دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

هوش مصنوعی ابرقهرمان عصر تکنولوژی

دورانی که بسیاری از منتقدان بر این باور بودند هوش مصنوعی مردم را به بردگی خواهد گرفت از میان رفته و این فناوری با خدمات گوناگونی که به بشر ارائه کرده، خود را اثبات کرده است.
کد خبر : 515452
Artificial-Intelligence-10.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، فناوری هوش مصنوعی جهان را به سمت بهتر شدن تغییر داده است. هوش مصنوعی و روباتیک برای مدت زیادی در داستان‌ها و فیلم‌ها وجود داشته و هر دوی آنها در قالب خوب و بد نشان داده شدند. بااین‌حال هوش مصنوعی، در عصر فناوری، ویژگی‌های خود را به‌عنوان نجات‌دهنده به نمایش گذاشته است. به نظر می‌رسد افراد زیادی به هوش مصنوعی علاقه‌مند شده‌اند، پس این امر می‌تواند شکل محصولات و خدماتی که ارائه می‌شود را تغییر دهد.


هوش مصنوعی به‌عنوان یک عامل محرک در بخش‌های مختلف ازجمله تجارت، بازاریابی، کشاورزی، بانکداری و غیره فعال است. هیچ صنعتی وجود ندارد که از هوش مصنوعی غافل مانده باشد، و تمام صنایع، به‌گونه‌ای، از این فناوری نوظهور بهره می‌برند.


روند اخیر در هوش مصنوعی کاملاً متفاوت از عملکردی بوده که تاکنون داشته است. دانشمندان و محققان در حال یافتن راه‌هایی برای بهبود هوش مصنوعی هستند تا این فناوری بتواند جان انسان‌ها را نجات دهد. همه آن سریال‌ها و فیلم‌هایی را که در آن روبات‌ها و هوش مصنوعی انسان را به بردگی می‌کشانند از ذهن خود دور نگه دارید، چراکه در حال حاضر واقعیت فراتر از این است. هوش مصنوعی در آینده نزدیک کاربردهای شگفت‌آوری ارائه خواهد کرد که زندگی انسان را ایمن کند.


کاربردهایی که می‌توانند زندگی بشر را نجات دهند


وسایل نقلیه بخشی از زندگی انسان هستند. هیچ‌کس نمی‌تواند جهانی بدون وسایل نقلیه را تصور کند. آنها یکی از عوامل تکامل فناوری و دستگاه‌ها بودند. امروزه شاهد حضور وسایل نقلیه بسیار پیشرفته‌ای در جاده‌ها هستیم. بااین‌وجود، رشد فناورانه نمی‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد.


بر اساس یک گزارش، سالانه حدود 1میلیون 350هزار نفر در جاده‌های جهان کشته می‌شوند. در طول یک شبانه‌روز، 3هزار و 700 نفر در جهان در براثر تصادفات جاده‌ای ازجمله اتومبیل، اتوبوس، موتورسیکلت دوچرخه، کامیون یا عابر پیاده کشته می‌شوند. آسیب‌پذیرترین افراد عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و موتورسواران هستند.



خیلی دیر است که از افراد بخواهیم استفاده از وسایل نقلیه شخصی را به حداقل برسانند یا دستورالعمل‌های راهنمایی و رانندگی را به‌درستی رعایت کنند. برای مقابله با این وضعیت می‌توان از هوش مصنوعی استفاده کرد. معرفی وسایل نقلیه خودران انقلابی در صنعت مکانیک است. نگرانی اصلی از این وسایل نقلیه، این است که چگونه مردم می‌توانند بدون آسیب رساندن به یکدیگر، با خیال راحت در جاده کنار هم حرکت کنند. وسایل نقلیه خودران دارای «بینایی رایانه‌ای» هستند که می‌توانند با آن تصادفات را تشخیص داده و از آنها جلوگیری کنند. اما این وسایل نقلیه هنوز به جاده‌ها راه پیدا نکرده‌اند.


کاربردهای هوش مصنوعی در این حوزه به‌عنوان پیشگیری‌کننده از حوادث عمل می‌کند. ازاین‌رو برنامه‌ای به‌منظور به‌حداقل‌رساندن خطر تصادف برای تمام خودروهای هوشمند مجاز، مانند اتومبیل، کامیون، اتوبوس، خودروهای خودران و غیره طراحی شده است. این برنامه حتی می‌تواند روی پهپادها استفاده شود. عملکرد این برنامه به‌این‌صورت است که یک ناحیه حفاظت مجازی ایجاد می‌کند و اگر خودرو به عابر پیاده، دوچرخه‌سوار، موتورسوار، خودرو و دیگر وسایل نقلیه نزدیک شود، ترمزها به‌طور خودکار فعال می‌شوند.


کاربردهای بهداشتی و درمانی


در زمانی که شیوع کرونا میلیون‌ها انسان را آلوده می‌کند و می‌کشد، ارتباط انسان با انسان ایمن نیست. حتی پزشکان و کارکنان خط‌مقدم مبارزه با کرونا با وجود استفاده از «تجهیزات حفاظت شخصی» در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. بیمارستان‌ها و مؤسسات پزشکی در تلاشند با استفاده از هوش مصنوعی راه‌هایی برای به حداقل رساندن دخالت انسان در امور درمانی و بهداشتی پیدا کنند و تجهیزات درمانی پیشرفته‌ای بسازند.



«کاتالیست» (Catalyst) و «هلث‌کر» (healthcare) نام دو برنامه‌ای است که توسط شرکت «هلث کاتالیست» (Health Catalyst) و با استفاده از هوش مصنوعی طراحی شده است. این برنامه‌ها با استفاده از فناوری «یادگیری ماشین» می‌توانند بیمارانی را که در معرض خطر بستری مجدد هستند، شناسایی کرده و توصیه‌های پزشکان را برای رفع مشکلات آنها ارائه دهند. این برنامه‌ها همچنین به پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی و بیماری‌های مزمن کمک کرده و میزان مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد.


همچنین محققان در برخی بیمارستان‌ها در حال آزمایش اتاق‌ هوشمندی هستند که می‌تواند جان بیماران و همچنین پزشکان و پرستاران را نجات دهد. این فناوری با استفاده از روبات‌های مجهز به هوش مصنوعی، عینک واقعیت مجازی و اعلام هشدار اولیه، بیماران را از کادر درمان دور کند.



پزشکان در هنگام معاینه فرد می‌توانند بیماری را تشخیص دهند، اما برنامه‌های هوش مصنوعی به‌قدری هوشمند هستند که هنگام اعزام آمبولانس برای انتقال بیمار، بیماری‌ها و موارد اضطراری را تشخیص می‌دهند. به‌عنوان‌مثال Corti یک برنامه کاربردی برای درک شرایط پزشکی بیماران است که می‌تواند ایست قلبی را تشخیص دهد. این برنامه یک دستیار دیجیتال مبتنی بر صدا است که به تماس‌های اضطراری رسیدگی کرده و با توجه به وضعیتی که بیمار از خود ارائه می‌دهد، وضعیت پزشکی را تعیین می‌کند. این برنامه از طریق ویژگی‌های خود موارد ایست قلبی را 43درصد کاهش داده است. این شرکت در حال حاضر در تلاش است تا این برنامه علاوه بر ایست قلبی، بیماری‌های دیگر را نیز شناسایی کند.


جمع‌آوری داده برای تولید دارو


به دنبال تشخیص بیماری، مسئله درمان مطرح می‌شود. بدون ارائه مراقبت‌های پزشکی و داروهای مناسب، هیچ بیماری قابل‌درمان نیست. اگر هوش مصنوعی در یافتن بیماری عملکرد موفقی دارد، بنابراین در ساخت دارو نیز می‌توان از این فناوری بهره برد.



تجویز دارو به‌طور دقیق برای یک بیمار بسیار اهمیت دارد، چراکه ممکن است عوارض جانبی یک دارو منجر به خطرات سلامتی دیگری برای فرد شود. برای مثال شرکت Okwin در حال طراحی داروهایی از طریق تحقیق و توسعه پزشکی مجهز به هوش مصنوعی است. این شرکت با استفاده از یک الگوریتم یادگیری ماشین، مدل‌هایی را ایجاد می‌کند که برای پیش‌بینی تکامل بیماری، بهبود درمان و تقویت روش تولید دارو برای بیماری‌ها طراحی شده است. این شرکت اطلاعاتی را از بیمارستان به دست می‌آورد تا در تولید داروهای بهبودیافته با عوارض جانبی کمتر، به بیماران کمک کند.


توسعه نرم‌افزار برای ردیابی قاچاقچیان


تهدیدهای زندگی انسان همیشه مربوط به سلامتی نیست. بر اساس گزارش سازمان ملل از سال 2016، در طول یک سال حدود 63هزار نفر قربانی قاچاق انسان شده‌اند. قاچاق انسان یک مسئله جهانی است. کشورها و دولت‌ها با تلاش خود کنترل قاچاق انسان را کنترل می‌کنند. اما کار ساده‌ای نیست، زیرا قاچاقچیان انسان بدون توجه به کسی، کار خود را به‌طور پنهانی انجام می‌دهند و زنان و کودکان در معرض آسیب قاچاق قرار دارند.



هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان راهکاری نجات‌بخش برای افزایش مشکلات ترافیک انسان استفاده شود. «Delta 8.7» سازمانی است که از هوش مصنوعی و علوم محاسباتی برای ردیابی و جلوگیری از قاچاقچیان انسان استفاده می‌کند. این سازمان می‌تواند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، تصویر را برای ردیابی مجرمان و قربانیان شناسایی کند.



انسان‌ها با وجود روبه‌رو شدن با بیماری همه‌گیر کرونا و از دست دادن میلیون‌ها نفر، هنوز هم باور دارند که زندگی بسیار ارزشمند است. هوش مصنوعی کاربردها و راه‌حل‌های برجسته‌ای برای کمک به جلوگیری از تصادفات جاده‌ای، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و به حداقل رساندن قاچاق انسان ارائه کرده است. هوش مصنوعی به انسان‌ها این فرصت را می‌دهد که زندگی امن و شادی داشته باشند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب