دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1399 - 10:04
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی:

کرسی‌های آزاداندیشی موجب نشاط در جامعه می‌شود

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: راه‌اندازی برنامه‌های بحث و گفتگو و کرسی‌های آزاداندیشی موجب نشاط در جامعه می‌شود.
کد خبر : 516359
photo_2020-09-20_08-54-33.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بروجرد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در دیدار با استادان و طلاب شهرستان بروجرد در محل حسینیه امام جمعه بروجرد اظهار کرد: طبق آیات قرآنی به مؤمنان گوشزد شده است که چرا برای درک و فهم عمیقی دینی «کوچ علمی» نمی‌کنید؟ چرا در آشنایی عمیق با اصول، فروع و مسائل اخلاقی و معرفتی دین کار نمی‌کنید؟‌ چراکه این بحث‌ها اساس و زیربنای توحید و بر توحید مقدم هستند.


وی افزود: نخستین فرمایش قرآن این است که عالم و دین‌شناس عمیق شوید؛ چراکه نخست باید فهم عمیقی از دین پیدا کرد تا بتوان به شبهات پاسخ داد. باید «آیات تبشیر و انذار» را برای مردم تشریح و برای دیندارکردن مردم تلاش کرد.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پس از دستیابی به علوم دینی، باید حلم داشته باشیم. تبلیغ و اثربخشی چند راهکار دارد؛ اگر بخواهیم اثربخش باشیم، نباید هیچگاه خود را از علم‌اندوزی بی‌نیاز بدانیم به‌ویژه اینکه در عصر ارتباطات می‌توانیم در هر نقطه‌ای از جهان به بهترین منابع علمی دسترسی داشته باشیم.


این مسئول تأکید کرد: باید فرزندِ زمان، به‌روز و همواره در حال پژوهش و مطالعه باشیم و خود را فارغ‌التحصیل ندانیم؛ چراکه فارغ‌التحصیلی در علوم بی‌معناست. شرط دوم برای اینکه بتوانیم اثربخش باشیم، نوآوری و نظریه‌پردازی است و این یک کار ایجابی است که باید جریان‌های دنیا را در انفعال قرار دهیم.


خسروپناه خاطرنشان کرد: علم را باید آموخت، حتی از عالم بی‌دین، ولی باید مواظب بود تا تحت تأثیر او قرار نگیرید. اگر عالمان بتوانند نظریه‌پردازی کنند، می‌توانند مانند نظام بانکداری و انواع نظامات اجتماعی، نظام‌سازی هم بکنند.


این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: باید حرف ایجابی بزنیم و نه اینکه فقط کارمان پاسخ به شبهه باشد. تحول‌خواهی و تحول‌گرایی از نظامات فکری امام و مقام معظم رهبری هستند. باید در برخورد با نظرات مختلف متواضع، صبور، نوآور و تحول‌گرا باشیم.


وی توضیح داد: راه‌اندازی بحث و گفتگو و کرسی‌های زاداندیشی موجب نشاط در جامعه می‌شود و نکته آخر بحث ارتباطات و روابط عمومی با مردم، جوانان و فرهیختگان است. هرچه تواضع و حلم ما بیشتر باشد، یعنی عصبانی نشویم و صبور باشیم، موفق‌تر هستیم؛ چراکه حلم باعث رشد خودمان هم می‌شود. جامعه معلم ماست. ارتباطات بسیار مهم است و باید با تواضع و حلم همراه باشد؛ البته در رأس همه اینها توکل به خدا و توسل به اهل بیت  و هرچه هست، عنایت خداوندی است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب