دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صفر تا صد ماجرای تخلف در بانک آینده

اطلاعات به دست آمده از بانک آینده نشان می‌دهد که این بانک فقط به پروژه لوکس ایران‌مال 45 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده و درآن سرمایه‌گذاری کرده است
کد خبر : 514883
bank-Ayande.jpg

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ضعف نظارت بر اجرای قوانین نظارتی بر بانک‌ها باعث شده تا نباسامانی بسیاری در وضعیت مالی موسسات و بانک‌های خصوصی و بعضا غیرخصوصی ایجاد شود. یکی از بانک‌هایی که در شرایط فعلی حاشیه‌ساز شده، بانک آینده است. این بانک در مولفه‌هایی مانند اعتبارسنجی دقیق مشتری، اعتبارسنجی گیرنده تسهیلات، نسبت کفایت سرمایه و محدودیت در اعطای تسهیلات به ذینفع واحد از استانداردهای جهانی فاصله داشته است که موجب مشکلات و معضلات اساسی شده است.


پرداخت تسهیلات 29/1 برابر کل دارایی و سرمایه شرکت‌ها


بانک آینده برخلاف قوانین بانکی، بخش عمده سپرده‌های مردم را صرف اعطای تسهیلات به شرکت‌های زیر مجموعه کرده است. با توجه به سرمایه‌ 2170 میلیارد و 812 میلیون تومان این بانک، می‌تواند حداکثر 434 میلیاردتومان و 162 میلیون تومان به زیر مجموعه‌های خود 29 برابر تسهیلات پرداخت کند.


اطلاعات به دست آمده از بانک آینده نشان می‌دهد که این بانک فقط به پروژه لوکس ایران‌مال 45 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده و درآن سرمایه‌گذاری کرده است که مالکیت آن به سهامداران بوده و سپرده‌گذاران از آن منتفع نشده‌اند. این رفتار یکی از اصلی‌ترین عللی بوده که منجر به تورم بالای در اقتصاد شده است.


علاوه‌بر این بانک آینده در پرداخت تسهیلات به بانک مرکزی بارها بدهکار شده و اضافه برداشت‌زیادی از بانک مرکزی انجام داده که حجم آن به 13 هزار میلیارد تومان رسیده است. این بانک در سال 98 بدهی خود را به بانک مرکزی تسویه کرد اما عواقب آن همچنان پابرجا بوده است این کار به معنای انتشار 91 هزار میلیارد تومان نقدینگی است.


همچنین این بانک در سال‌های اخیر به شرکت‌هایی که به صورت نوپا ایجاد شدند، مبالغی مانند 200 میلیون تومان تسهیلات پرداخت کردند.


شرکت بازرگانی تجارت گستر فصیح:شرکت آرمان سبز آذین، سرمایه این شرکت 2 میلیون تومان


شرکت آرمان سبز آذین: تسهیلات ارزان قیمت به مبلغ 200 میلیون تومان سرمایه این شرکت 2 میلیون تومان


شرکت بهر و نگار هورا: این شرکت با سرمایه ، 300 میلیون تومان از بانک آینده وام گرفته انده‌اند.


شرکت نشل کادوس: این شرکت هم با سرمایه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی از بانک آینده دریافت کرده است.


بذر این تخلفات در زمانی کاشته شد که در سال‌ ۹۲ به بعد دست بانک‌ها در اعمال نرخ‌های سود بسیار بالا باز شد. بانک آینده با نرخ‌های ۲۷ و ۲۸ درصد اقدام به جذب سپرده می‌کرد و با این روش سپرده موجود در بانک‌های دیگر را به سمت خود می‌کشید.


بانک آینده در سال‌های ۹۲ تا ۹۷ همواره در بازار پول سردمدار نرخ‌شکنی بوده و عامل اصلی افزایش نرخ سود ‌(بیش از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار) این بانک بوده است. همین اقدامات موجب بارها موجب شد سایر بانک‌ها برای جلوگیری از خروج سپرده‌ها دنباله‌رو بانک آینده در افزایش نرخ سود شوند.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب