دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1399 - 13:28
رستمی:

فاجعه کربلا در جامعه‌ای رخ می‌دهد که در ظاهر اسلام را حفظ کرده است

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: فاجعه کربلا در جامعه‌ای رخ می‌دهد که در ظاهر اسلام را حفظ کرده است.
کد خبر : 510757
IMG_5506.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی شب چهارم محرم ماه سال جاری در مسجد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: جامعهٔ امام حسین (ع) جامعه‌ای است که به تعبیر اساتید فاجعه و حادثهٔ عظیم کربلا را مشرکان به وجود نیاورد، تمام قواعد دینی و اخلاقی و انسانی در فاجعه کربلا توسط امت پیامبر و مؤمنین به پیامبر زیر پا گذاشته می‌شوند، کسانی که خود را مسلمان می‌دانند و این مسئله خود را عجیب نشان می‌دهد و کاملاً ویژه است. ازاین‌دست فجایع ممکن است مشابه آتی باشد.


وی افزود: نیم‌قرن از رحلت پیامبر گذشته و بسیاری از کسانی که در کنار پیامبر بودند در جنگ‌ها بودند، نزول وحی در قلب او را مشاهده کردند و الآن زنده هستند و حداقل تمام کسانی که در کربلا بودند اصحاب پیامبر را دیدند، ولی به قولی تابعین بودند از اسلام خارج نشدند، نماز هم می‌خواندند.


رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: قبل از غروب عاشورا که عمر سعد دستور حمله می‌دهد، می‌گوید: «ای سپاهیان به نام خدا و یاد خدای حمله به شما مژده بهشت می‌دهم.» این کلمات یک انسان با باور به خدا می‌گوید.


حجت‌الاسلام رستمی گفت: پس فاجعه کربلا در جامعه‌ای رخ می‌دهد که در ظاهر اسلام را حفظ کرده است حتی به‌ظاهر؛ نواصب و خارج هم نیستند. در این جامعه نسبت به یک مسلمان نه نسبت به فرزند رسول خدا این تجاوز اتفاق می‌افتد.


وی ادامه داد: در عاشورا شما بندگی مطلق می‌بینید. در روایت هست که خداوند اراده کرده بود که جامعه برمدار اصلی برگردد. بنا بود این سیر برگردد، اما جامعه سستی نااهلی نشان داد و به همین علت خداوند اراده خودش را به‌واسطه نااهلی جامعه و عدم استحقاق تغییر داد و آن جامعه مردود شد.


رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها با تأکید بر اینکه جامعه‌ای که به‌تدریج ارزش‌هایش را از دست می‌دهد و او را از درد نگیرد و نسبت به سقوط ارزش‌ها عکس‌العمل نشان دهد، خداوند هم در جامعه تغییر را رقم می‌زند، گفت: این خطری برای همه جوامع از در جامعه امام حسین (ع) بدتر اتفاق افتاد. در همه جوامع آمدوشد هست خداوند در هیچ جامعه‌ای چک سفید نداده است. چه‌بسا در جامعه ما رفتاری سر زند که ظهور جلو بیفتد و چه‌بسا رفتاری که عقب بیفتد.


رستمی بیان کرد: انسان‌های مؤمن و امام‌حسینی به ما گفتند دائماً جان خود را در جریان امام حسین (ع) و این جریان معنوی شستشو دهید. رسول خدا نماز را به چشمه آبگرم تشبیه کرد. کسی که نماز می‌خواند مثل کسی است که روزی پنج بار دوش بگیرد؛ مگر می‌شود آلودگی بر وجودش بماند؟ و امام حسین (ع) آن چشمه شفابخش و معنویت بخش است که اهل‌ها را به سرچشمه بالاتر می‌رساند و نااهل‌ها را اهل می‌کند. خود ما در مجالس امام حسین (ع) چقدر احساس قرب می‌کنیم، چقدر احساس می‌کنیم ازخودگذشتگی برایمان فراهم‌تر است. امام حسین (ع) مطهر است و این فضاهای تطهیر ما را و این نگرانی‌ها را باید امنیت بخشد.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب