کرونا، محرم و عزاداری امام حسین (ع)
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طاهره زرنگار طی یادداشتی درباره ماه محرم ۱۴۴۲ نوشت: هر مکتبی هیاهو میخواهد، باید پایش سینه بزنند؛ تا پایش سینهزن نباشد، تا پایش گریهکن نباشد، تا پایش توی سر و سینهزدن نباشد، حفظ نمیشود. (امام خمینی(ره)/ صحیفه امام/ ج ۸/ ص۵۲۷)
خدایا! گستردهترین تصاویر لاهوتی را در زمین عطشخیز کربلا متجلّی کردی؛ پس دلم را همواره، لبریز از عشقِ غمِ حسین گردان تا جایگاه تو باقی بماند!
دردم را زخم عاشورایی قرار ده تا سوزنده باشد؛ سوزندگیای که سازندگی داشته باشد!
دیدگانم را عاشورایی کن تا در تماشای حقیقتِ ازلیِ "عشق"، نگاهم سراسر حسینی باشد!
زمین میچرخد و زمان به پیش میتازد. همهچیز در حال دگرگونی و تغییر است؛ زندگی، یعنی رشد، پیشرفت و عدم توقّف. گریستن هم باید با بصیرت و معرفت باشد؛ حتی شیون و ضجّهها هم باید دشمنشکن باشند و حماسهساز؛ با شور و حماسهای حسینی.
امسال، سال عجیبی است. تمام توجهها به ما و حماسهای است که میسازیم. خونِ غیرتِ عاشورایی باید در ما بجوشد. ایام محرّم برای ما وظایف و مسئولیتهایی را به همراه میآورد.
محبّان اهلبیت (علیهمالسلام)، در تمام نقاط جهان به اشکال مختلف به احیای عاشورا میپردازند، امّا در هر منطقهای، شرایط خاصی در ارتباط با شیوع ویروس کرونا بهوجود آمدهاست که این مسئله باعث شده تا ساز و کارهای احیای مراسم عاشورا، مناسب با آن مشخص شود.
به قول وزیر بهداشت، "مگر میشود این شور و سوز و عشقِ عاشقانِ اهل بیت و بهخصوص، بازگویانِ حماسه کربلا را در محرّمی خاموش کرد؟!" اما همانطور که قافله کربلا با قافلهسالارشان، منزلگاههای متعددی را طی کردند، گویا قرار است با شرایط پدیدآمده، عاشقان و محبانشان هم، منزلگاههای متعددی را سپری کنند.
اهل بیت معصومین (علیهمالسلام)، روضه را هیچوقت تعطیل نکردند. به عنوان مثال، در زمان امام صادق (علیهالسلام) که روضه خانگی هم ممنوع بود، به بهانههای مختلف (حتی به عنوان مراسم عزای عزیزانشان)، در خانهها مراسم بپا میداشتند.
خوشبختانه در عصر رسانه، بایسته و شایسته است با مهار تهدیدها، فرصتهای موجود، مغتنم شمرده شود؛ از جمله: نهادها، مراکز و موسسات دینی و فرهنگی میتوانند با خطیبان برجسته و مداحان توانمند، هماهنگی بهعمل بیاورند تا با تبلیغ و اطلاعرسانی درست به مومنان و محبان در منازل یا جاهایی شبیه آن، به حفظ شعائر الهی بپردازند.
همچنین از فرصتهای شبکههای رسانهای، فضای اینترنتی و شبکه مجازی در این زمینه میشود با استفاده درست و بهینه، بهرهمند شد.
برخی بیان میکنند از آنجا که عالم، تحت سیطره و تصرف اهلبیت (علیهالسلام) است، هرگز آسیبی وارد نخواهد شد. باید گفت، هیچ تردیدی نیست که آنان قدرت ایصال به مطلوب دارند و میزبان و صاحبان مجلس عزای اباعبدالله و دارنده معجزه و کرامت هستند؛ ولی خود آن حضرات فرمودهاند که اراده الهی بر این امر تعلّق گرفته که معمولاً امورات عالم از طریق مجاری عادی و مسائل معمول بچرخد و اختیار و اراده آدمی، آخرین جزء از اجزاء علّت تامّه است.
هیچکدام از امامان معصوم ما با مرگ طبیعی به سرای باقی نشتافتند؛ بلکه یا با ضربت شمشیر یا به زهر جفا و جهالت دشمنان به شهادت رسیدهاند. در
در آموزههای اسلامی، تاکیدات بسیاری بر رعایت نظافت و بهداشت شده است، لذا رعایت مسائل بهداشتی و پزشکی، نهتنها مغایر با تعالیم و احکام مترقّی دینی و عشق و ارادت به ساحت مقدّس اهل بیت معصومین (علیهمآلافالتحیهوالثناء) نیست، بلکه عین دین است؛ چرا که بهفرموده امام صادق (علیهالسلام): اَبَی اللهُ اَن یَجرِی الاُمُورَ اِلّا بِاَسبابِها.
* طاهره زرنگار، معاون بانوان بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/