روباتها برای ساخت سدهای عظیم بهکارگیری میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جهان با سرعت به سمت ماشینی شدن مشاغل مختلف و جایگزینی روبات با انسان در بسیاری از فعالیتهای صنعتی پیش میرود. حالا مهندسان شرکت عمرانی اویاباشی کشور ژاپن تصمیم گرفتهاند با طراحی روباتهای هوشمند کمبود نیروی انسانی مورد نیاز در پروژههای ساخت سد را جبران کنند.
ژاپن از جمله کشورهایی است که بخش بزرگی از جمعیت آن را سالمندان تشکیل میدهند از همین رو نیروی انسان کافی برای قرارگیری در همه موقعیتهای کاری وجود ندارد. چنین شرایطی مقامهای دولتی این کشور را متقاعد ساخته است که برای جبران کبود نیروی انسانی متخصص از روباتهای هوشمند استفاده کنند.
اکنون پروژه ساخت یکی از سدهای عظیم کشور ژاپن در حال انجام است و باید تا سال 2023 به پایان برسد. با این تعداد متخصصان و کارگرانی که اکنون در این پروژه مشغول فعالیت هستند ساخت سد به زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین مهندسان ژاپنی قصد دارند تا به زودی از روباتهای هوشمند برای تسریع عملیات ساخت سد استفاده کنند.
آکِرا نیتو یکی از مدیران ارشد پروژه ساخت سد Nikkei Asian گفت: «انتقال تخصص و مهارت کافی به روباتها برای انجام فعالیتهای مهندسی کار راحتی نیست ولی در نهایت با وجود چنین ماشینهایی میتواند مراحلی را که انسان چندین روز برای آن وقت میگذارد در چند ساعت انجام دهیم.»
بررسیهای اولیه نشان میدهد با بهکارگیری روباتها سرعت پروژه حداقل 10 درصد افزایش یافته و مصرف انرژی نیز تا 30 درصد کاهش مییابد. یعنی روباتها با وجود نیاز به انرژی الکتریکی برق کمتری نسبت به دستگاههای صنعتی قدیمی مصرف میکنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/