دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ساناز سماواتی در گفتگو با آنا:

به خاطر کرونا 19 هفته در خانه ماندم/ حمایت وزارت ارشاد؟ من چیزی ندیدم!/ با «بوم و بانو» به تلویزیون و با تئاتر کودک به روی صحنه می‌آیم

بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با انتقاد از افرادی که به بهانه‌های مختلف اصول بهداشتی مقابله با کرونا را رعایت نمی‌کنند گفت: من و خانواده‌ام به خاطر کرونا 19 هفته در خانه ماندیم.
کد خبر : 511655
637128214669056791_md.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سید مرتضی حسینی ـ ساناز سماواتی از بازیگران شناخته‌شده سینما تئاتر و تلویزیون است. او در کنار فعالیت هنری، بازرس انجمن بازیگران سینما و تلویزیون نیز هست.سماواتی از میانه‌های دهه ۷۰ پس از فعالیت در عرضه تئاتر، تقریباً به‌صورت هم‌زمان بازی در سینما و تلویزیون را آغاز کرد. بااین‌حال، مخاطبان او را بیشتر با سریال‌های پربیننده‌ای همچون «مسافر» به کارگردانی سیروس مقدم، «زیر آسمان شهر» (سری سوم) به کارگردانی مهران غفوریان، «نودشب» و «نقطه‌چین» به کارگردانی مهران مدیری و «تولدی دیگر» ساخته داریوش فرهنگ می‌شناسند.


این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، سال گذشته نیز با سریال‌های «شش قهرمان و نصفی»، «محرمانه» و «وارش» در تلویزیون حضور داشت.


ساناز سماواتی


سماواتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که این روزها در حال تمرین یک تئاتر کودک به نام «ننه شهرزاد در سرزمین عجایب» به کارگردانی همسرش هومن حسین‌نژاد است افزود: من و همسرم مدتی است که به صورت تخصصی در حوزه تئاتر کودک کار می‌کنیم. این نمایش هم به کارگردانی و تهیه‌کنندگی آقای حسین نژاد است؛ قرار بود زمستان سال گذشته روی صحنه برویم که ابتدا به خاطر آلودگی هوا و بعد به دلیل شیوع کرونا کار خوب دیده نشد و متوقف ماند.


«ننه شهرزاد در سرزمین عجایب»؛ نمایشی برای افزایش مهارت‌های اجتماعی کودکان


وی اظهار کرد: کار در مراحل آخر آماده‌سازی و طراحی پوستر است و به امید خدا در تالار هنر روی صحنه می‌رود؛ البته مثل اغلب کارهای این ماه‌های اخیر بدون تماشاگر و به صورت زنده از اینترنت پخش خواهد شد.


سماواتی گفت: «ننه شهرزاد در سرزمین عجایب» یک تئاتر موزیکال وبا حضور شخصیت‌های داستانی ایرانی و غیرایرانی است و روی صلح، دوستی، همدلی، مهربانی و اتحاد تمرکز دارد. با توجه به شیوع کرونا مسائل بهداشتی مربوط به این بیماری را هم  به کار اضافه کرده‌ایم. یکی از نمایش‌هایی است که بچه‌ها در آن حضور پررنگ و مستقیم دارند و اصلاً کار برای بچه‌هاست.الان در مراحل آخر آماده سازی است.



وی افزود: در تلویزیون هم در سریال «بوم و بانو» به کارگردانی آقای سعید سلطانی بازی کرده‌ام که یک اثر تاریخی است و قرار است در چند روز آینده روی آنتن شبکه دو سیما برود. علاوه بر این، در یک فیلم تلویزیونی به نام « یک روز تعطیل بهاری» به کارگردانی هادی رحیمی هم ایفای نقش کرده‌ام که در مرحله تدوین است. این تله‌فیلم از آن دسته کارهایی است که یک قصه قوی و کارگردانی خوب دارد و خودم خیلی دوستش دارم.


حمایت و برنامه‌ریزی وزارت ارشاد؛ اتفاقی که هنوز رخ نداده!


این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: هم در زمان تولید این تله‌فیلم و هم در این روزها که مشغول تمرین نمایش «ننه شهرزاد در سرزمین عجایب» هستم به شدت بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تأکید دارم. همه عوامل هم با ماسک در صحنه حاضر هستند و مدام از مواد ضدعفونی استفاده می‌کنند.


سماواتی با اشاره به این که تاکنون شاهد هیچ‌گونه برنامه‌ریزی یا نظارت خاصی از جانب وزارت بهداشت یا وزارت ارشاد درباره فعالیت گروه‌های تئاتری و تولیدات نمایشی نبوده است افزود:اگر تهیه‌کننده‌ای منصف باشد،ماسک و مواد ضدعفونی را به وفور تهیه می‌کند و در اختیار گروه می‌گذارد ضمن این که خود بازیگران و عوامل هم سعی می‌کنند رعایت کنند؛ این‌که حمایت خاصی در جریان تولید صورت بگیرد را لااقل من ندیدم و نشنیده‌ام.



وی عنوان کرد: من شخصاً توقع داشتم وزارت بهداشت یا ستاد ملی مقابله کرونا تحرک بیشتری در این زمینه داشته باشد؛ یعنی افرادی را اعزام کنند که به صورت نوبتی این شرایط را چک کنند.


بازیگر سریال وارش گفت: چند وقت پیش برای انجام کاری به سازمان صداوسیما رفته بودم، موقع خروج چند نفر از مراجعه‌کنندگان را دیدم که بدون ماسک در حال خروج از سازمان هستند. وقتی به افرادی که به عنوان نیروهای حراست ورود و خروج‌ها را کنترل می‌کنند اعتراض کردم، گفتند راستش ما هم خسته شده‌ایم و کاری از دستمان برنمی‌آید. اختیاری هم نداریم که مانع از ورود این افراد شویم.


سماواتی تصریح کرد: به نظر من باید چه در سازمان صدا و سیما و چه در سایر نهادها و ادارات باید از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری شود یا به آنها خدمات ندهند.این اتفاق درحالی می‌افتد که خود من اطلاع دارم تعداد زیادی از همکاران ما یا کارمندان صداوسیما با این بیماری درگیر شده‌اند.



 وی افزود: جالب است در همان در ورودی سازمان، فردی نشسته بود که با تب‌سنج دمای بدن مراجعان را کنترل می‌کرد. گویا از طرف وزارت بهداشت آمده بودند وقتی با او صحبت کردم و گفتم که چرا به افراد بدون ماسک تذکر نمی‌دهد گفت این موضوع از دایره اختیارات ما خارج است و به سازمان صدا و سیما مربوط است. یعنی به نوعی شاهد یک پاس‌کاری بین نهادها  هستیم.


 19 هفته ماندن در خانه و افرادی  که کرونا را شوخی می‌گیرند!


سماواتی با انتقاد از افرادی که به بهانه‌های مختلف اصول بهداشتی مقابله با کرونا را رعایت نمی‌کنند گفت: من به همراه اعضای خانواده‌ام 19 هفته در خانه بودیم و شرایط قرنطینه را رعایت کردیم اما با طولانی‌شدن این قضیه، چاره‌ای نداشتیم که برای گذراندن زندگی سر کار برویم. با این حال سعی می‌کنیم همه موارد شیوه‌نامه‌ها را رعایت کنیم، اما متاسفانه خیلی‌ها هم این قضیه را شوخی گرفته‌اند.


بازیگر سریال «محرمانه» با اشاره به این که در ماه‌های گذشته تسهیلات یا حمایت مالی خاصی هم از سوی وزارت ارشاد صورت نگرفته است افزود: در این مدت برخی از همکاران و دوستان من واقعاً با مشکلات مالی فراوانی مواجه بودند. حتی کسانی را می‌شناسم که مستأجر بودند و برایشان حکم تخلیه آمده و حسابی گرفتار شدند.


 وی گفت: متأسفانه در افکار عمومی یک باور غلط شکل گرفته است که بازیگران و هنرمندان از لحاظ مالی مشکلی ندارند. حتی بارها شنیده‌ایم که می‌گویند همه بازیگران میلیاردر هستند در حالی که اصلاً این طور نیست؛ به جز عده‌ای انگشت‌شمار از سوپراستارها که در کارهای زیادی حاضر می‌شوند یا قراردادهای چند صدمیلیونی و میلیاردی می‌بندند، بخش عمده‌ای از بازیگران با کمترین دریافتی روزگار خود را می‌گذرانند علاوه بر بازیگران باید به عوامل فنی مثل فیلمبردار، صدابردار، گریمور ، نورپرداز و... هم اشاره کنم.



                                                        ساناز سماواتی در سریال «وارش»


بپذیریم که بازیگری شغل است


سماواتی اظهار کرد: مهم‌ترین خواسته من و دوستانم این است که فعالیت در تئاتر و هنرهای نمایشی هم به عنوان یک شغل تعریف شود تا بازیگران هم بتوانند از مزایایی مثل بیمه بیکاری، بیمه بازنشستگی و خدمات درمانی استفاده کنند. خود من حدود سی سال است که فعالیت هنری دارم و تازه هشت سال است که بیمه شده‌ام. خُب این واقعاً دردناک است. افرادی را می‌شناسم که از مرز پنجاه سالگی عبور کرده‌اند و هنوز بیمه نیستند. بازیگران زیادی را داشتیم که در سکوت رسانه‌ای و در شرایط بد مالی فوت کردند و کسی به دادشان نرسید.


این بازیگر اضافه کرد: اگر بازیگری به عنوان یک شغل پذیرفته شود و خدمات و پرداخت‌های بیمه‌ای مرسوم درباره آن اتفاق بیفتد دیگر موضوعاتی مثل مالیات‌ دادن و مواردی که گاهی مطرح می‌شود نیز خودبه‌خود حل خواهد شد و گرنه آن بازیگری که سال به سال کار نمی‌کند و از مزایای بیمه هم برخوردار نیست چگونه باید مالیات هم بدهد.


وی در نهایت گفت: من از مردم ممنون هستم. تنها دلخوشی ما در این حرفه همین لطفی است که مردم عزیز به ما دارند و سعی من در طول این سال‌ها این بوده که قدردان محبت‌شان باشم. امیدوارم با رعایت هرچه بیشتر مسایل بهداشتی و شیوه نامه‌ها، بیماری کرونا هم از بین برود و بتوانیم دوباره کنار هم باشیم.


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب