دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1399 - 12:36
روحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها:

پروتکل‌های بهداشتی اجازه نداد در جمع دانشگاهیان باشم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ای کاش پروتکل‌ها به من اجازه می‌داد که امروز در میان دانشگاهیان باشم، گفت: از روز اول مواجهه با کرونا، خود را موظف می‌دیدم در شرکت در مجامع، سفر، برنامه‌ها و فعالیت‌هایم پروتکل‌ها را مراعات کنم، به همین دلیل نمی‌خواهم پروتکل‌شکنی کنم.
کد خبر : 514525
159998324097809600.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در مراسم آغاز به کار سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به صورت مجازی گفت: سرآغاز فعالیت تحصیلی سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را به همه اساتید و دانشجویان تبریک می‌گویم و ای‌کاش پروتکل‌های بهداشتی به من اجازه می‌داد که مثل سال‌های گذشته از نزدیک در میان جمع شما باشم.


وی ادامه داد: چه کنیم که اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی برای همه ما لازم الاجرا است و من از روز اول مواجهه با کرونا خودم را موظف می‌دیدیم در شرکتم در مجامع و برنامه‌های پروتکل‌ها را رعایت کنم و معتقدم پروتکل شکنی در ذهن ما نباید باشد ولو اینکه در برخی از موارد اجرای پروتکل با عواطف انسان سازگاری ندارد.


روحانی تصریح کرد: معتقدیم جامعه ما به نیازهای ضروری از جمله اکسیژن، هوا و آب و غذا نیازمند است به علم و دانش و فعالیت‌های تحقیقی نیاز دارد و این نیاز نباید به زمین بماند.


رئیس جمهور اظهار داشت: کرونا به ما آموخت «وَمَا أُوتِیتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا »؛ علی رغم جهش علم و دانش در طول دهه‌های گذشته و پیشرفت‌های علمی میبینیم بشر در برابر یک موجود به ظاهر کوچک درمانده می‌شود و اینهمه مشکلات برای همه جامع بشری پیش آمده است.


روحانی با تاکید بر اینکه تخت‌های بیمارستانی جوابگوی نیاز بیماران است، تاکید کرد: این ویروس زندگی مردم و اقتصاد جوامع را دگرگون کرده است و همه ما را وادار کرده زیست جدیدی را مدنظر قرار دهیم. مهم این است که برای هر کار و فعالیتی، بتوانیم در چارچوب پروتکل‌ فعالیت را ادامه دهیم و فعالیت‌های ما تعطیل نشود.


وی اضافه کرد: اگر قرار بود فعالیت ما متوقف شود میدید از همان پایان بهمن و اسفند نیازمندی‌های مردم با مشکل مواجه می‌شد و مردم از نیازهای معنوی، مناسک دینی و از نشاط روحی فاصله می‌گرفتند. ما توانسته‌ایم در تمام مقاطع در این هفت ماه در چارچوب ضوابط بهداشتی پروتکل‌ةای خود را ادامه دهیم.


رئیس جمهور ضمن تشکر از تمام دانشگاه‌های کشور برای ادامه کار خود بصورت کار تریکبی اظهار داشت: همه دانشگاه‌های کشور برای فعالیت آموزش ترکیبی را انجام می‌دهند البته هیچ چیزی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد. دانشگاه مرکز علم، تحقیقات و نوآوری است و مدیران آینده ما را تربیت می‌کند. 


روحانی تصریح کرد: دانشگاه‌ها مکان نقادی به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است. شاید هیچ فضایی نقاد‌تر از فضای دانشگاه نباشد. این نقد وقتی با شرایط جامعه و تحریم و انصاف همراه باشد بهترین هدیه برای مسئولین و جامعه است. ما امروز با دو مشکل مواجه هستیم. تحریم بی نظیر از آغاز سال ۹۷ آغاز شده است. اما نگذاشتیم دشمنان ما به هدف اصلی که شکستن ابهت این نظام، درمانده کردن مردم و تسلیم کشور و نظام بود به موفقیت برسند. 


وی تاکید کرد: ما در شرایطی هستیم که درآمد نفتی ما در یک سال  ( سال ۹۰) ۱۲۰ میلیارد دلار و در سال ۹۸ کمی بیش از ۲۰ میلیارد دلار بوده است و این نشان می‌دهد با چه مشکلاتی جامعه ما روبروست. این نشان می‌دهد ما باید روی پای خود بایستیم و به درون بنگریم و از توانمندی‌های داخلی خود استفاده کنیم و چشممان به بیرون نباشد اما این واقعیت هم است که بدون تعامل با جهان زندگی سخت و گاهی ناممکن است.


رئیس جمهور گفت: آنچه برای کالای اساسی ما نیاز بوده توانستیم مانند پارسال تامین کنیم و نیازمندی‌ها را در حد توانمان مرتفع کنیم. در سه ماه اول بخاطر کرونا مشکلات ما مضاعف شد و در سه ماه اول با رشد منفی ۳.۵ روبرو بودیم اما در تیرماه و مردادماه نسبت به تیرماه و مردادماه پارسال با رشد همراه هستیم.


روحانی با تاکید بر اینکه دشمن در هدف استراتژیک خود نا موفق بوده در همه اهداف سیاسی و حقوقی خود ناموفق بوده است، اظهار داشت: اگر دشمن در زمینه اقتصادی توانسته موانعی برای ما ایجاد کند در زمینه مسائل سیاسی و حقوقی شکست خورده است. حداقل سه شکست بزرگ تاریخی در طول‌ ماه‌های اخیر با آن مواجه بوده است.


رئیس جمهور گفت: در طرح ماشه آمریکا، هیچ عضوی از شورای امنیت با او همراه نبوده است. آمریکا اصلا نتوانسته تا امروز طرح ماشه را استارت بزند و پایان شهریور پایان زمانی است که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش بینی شده و آمریکا اساساً عضویتی در برجام ندارد.


وی با اشاره به شکست‌های آمریکا در مسائل حقوقی در دادگاه‌های بین المللی اظهار داشت: در زمینه اقتصادی علی رغم مشکلات کشور هر هفته شاهد افتتاح‌های بزرگ بوده اید و این به معنای آن است که ما سال جهش تولید را هم فراموش نکرده‌ایم.


روحانی اظهار داشت:  ما در تمام معیارها توانسته‌ایم قدمی ایجاد کنیم. اگر ۷ سال پیش یک دانشگاه ما در بین دانشگاه‌های مطرح جهان بود الان ۴۰ دانشگاه ما در این بین است. در شرکت‌های دانش بنیان دارای توفیق باورنکردنی هستیم. درآمد شرکت‌های دانش بنیان در این هفت سال ششصد برابر شده است. دانشگاه‌‌های ما در مسیری هستند که می‌توانند خودکفا شوند. 


رئیس قوه مجریه بیان داشت: امروز روز تابآوری مضاعف برای ملت بزرگ ایران است، تاب آوری در برابر تحریم بی نظیر و ویروس خطرناک کرونا؛ این تاب‌آوری مضاعف در سایه اعتماد و امید ممکن است. اگر ملتی به خود اعتماد نکند آن ملت در برابر اهداف ملی خود موفق نخواهد بود. علت اینکه توانسته‌ایم در این ۴۲ سال مقاومت کنیم اعتماد مردم بوده است.


روحانی خاطر نشان کرد: دانشگاه نقش بسیار مهمی در اعتماد آفرینی و امید آفرینی دارند. اعتماد مردم بر اساس کارکرد دولت و نظام است.ما باید دست بدست هم دهیم اعتماد ملی و امید را حفظ کنیم. 


رئیس جمهور تاکید کرد: امیدوارم پروتکل‌های بهداشتی به من کمک کند در ماه‌های آتی بتوانم از نزدیک نظرات دانشجویان و اساتید را بشنوم. 


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب