دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1396 - 16:06
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

کرسی‌های نظریه‌پردازی با برخورد سلبی آسیب می‌بینند/ اثر پاسخگویی شبهات با زبان علمی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با بیان اینکه نهادهای امنیتی کشور باید از طرح مباحث علمی در دانشگاه حمایت کنند، تاکید کرد: اگر با کرسی‌های نظریه‌پردازی برخورد سلبی شود، اصل کار آسیب می‌بیند.
کد خبر : 247896

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه کرسی‌های نظریه‌پردازی باید به تولید علم بینجامد، اظهار کرد: گاهی در برخی کرسی‌ها، حرف‌هایی زده می‌شود که مورد پسند برخی نیست، نهادهای امنیتی باید حمایت کنند و ورود سلبی نداشته باشند. اگر کرسی‌های نظریه‌پردازی حتی یک مورد هم با برخورد سلبی نیروهای امنیتی مواجه شود، اصل کار آسیب می‌بیند.


وی افزود: اگر فردی به هر شخصی توهین بکند، با او طبق قوانین دانشگاه برخورد خواهد شد، اما در عالم مباحث علمی باید حلم داشت و نباید انتظار داشت همه مطابق میل ما سخن بگویند. چند سال پیش با وزیر اطلاعات و همچنین رئیس قوه قضاییه دیداری داشتیم و در آنجا نیز بیان کردم که حمایت نهادهای اینچنینی از کرسی‌ها، مهم است اما حمایت به معنای دخالت نیست.


خسروپناه ادامه داد: باید اجازه داد دانشگاه‌ها خودشان کرسی‌ها را مدیریت کنند و اگر هم موردی اتفاق افتاد به مسئولین دانشگاه تذکر داده شود، تا طبق ضوابط برخورد شود. اگر بتوانیم با زبان علمی و منطق پاسخ شبهات را بدهیم، تاثیرگذار است.


وی اظهار کرد: دانشگاه باید احساس آزادی داشته باشد، که حرف و نظر خود را با روش‌های علمی بیان کند و اگر اجازه چنین کاری داده شود دهان اغتشاش‌گران هم بسته می‌شود.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان درباره برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی گفت: تا کنون دو هزار کرسی ترویجی و 200 کرسی نظریه‌پردازی برگزار شده است که ازاین تعداد 36 نظریه ثبت شده است. برخی استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان و یاسوج در زمینه برگزاری این کرسی‌ها فعالیت زیادی داشته‌اند اما استان مرکزی و شهر اراک تاکنون فعالیت جدی نداشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب