بازیابی صخرههای مرجانی با کاشیهای سفالی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صخرههای مرجانی جهان به سرعت در حال از بین رفتن هستند و این امر نگرانیهای بسیاری را به دنبال داشته است. حال دانمشندان دانشگاه هنگکنگ راهحلی نوینی برای حل این چالش اندیشیدهاند.
این گروه تحقیقاتی با استفاده از پرینتر سهبعدی کاشیهایی تولید کردهاند که ساختاری شبیه به تپهها دارد، در کف اقیانوسها قرار میگیرد و مرجانها میتوانند روی آن رشد کنند. میتوان این کاشیها را همراه با بذر مرجانها در کف اقیانوس و دریا قرار داد یا منتظر ماند تا پلیپهای مرجانی به طور طبیعی ساکن این کاشیها شوند.
این کاشیها 60 سانتیمتر عرض دارند، از خشتهای سفالی معمولی ساخته شدهاند و سپس در کوره با دمای 2 هزار و 57 درجه فارنهایت پخته شدهاند. به گفته گروه تحقیقاتی، سازگاری سفال با محیط زیست در مقایسه با بتن و استیل بیشتر است و پیش از این نیز در پروژههای تپههای دریایی استفاده شده است.
دانشمندان دانشگاه هنگکنگ 128 کاشی سفالی را به همراه بذر سه نوع مرجان بومی در سه نقطه از پارک آبی «هوی ها وان» هنگکنگ قرار دادهاند. این پارک خانه سهچهارم از صخرههای مرجانی هنگکنگ است. طی یک سال و نیم آینده این کاشیها از نزدیک نظارت خواهند شد تا میزان تأثیر آنها بر بازیابی صخرههای مرجانی مشخص شود.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/