استفاده از فناوری نانو در صنعت خودروسازی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، اگر فلزاتی مثل نقره، روی یا آهن را که خاصیت میکروبکشی دارند را به اندازه نانو درآوریم و از آنها برای پوشش اشیایی چون کاشی، سرامیک و شیرآلات استفاده کنیم، محصول نهایی خاصیت آنتیباکتریال نیز دارد. برخی از سطوح مانند کاشی و سرامیک بستر مناسبی برای رشد باکتری و قارچ به شمار میروند، اگر لایهای از نانوپوشش نقره، روی یا آهن روی آن قرار بگیرد این سطوح قابلیت میکروبکشی به دست میآورند.
لایهنشانی نانوفلزات روی سطوح پلاستیکی نیز انجام میشود و به آنها نیز خواص آنتیباکتریال میدهد. محققان ایرانی از این فرایند در حوزه خودرو نیز استفاده میکنند که باعث افزایش استحکام پلیمرها میشود. وقتی استحکام پلیمر بالا میرود، میزان مصرف آن در قالبگیری کمتر میشود و درنتیجه محصول نهایی سبکتر از آب درمیآید. وقتی سازه خودرو سبکتر شود، مصرف سوخت آن کاهش مییاید.
از فناوری نانو میتوان در قسمتهای دیگر خودرو نیز بهره برد، برای مثال میتوان تایرهایی با نفوذپذیری کمتر تولید کرد. بخشی از کمباد و پرباد شدن تایرها به دلیل تغییرات دمایی فصلهاست اما بخشی از آن نیز به دلیل نفوذپذیری است. حتی یک پلیمر و لاستیک باکیفیت نیز درصدی تبادل هوا از محیط داخلی به خارج را دارند. به واسطه فناوری نانو میتوان پلیمرها را به صورت گویچههای بلوری در کنار هم قرار دارد.
برای درک بهتری این موضوع در نظر بگیرید که چند موزاییک در کنار هم قرار دارند، یکی از آنها کمی کج میشود، بدینترتیب میزان نفوذپذیری هوا در آنها افزایش مییبابد. برای حل این مشکل میتوان پلیمری با میزان کریستالیته بالاتری تولید کرد تا میزان نفوذپذیری هوا کاهش یابد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/