دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی:

حذف ارز 4200 تومانی نهاده‌هادر حال بررسی است/ خودکفایی ایران در مرغ لاین تا سال آینده

رضایی گفت: متاسفانه ارز 4200 تومانی باعث ایجاد فساد می‌شود و کارگروهی از دو ماه پیش در دولت تشکیل شده و شرایط حذف ارز 4200 تومانی نهاده‌ها را بررسی می‌کنند.
کد خبر : 510057
unnamed.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت  جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزارشد اعلام کرد: میزان مصرف پروتئین در مردم ایران حدود 36/5 گرم در روز است که نسبت به توصیه های بین المللی بسیار بالاتر است.


رضایی گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که میزان پروتئین مصرفی روزانه برای هر فردا حدود 29 گرم در روز مناسب است اما میزان مصرف پروتئین روزانه برای هر فرد ایرانی حدود 36/5 گرم است.


خودکفایی ایران در مرغ لاین تا سال آینده 


به گفته رضایی ایران امسال تا 50 درصد در استفاده از مرغ لاین ایرانی خودکفا می شود و سال آینده تمام مزارع مرغ کشور از مرغ لاین ا یرانی استفاده خواهند کرد.


وی گفت: متاسفانه در سالهای گذشته بسیاری از کشورها فکر می کردند که مرغ لاین ایرانی از بین رفته است اما اکنون 140 هزار اجداد مرغ لاین وارد کشور می شود و تا سال آینده در تمام مزارع از مرغ لاین ایرانی استفاده خواهد شد.


بسته‌های حمایتی برای استفاده‌کنندگان مرغ لاین


معاون امور دام وزارت  جهاد کشاورزی گفت: برای تولید کنندگانی که از مرغ لاین استفاده می‌کنند مشوق هایی در نظر گرفته شده از جمله با بانک کشاورزی  هماهنگ شده که به ازای هر قطعه مرغ اجداد 200 هزار تومان با سود 6 درصد تسهیلات داده می شود.


وی افزود همچنین تمام نهاده پرورش دهندگان مرغ لاین تامین شده و محصولات انها به صورت تضمینی خریداری می شود و حتی برای صادرات آنها هم برنامه ریزی می شود.


رضایی به بهره وری و عملکرد مرغ لاین هم اطمینان داد و گفت کسانی که فکر می کنند این مرغ بهره وری کمتری دارند چنین فکری درست نیست و این نوع مرغ ها بهره وری  بسیار خوبی دارند.


معاون امور تولید دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از تشکیل کارگروه ملی برای مرغ آرین با همکاری معاونت علمی رئیس‌جمهور خبر داد و گفت:‌هر اقدامی که در این زمینه انجام می‌شود باید در این کارگروه به تصویب برسد.


30 تا 40 درصد توزیع نهاده‌ها در خارج از بازارگاه توزیع می‌شود


رضایی در پاسخ به اینکه به گفته مرغداران بازارگاه توزیع نهاده‌های دامی وزارت جهاد کشاورزی مشکل دارد گفت: بازارگاه شاید موردی مشکلی داشته باشد اما در حالت کلی این بازارگاه نقص کلی ندارد  و هر از چند گاهی به روزرسانی می شود.


وی تاکید کرد در این میا ن برخی دلالان و واسطه ها تلاش دارند که این مسائل را برجسته کنند چون سود آنها در این است.


رضایی درباره سؤالات مکرر خبرنگاران درباره مشکلات نهاده‌های دامی گفت: واقعیت این است که تحریم مشکلاتی برای واردات نهاده ایجاد کرده است. به ویژه این مشکلات در تامین کنجاله سویا زیاد است و مرغداران حق دارند در این زمینه گلایه کنند و اکنون نیز بازار را از ذخیره استراتژیک شرکت پشتیبانی امور دام تامین کردیم.


وی همچنین در صحبت‌های خود و در پاسخ به سؤال خبرنگاران در باره فساد در توزیع نهاده ها گفت: متاسفانه ارز 4200 تومانی باعث ایجاد فساد می‌شود و کارگروهی از دو ماه پیش در دولت تشکیل شده و شرایط حذف ارز 4200 تومانی نهاده‌ها را بررسی می‌کنند.


معاون امور تولید دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما معتقدیم یارانه باید به حلقه پایانی یعنی مصرف کننده‌ها داده شود، گفت: اکنون در زمینه حذف ارز دولتی دو  مسئله مطرح است. نخست اینکه میزان نقدینگی لازم برای واردات را تا 4 برابر افزایش می‌دهد دوم اینکه قیمت محصول در بازار افزایش می‌یابد و دولت در پی راهکار برای این دو مسئله است.


رضایی در این جلسه تاکید کرد که مشکلی در توزیع نهاده در بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد اما سهم این بازارگاه را حدود 60 تا 70 درصد عنوان کرد و اعتراف کرد 30 تا 40 درصد نهاده‌ها در خارج از بازارگاه به فروش می‌رود.


وی به این مسئله هم اشاره کرد که بسیاری از تجار محصولات خود را در سیستم بازارگاه ثبت نمی‌کنند و در جاهای دیگر به فروش می‌رسانند.


معاون امور تولید دامی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مشکلاتی در تامین نهاده و همچنین توزیع وجود دارد،‌گفت:‌مرغداران باید به ما کمک کنند و مشکلات و اطلاعات فساد را در اختیار ما بگذارند.


رضایی در پاسخ به سوالی درباره راهکار کلیدی شما برای مبارزه با این فسادها و توزیع‌های ناعادلانه و یا ثبت نشدن نهاده‌ها در سامانه بازارگاه چیست، گفت: من به شما اطمینان می‌دهم که هر گرم نهاده که وارد کشور می‌شوند وارد کنندگان باید پاسخگو باشند و محل توزیع آنها را اعلام کنند و  در چند وقت دیگر  این اتفاق خواهد بود و با متخلفان برخورد خواهد شد.


وی گفت: همه دستگاه‌های دولتی باید در این زمینه همکاری کنند. مثلا دستگاه‌های نظارتی و حکومتی باید بر گرانی‌های بازار و همچنین رصد این نهاده‌ها به ما کمک کنند.


میزان تولید محصولات دامی/تراز تجاری محصولات دامی چرا منفی‌تر شد؟


معاون امور تولید دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به میزان تولید محصولات دامی اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود تولید گوشت قرمز امسال به 880 هزار تومان، شیر خام 11.3 میلیون تن، طیور 2.7 میلیون تن، تخم مرغ یک میلیون و 50 هزار تن، عسل 113 هزار تن برسد. سرانه مصرف هم گوشت قرمز 12 و نیم کیلوگرم، شیرخام 124 کیلوگرم، طیور 31 کیلوگرم، تخم مرغ 11.7 کیلوگرم و عسل 1.35 کیلوگرم است.


رضایی به صادرات و واردات محصولات دامی اشاره کرد و گفت: سال گذشته 700 میلیون دلار صادرات  و 1.26 میلیارد دلار واردات انجام شد.


وی دلیل منفی‌تر شدن این تراز را محدودیت در صادرات مواد ژنتیکی، تلیسه زنده عنوان کرد.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب