دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1399 - 14:42
ستاری در جمع خبرنگاران:

جذب نخبگان سایر کشورها برای فعالیت در ایران/ واردات خاصی در حوزه تجهیزات و داروهای کرونا نداشتیم

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بزرگ‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان این است که تاکنون واردات خاصی در حوزه‌های مرتبط به کرونا، تجهیزات و دارو،‌ نداشته‌ایم.
کد خبر : 504577
photo411281810.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ؛ سورنا ستاری در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب سالنامه مهاجرتی ایران که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، در جمع خبرنگاران بیان کرد: عدم‌انتشار آمار رسمی در حوزه  مهاجرت باعث به وجود آمدن آمار کذب و اشتباه در این حوزه می‌شود. سالنامه مهاجرتی ایران براساس آمارهای مستند بین‌المللی است.


وی افزود: سیاست‌های برگشت نیازمند به سرمایه‌گذاری  است،‌تاکنون هزار و 700 نفر از دانشمندان و محققان ایرانی مقیم خارج که در 100 دانشگاه برتر جهان تحصیل می‌کرده‌اند به کشور برگشته‌اند و نزدیک به 350 نفر از آنها عضو هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها هستند و بسیاری از آنها در شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها فعالیت می‌کنند.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرد: این کتاب تنها در خصوص مهاجران ایرانی نیست، آمار مهاجران سایر کشورها که در ایران اقامت دارند نیز در این کتاب وجود دارد. یکی از سیاست‌های معاونت جذب نخبگان سایر کشورهاست. اقتصاد دانش‌بنیان باعث می‌شود انسان‌های تحصیل‌کرده، نوآور و خلاق پایه اقتصاد شوند.


بی‌نیازی کشور با شرکت‌های دانش‌بنیان


ستاری در خصوص فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در دوره کرونا گفت: بزرگ‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان این است که تاکنون واردات خاصی در حوزه‌های مرتبط به کرونا نداشته‌ایم. طی هفته گذشته چند دارو وارد شده‌ که بیشتر آنها در کشور نیز ساخته شده‌اند و تنها یک مدل از این دارو در کشور تولید نمی‌شود که آن هم در مرحله تولید قرار دارد.


وی افزود: این هنر دانشمندان و محققان ایرانی است که در شرایط تنش‌زا می‌درخشند. دستگاه تولید ماسک در کشور وجود نداشت اما در حال حاضر صادرکننده این دستگاه‌ هستیم. زمانی که کشور دچار چالش می‌شود اکوسیستم فعال و نوآوری به دنبال راهی برای حل و برطرف کردن این چالش می‌روند. کشور مستقلی هستیم و باید راهکارهای بومی برای حل مشکلات ارائه دهیم. 


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: در خصوص واکسن کرونا اتفاقات خوبی افتاده است اما از آنجایی که هنوز به مرحله نهایی نرسیده، بهتر است که اطلاع‌رسانی آن از سوی وزارت بهداشت انجام شود. بیشتر افرادی که در حوزه واکسن کرونا فعالیت می‌کنند از دانشمندان و محققان ایرانی هستند که با طرح مهاجرت معکوس به کشور برگشته‌اند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب