ۶۱، استاد و عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد ازجمله مخترعان، پژوهشگران و محققانی است که علاوه بر انتشار کتاب و مقالات متعدد معتبر، تاکنون چهار اختراع را نیز به ثبت رسانده و سه اختراع در دست بررسی دارد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب