دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1399 - 18:00

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کرفس در ویکی آنا

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه ی آن منبع ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر،سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروری است.
کد خبر : 516387
karafs.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در گذشته پارسیان به كرفس،كرفش و كرسب می‌گفته‌اند و اعراب آن را معرب كرده و كرفس نامیده‌اند.


کرفس از معدود گیاهانی است که می‌توان آن را هم‌زمان با میوه‌ها و گیاهان دیگر مصرف کرد و باعث دشواری در گوارش نمی‌گردد.
برای نمونه با آب انگور و سیب (برای مبارزه با روماتیسم)، با زنجبیل (برای مبارزه با میگرن و سردرد) و با لیموترش (برای مبارزه با سرماخوردگی و قند بالای خون).


فرانسوی‌ها یك ضرب‌المثل جالب به كرفس نسبت داده‌اند كه می‌گوید، اگر مردم خاصیت كرفس را می‌دانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص مي دادند.



خواص و مضرات کرفس



  • با دارا بودن آنتی‌ اکسیدان قوی می‌ تواند صدمات ناشی از تخریب سلولی را جبران کند.

  • آب کرفس حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است.

  • کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلول‌ های سرطانی پیشگیری می‌ کند.

  • جالب این که در موقع مصرف مداوم آب کرفس فشار خون در حد طبیعی باقی می ماند و بیشتر از آن کاهش نمی یابد که خود یکی از شگفتی های طبیعت این سبزی است.

  • ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش ها و لکه ها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخن هاخواهد شد.

  • ماده شیمیایی Phthalides موجود در کرفس سبب آرامش بافت ها و ماهیچه های بدن و عروق می گردد و نرمی و انعطاف مخصوصی به آن ها می دهد.




  • آب کرفس مُدر است.

  • فسفر يکي ديگر از موادي است که به وفور در کرفس وجود دارد. مصرف آن براي تقويت حافظه مفيد است و در کودکان قدرت يادگيري را بالا مي‌برد.

  • برای مبتلایان به بیماری‌های رماتیسم، نقرس، درد مفاصل و تصلب شرایین، غذای مفیدی محسوب می‌شود

  • انواع كرفس به علت داشتن ویتامین «ث» لثه‌ها را محكم می‌كند و از خونریزی و رقت خون جلوگیری می‌كند.

  • با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینی‌ جات، از بین می ‌رود. به عبارت دیگر طبیعت این سبزی به علت تمام نعمت های موجود در آن بر روی هورمون اشتها و گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری می کند.

  • كمپرس جوشانده كرفس برای دست و پای سرما زده و نیز برای درمان سایر زخم‌ها مفید است.

  • جالب آن كه بذر كرفس در باز كردن گرفتگی‌های معده قوی‌تر از سایر قسمت‌های آن است.

  • مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ‌ های مجاری ادراری توصیه می‌ شود.

  • كرفس تصفیه كننده خون است.




  • مصرف آب کرفس براي کساني که به بيماري ديابت مبتلا هستند، بسيار مفيد است

  • كرفس برای تنگی نفس مفید است.

  • خوردن كرفس باعث جلوگیری از جذام و پیسی می‎شود.

  • برای بازشدن صدا از كرفس استفاده كنید چه به صورت پخته، چه به صورت خام و سالاد.

  • آب کرفس از بین برنده ی قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگ‌ ها در بدن می ‌شود.

  • آب کرفس به علت داشتن املاح و ویتامین ها و همچنین فیبر با کیفیت بالا از بروز یبوست جلوگیری می کند و حرکت روده ها را تنظیم می کند.

  • تحقیقات نشان داده‌ اند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس، به نام بوتیل فتالید(Butylphthalide) باعث کاهش سطح کلسترول بد خون(LDL) می ‌شود.

  • کساني که مبتلا به صرع هستند نبايد كرفس مصرف کنند.

  • کسانی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند.




  • استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.

  • مصرف كرفس و تخم كرفس براي زنان باردار نيز توصيه نشده است و موجب سقط جنين شود. همچنين ممكن است منجر به صرعی شدن كودك شود.

  • افراد حساس به نور از خوردن بيش از اندازه دانه كرفس خودداری كنند.

  • تخم كرفس برای ریه مضر است.


 


طبع کرفس چیست؟
طبع كرفس گرم و خشك است.


مصلح کرفس چیست؟
مصلح کرفس سرکه است که مصرف آن را برای گرم مزاجان ممکن می‌سازد.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
لامپ
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
۰
خوب بود
هلدینگ شایسته