دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش/

دنیای مجازی را دست کم نگیرید/ بایدها و نبایدهای استفاده از شبکه‌های اجتماعی

امروزه شبکه‌های اجتماعی برای بسیاری از بزرگسالان و نوجوانان به بخش مهمی از زندگی تبدیل شده است.با تمام مزایایی که شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهد، نمی‌توان از تهدیدات ناشی از آن چشم‌پوشی کرد.
کد خبر : 503657
اینستاگرام.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حضور در شبکه‌های اجتماعی، روشی برای برقراری ارتباط با سایر افراد از طریق پلتفرم‌های آنلاین محبوبی همچون Facebook، LinkedIn  و Twitter  است. امروزه شبکه‌های اجتماعی برای بسیاری از بزرگسالان و نوجوانان به بخش مهمی از زندگی تبدیل شده است. محبوبیت این شبکه‌ها ناشی از توانایی آنها در تامین نیازها و علایق اکثریت قریب به اتفاق مردم است. برای نوجوانان این شبکه‌ها راهی برای برقراری ارتباط با دوستان است. آنها با به اشتراک گذاشتن آخرین رویدادها، عکس‌ها و فیلم‌ها دیگران را در تجارب خود سهیم می‌کنند.


بزرگسالان نیز کمابیش به همان دلایل نوجوانان از پلتفرم‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، هر چند آنها از هر پلتفرم به صورت حرفه‌ای و از جنبه‌های شغلی نیز بهره می‌برند. شبکه‌های اجتماعی ابزاری ارزشمند برای مشاغل است و افراد را قادر می‌سازد تا با کارشناسان خبره، مشتریان و سایر کسب و کارها ارتباط برقرار کنند. با تمام مزایایی که شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهد، نمی‌توان از تهدیدات ناشی از آن چشم‌پوشی کرد.


بخشی از این تهدیدها را با امکانات معمول این شبکه‌ها می‌توان رفع کرد. برای مثال انتخاب کلمه‌ عبور قدرتمند باعث می‌شود تا به احتمال کمتری حساب کاربری‌تان هک شود. یا به سادگی می‌توان افراد ناخوشایند را بلاک یا مسدود کرد. اما بخش دیگری از این تهدیدات شامل فعالیت‌های مجرمانه‌ای از قبیل سرقت، زورگویی، جعل هویت است. کاربران ممکن است در معرض افراد دغل‌بازی قرار گیرند که می‌توانند خود را به جای فرد دیگری معرفی کنند، به شهرت آنها آسیب وارد نمایند و به جای‌شان تعهدات ریز و درشتی را دهند که صحت نداشته باشد. برای استفاده بهینه از شبکه‌های اجتماعی ضمن اجتناب از خطرات، کاربران باید مجموعه‌ای از نکات اساسی ایمنی را رعایت کنند. 
احتیاط نسبت به اشتراک‌گذاری بیش از حد


هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی، افراد می‌توانند اطلاعات شخصی خود را با دوستان و فالوورهایشان به اشتراک بگذارند. در حالی که اشتراک‌گذاری برخی از اطلاعات خوب است، حقایق عریان می‌توانند بیش از حد در مورد اینکه یک شخص چه خصوصیاتی دارد، آشکارکننده باشند. به خاطر امنیت شخصی، هرگز نباید تاریخ و محل تولد، آدرس خانه یا شماره تلفن اصلی خود را در شبکه‌ی مجازی فاش کنید. حتی اگر گردانندگان فضای مجازی افرادی شریف و قابل اعتماد باشند، اگر روزی حساب شما هک شد، این اطلاعات در اختیار افراد ناشناسی قرار خواهد گرفت که ابدا نمی‌توان نسبت به شایستگی آنها اطمینان داشت.


علاوه بر این، بسیار مهم است که هرگز شماره کارت‌های اعتباری، اطلاعات بانکی، گذرواژه‌ها یا شماره‌ی تامین اجتماعی و... خود را در هر سایت و شبکه‌ای فاش نکنید. در صورتی که چنین اطلاعاتی به اشتراک گذاشته شود، بسیار آسان می‌توان از کاربر کلاهبرداری کرد.


تنظیمات حریم خصوصی را مشخص کنید


تقریبا تمام رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دارای تنظیمات حریم خصوصی از پیش تعیین‌شده یا پیشفرض هستند.  افراد غالبا احساس می‌کنند که این تنظیمات کافی‌اند و تلاشی برای ایجاد تغییر نمی‌کنند. یکی از کاربردهای مثبتِ تغییرِ تنظیمات حریم خصوصی این است که به صاحب حساب اجازه می‌دهد افراد غریبه و افرادی که با آنها دوست نیستند را از مشاهده اطلاعات خصوصی خود دور کنید. این تنظیمات همچنین اطلاعات موجودتان که در نتایج جستجوی دیگران ظاهر می‌شود را محدود می‌کند.


به عنوان مثال، فیسبوک به صاحب حساب اجازه می‌دهد تا تنظیمات خود را تغییر دهد تا برخی از دوستان، گروه‌های خاص(یا حتی هیچ کس) نتواند وضعیت، عکس‌ها، فیلم‌ها، لایک‌ها و غیره را ببیند. تنظیمات حریم خصوصی را می‌توان در هر زمان تغییر داد و دارنده‌ی حساب باید قبل از انجام تغییرات، برای ورود به سیستم لاگین شود.


سایت اینترنت شبکه فیبر نوری


پیرو سیاست‌های مافوق باشید!


از جمله مسائل دیگری که معمولا دردسرساز است اما کمتر به آن توجه می‌شود این است که همیشه یا حساب خصوصی برای خود باز کنید، و یا مرزهای تعیین‌شده توسط کارفرما و سیاست‌های ابلاغ شده‌ی محل کارتان را رعایت کنید. بارها پیش آمده است که افرادی به دلیل فعالیت‌های خود در شبکه‌های اجتماعی، شغل خود را از دست داده‌اند. معمولا خط مشی‌های یک سازمان یا نهاد می‌تواند بر محتویات رایجی که یک شخص به اشتراک می‌گذارد، تاثیر بگذارد. گاهی این کارها به دلیل حفظ حسن شهرت است و گاهی برای جلوگیری از دست رفتن داده‌ها از مالکیت معنوی یا مادی درون سازمان. 


ایجاد محدودیت درباره جزئیات سابقه‌ کاری


در برخی از شبکه‌های اجتماعی، مانند LinkedIn افراد قادر به ارسال رزومه و سایر اطلاعات مربوط به سوابق کاری خود هستند. این سوابق می‌تواند چیزهای زیادی را درباره زندگی شخصی شما فاش کند و به مجرمان همچون هکرها اطلاعاتی بدهد که ممکن است به آنها در هک کردن حساب‌تان کمک کند. همچنین اطلاعاتی که در رزومه‌ها یافت می‌شود نیز می‌تواند در سرقت هویت مورد استفاده قرار گیرند.


از هویت افرادی که با آنها در ارتباطید اطمینان حاصل کنید


دلایل مختلفی وجود دارد که یک شخص ممکن است یک حساب کاربری فیک ایجاد کند. اگر در مورد صحت حساب کاربری که ادعا می‌کند متعلق به یک دوست است، ابهام دارید، لازم است برای بررسی صحت و سقم آن، با آن شخص صحبت کنید. افراد ناشناس به دلایل مختلف ممکن است بخواهند تلاش کنند تا خود را به عنوان شخص دیگری معرفی کنند.


این کار ممکن است برای آبروریزی از فردی یا ایجاد مشکلاتی قانونی یا اهداف شخصی انجام گیرد. همچنین ممکن است فردی تلاش کند در قالب حساب یک دوست یا آشنا یا فردی قابل اعتماد، لینکی را درج کند و بقیه را به سایت‌های مخرب با هدف کلاهبرداری ارجاع دهد، مشابه آنچه اخیرا در توییتر اتفاق افتاد.


هکر ناشناس
کامنت‌هایی که زیر پست‌هایتان قرار می‌دهند را کنترل کنید


جعل هویت در شبکه‌های اجتماعی موضوعی بسیار چالش برانگیز است. از یک سو نمی‌توان به دلیل بحث‌های حریم شخصی افراد را وادار کرد تا با اسامی واقعی خود حاضر شوند و از سوی دیگر در قوانین برخی از کشورها مسئولیت کامنت‌های زیر یک پست برعهده‌ کامنت گذارنده نیست بلکه برعهده‌ پست گذارنده است و بنابراین در مورد کامنت‌های افراد دیگر باید بسیار حساس بود. شبکه‌های اجتماعی معتبرتر، این اواخر شروع به تعریف یک پروسه‌ تایید اعتبار در هنگام ایجاد حساب کاربری کرده‌اند که می‌تواند تا حدودی این مشکل را رفع کند، اما با این حال این مسئله چیزی از مسئولیت‌های پست گذارنده کم نمی‌کند. همیشه نظرات بقیه را لحاظ کنید.


وندالیسم مجازی؛ حقیقتی انكارناپذیر در شبكه‌‏های اجتماعی


احتیاط در اطلاع‌رسانی رویدادهای شخصی


برخی سرویس‌های میکروبلاگ معروف مثل توییتر، آیدنتیکا، تامبلر، جایکو، مردم و کاربران خود را ترغیب می‌کنند تا آنها را در فعالیت‌ها و برش‌های زندگی خود به صورت لحظه‌ به لحظه سهیم کنند. اینکه این شبکه‌ها تا چه اندازه با سرویس‌های جاسوسی ممکن است همکاری داشته باشند خود جای سوال دارد اما اگر این را هم نادیده بگیریم،  فاش شدن بیش از حدِ آنچه برای‌تان اتفاق می‌افتد معادل این است که خود را به یک قربانی ایده‌آل برای سارقان و دیگر مجرمان تبدیل کنیم. از آنجا که این شبکه‌ها برای همه قابل مشاهده هستند، شخص نباید اطلاعاتی را به نمایش بگذارد که به مجرمان نسبت به محل زندگی یا مسائل دیگر اطلاع‌رسانی رایگان می‌کند.


برای مثال در گذشته افراد هنگامی که به مسافرت می‌رفتند چراغ‌های منزل را روشن می‌گذاشتند تا سارقان احتمالی نسبت به حضور یا عدم حضور صاحب منزل دچار تردید شوند. اما حالا به لطف شبکه‌های اجتماعی سارقان می‌توانند با اطمینان نسبت به اینکه شما چه زمانی در منزل حضور دارید یا خیر، به کار خود بپردازند. بنابراین منطقا شخص نباید برای مخاطبان نامحدودی معلوم کند که در چه زمانی در تعطیلات به سر می‌برد، از کجا خرید می‌کند یا به کجا مسافرت می‌کند.


حساب خود را از منظر شخص ثالث بررسی کنید


به منظور اطمینان از امنیت حساب شخصی‌تان، عاقلانه است که پروفایل خود را از جنبه‌ فردی که مشغول جستجو است بررسی کنید! این کار به صاحب حساب اجازه می‌دهد بفهمد که دیگران چه چیزی را می‌توانند در مورد او ببینند. در هنگام استفاده از موتور جستجو برای یافتن پروفایل خودتان، همچنین قادر خواهید بود تا ببینید که آیا حساب‌های فیکی به نام شما وجود دارد یا خیر.


درگیر رقابت‌های کاذب نشوید!


به عنوان عضو یک شبکه‌ اجتماعی، به دست آوردن "دوستان" یا "دنبال‌کنندگان" جدید می‌تواند هیجان انگیز باشد و با جستجو در این شبکه‌ها با تلاش اندکی می‌توان اعضای یا تعداد زیادی از این قبیل دوستان را پیدا کرد که این امر می‌تواند باعث ایجاد رقابت در برخی دیگر از افراد شود. اما بالا رفتن شمار افرادی که دنبال‌تان می‌کنند همیشه یک موضوع مثبت نیست. برخی از این دنبال‌کنندگان یا اصطلاحا فالوورها، با پست‌گذاری هرزنامه می‌توانند باعث ایجاد مشکل در تایم‌لاین سایر افراد شوند یا حتی شما را ناخواسته درگیر مسائل کیفری کنند.


انتهای پیام/


  
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب