طبع، خواص، مضرات و مُصلح کرفس در ویکی آنا
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه ی آن منبع ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر،سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروری است.

به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در گذشته پارسیان به كرفس،كرفش و كرسب میگفتهاند و اعراب آن را معرب كرده و كرفس نامیدهاند.
کرفس از معدود گیاهانی است که میتوان آن را همزمان با میوهها و گیاهان دیگر مصرف کرد و باعث دشواری در گوارش نمیگردد.
برای نمونه با آب انگور و سیب (برای مبارزه با روماتیسم)، با زنجبیل (برای مبارزه با میگرن و سردرد) و با لیموترش (برای مبارزه با سرماخوردگی و قند بالای خون).
فرانسویها یك ضربالمثل جالب به كرفس نسبت دادهاند كه میگوید، اگر مردم خاصیت كرفس را میدانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص مي دادند.
خواص و مضرات کرفس
- با دارا بودن آنتی اکسیدان قوی می تواند صدمات ناشی از تخریب سلولی را جبران کند.
- آب کرفس حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است.
- کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلول های سرطانی پیشگیری می کند.
- جالب این که در موقع مصرف مداوم آب کرفس فشار خون در حد طبیعی باقی می ماند و بیشتر از آن کاهش نمی یابد که خود یکی از شگفتی های طبیعت این سبزی است.
- ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش ها و لکه ها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخن هاخواهد شد.
- ماده شیمیایی Phthalides موجود در کرفس سبب آرامش بافت ها و ماهیچه های بدن و عروق می گردد و نرمی و انعطاف مخصوصی به آن ها می دهد.
- آب کرفس مُدر است.
- فسفر يکي ديگر از موادي است که به وفور در کرفس وجود دارد. مصرف آن براي تقويت حافظه مفيد است و در کودکان قدرت يادگيري را بالا ميبرد.
- برای مبتلایان به بیماریهای رماتیسم، نقرس، درد مفاصل و تصلب شرایین، غذای مفیدی محسوب میشود
- انواع كرفس به علت داشتن ویتامین «ث» لثهها را محكم میكند و از خونریزی و رقت خون جلوگیری میكند.
- با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینی جات، از بین می رود. به عبارت دیگر طبیعت این سبزی به علت تمام نعمت های موجود در آن بر روی هورمون اشتها و گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری می کند.
- كمپرس جوشانده كرفس برای دست و پای سرما زده و نیز برای درمان سایر زخمها مفید است.
- جالب آن كه بذر كرفس در باز كردن گرفتگیهای معده قویتر از سایر قسمتهای آن است.
- مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه می شود.
- كرفس تصفیه كننده خون است.
- مصرف آب کرفس براي کساني که به بيماري ديابت مبتلا هستند، بسيار مفيد است
- كرفس برای تنگی نفس مفید است.
- خوردن كرفس باعث جلوگیری از جذام و پیسی میشود.
- برای بازشدن صدا از كرفس استفاده كنید چه به صورت پخته، چه به صورت خام و سالاد.
- آب کرفس از بین برنده ی قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگ ها در بدن می شود.
- آب کرفس به علت داشتن املاح و ویتامین ها و همچنین فیبر با کیفیت بالا از بروز یبوست جلوگیری می کند و حرکت روده ها را تنظیم می کند.
- تحقیقات نشان داده اند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس، به نام بوتیل فتالید(Butylphthalide) باعث کاهش سطح کلسترول بد خون(LDL) می شود.
- کساني که مبتلا به صرع هستند نبايد كرفس مصرف کنند.
- کسانی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند.
- استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.
- مصرف كرفس و تخم كرفس براي زنان باردار نيز توصيه نشده است و موجب سقط جنين شود. همچنين ممكن است منجر به صرعی شدن كودك شود.
- افراد حساس به نور از خوردن بيش از اندازه دانه كرفس خودداری كنند.
- تخم كرفس برای ریه مضر است.
طبع کرفس چیست؟
طبع كرفس گرم و خشك است.
مصلح کرفس چیست؟
مصلح کرفس سرکه است که مصرف آن را برای گرم مزاجان ممکن میسازد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
ارسال نظر
نظرات شما
پاسخ