آیا مدارس از نیمه شهریور بازگشایی میشوند؟/ برنامههای آموزشوپرورش برای زندگی با کرونا
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشوپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، از مهمترین نگرانیهای دانشآموزان و اولیاء آنها برای زمان بازگشایی مدارس، مسئله شیوع کرونا است.
ناشناس بودن بیماری کووید-19 و شرایط نامشخص به شیوع آن در ماههای ابتدایی سال تحصیلی موجب افزایش نگرانیها شده است.
با توجه به اینکه کرونا و آنفلوآنزا هر دو ویروس هستند و علائم بروز آنها شبیه هم است، همزیستی این دو ویروس در فرد بسیار خطرناک بوده شرایط سلامتی فرد مبتلا در معرض خطر قرار میگیرد.
همزمانی کرونا و آنفلوانزا در مهر و آبان
متخصصان بر این باورند که دو بیماری کرونا و آنفلوانزا ریه را درگیر کرده و فرد مبتلا را دچار تب و لرز، سردرد و سایر علائم مشابه خواهد کرد به همین دلیل برای پیشگیری از کرونا و آنفلوآنزا از مردم میخواهیم اصول بهداشتی را بهطور کامل رعایت کرده و کسانی که واجد شرایط هستند حتماً واکسن آنفلوآنزا را امسال بزنند.
در این رابطه عبدالله کریمی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با رسانهها گفت:2 تا ۱۰ درصد کودکان به کرونا مبتلا میشوند و آنفلوآنزا در کودکان بهویژه زیر پنج سال شایعتر است و باید واکسن را بزنند.
به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علائم اولیه ویروسهای آنفلوآنزا و کرونا شامل تب و سرفه است و بدون آزمایش نمیتوان آنها را از یکدیگر تشخیص داد و ذاتالریه بین بیماران مبتلابه کرونا کاملاً شایع است.
وی افزود: پس از آلودگی به ویروسها، آنتیبادیهایی در بدن تولید میشود که با ویروس مقابله کرده و مانع ابتلای مجدد به آن میشود ولی مشخص نیست که این مصونیت تا چه مدت باقی میماند و ممکن است با ابتلا به سایر انواع ویروس کرونا که موجب سرماخوردگی عادی میشود، این مصونیت از بین برود در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا حداقل موجب مصونیت در برابر آنفلوانزا میشود.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش اعلام کرد باید دوران نسبتاً طولانی را با کرونا سپری کنیم" و هشدار داده است که ممکن است همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در پاییز ما را غافلگیر کند.
به گفته وی، باید چهار تا ۶ ماه دیگر صبر کرد تا رفتار ویروس کرونا را یک مقدار واقعبینانهتر ببینیم و نه من و نه هیچکس در دنیا نمیتواند پاسخ دهد که این ویروس چه خواهد کرد، ما هرروز شرایط جدیدی را از این ویروس مشاهده میکنیم و نمیدانیم ویروس به چه سمت و سویی حرکت میکند.
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز چندی پیش بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان در فصل پاییز تأکید کرد.
مردانی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و همهگیری این ویروس و ازآنجاییکه آنفلوآنزا نیز در فصول سرد سال بسیار رایج است، کودکان امسال باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند تا از ابتلا به این بیماری در امان بمانند.
برنامه آموزشوپرورش برای مقابله با کرونا
رضوان حکیم زاده معاون مقطع ابتدایی وزیر آموزشوپرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشوپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در رابطه با وضعیت بازگشایی مدارس از نیمه شهریورماه، گفت: ما در موضوع بازگشایی مدارس بررسیهای زیادی انجام دادهایم و در 15 شهریور جریان آموزش را شروع خواهیم کرد و شروع جریان آموزش لزوماً بازگشایی درهای مدارس بهصورت فیزیکی نیست.
وی افزود: ازآنجاکه تابع ستاد ملی کرونا و تصمیمات اتخاذشده در این ستاد هستیم و بهصورت دائم برنامههایمان را با وزارت بهداشت هماهنگ میکنیم اولویت اول ما سلامتی دانشآموزان است.
حکیم زاده ادامه داد: بر اساس شرایط منطقهای که قرار هست جریان آموزشوپرورش در آن شروع شود سه حالت سفید، زرد و قرمز را پیشبینی کردهایم. مناطق سفید ما عمدتاً مناطق دوردست، روستایی و عشایری هستند که در این مناطق جمعیت دانشآموزی ما خیلی کم است بهعنوانمثال ما تعداد زیادی مدرسه داریم که دو یا سه دانشآموز در آن تحصیل میکنند و معلم روستا هم بومی همان نقطه است و مشکلی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: چون در این مناطق زیرساخت آموزشی وجود ندارد، باید آموزش حضوری را برای دانشآموزان این مناطق تدارک ببینیم تا از جریان آموزش عقب نمانند.
معاون وزیر آموزشوپرورش گفت: در مناطق قرمز به دلیل حساسیت بالا طبیعتاً آموزشها بر اساس آموزش مجازی خواهد بود و در مناطقی که بهصورت زرد است، آموزشهای ترکیبی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تقسیم دانشآموزان به گروههای کوچکتر را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: جزئیات تصمیمگیری در مورد شرایط آموزش را به شورای مدارس خواهیم سپرد تا در مورد جزئیات شکل حضور دانشآموزان و اینکه معلمان عزیز چه قسمتی از آموزشهایشان را در مدارس و یا در فضای مجازی انجام دهند با والدین تصمیمگیری کنند و به این منظور آموزشهای لازم را به معلمان و مدیران شروع کردهایم و آگاهیهای لازم را به اولیا دانشآموزان خواهیم داد.
جکیم زاده تأکید کرد: در خصوص تداوم جریان آموزش در طول سال گفت: اینکه جریان آموزش را زودتر شروع میکنیم به این خاطر است که از مدتزمان طول سال تحصیلی استفاده بهتری ببریم و در طول سال تحصیلی هم بر اساس شرایط تصمیمگیری میکنیم چراکه هیچکس نمیتواند بهطور قطعی پیشبینی کند که چه شرایطی در مورد شیوع کرونا خواهیم داشت.
بهاینترتیب افزایش آگاهی اولیاء دانشآموزان و استفاده از واکسن آنفلوانزا برای دانشآموزان و همچنین اتخاذ تصمیمهای درست از طرف شورای آموزش مدرسه در موضوع نحوه حضور دانشآموزان در مدرسه از مهمترین بخشهای برنامهریزی برای شروع ایمن سال تحصیلی جدید بهحساب میآیند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/