تلسکوپ گاما قطر دقیق ستارهها را تشخیص میدهد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان موفق شدند با استفاده از قابلیتهای پرتو گاما در تلسکوپ Veritas قطر دقیق ستارهای با فاصله ۲ هزار سال نوری از خوشید را اندازهگیری کنند.
پیش از این نیز تلاشهایی برای اندازهگیری قطر دقیق ستارهها انجام شده بود ولی دانشمندان در آن پروژه به موفقیت دست نیافتند. حالا پس از مدتی وقفه محققانی از دانشگاه هاروارد و مرکز تحقیقات فضایی اسمیتسونیان در دومین تلاش توانستند با استفاده از پرتو گاما قطر دقیق ستارهای بسیار دور از کره زمین را اندازهگیری کنند. تلسکوپ تحقیقاتی Veritas در فاصله ۵۰۰ سال نوری از خورشید قرار دارد و تاکنون اطلاعات مهمی را از اجرام فضایی و ستارههای واقع در کهکشان راه شیری به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال کرده است.
اکنون اخترشناسان میتوانند با آگاهی کامل از قطر دقیق ستاره یاد شده دیگر ویژگیها از قبیل نظیر جرم و عمر آن را نیز محاسبه کنند. نولان متیو فیزیکشناس حاضر در پروژه تحقیقاتی تلسکوپ Veritas گفت: اکنون سازمانهای فضایی امیدوار هستند در آیندهای نزدیک با استفاده از پرتو گاما اطلاعات دقیقتر و بیشتری در مورد اجرام آسمانی مختلف را بدست آورند و شناخت انسانها از کیهان را بیشتر کنند.
پرتو گاما این توانایی را به تلسکوپ Veritas بخشیده است که ستارههایی از فاصله بسیار دورتر از منظومه شمسی را تشخیص داده و اطلاعات با اهمیتی را از آنها در اختیار دانشمندان قرار دهد. اکنون سازمان فضایی ناسا در تلاش است تا به زودی تلسکوپ فضایی جدیدی را با بهرهگیری از فناوریهای بسیار پیشرفته طراحی کرده و از آن برای تحقیقات مختلف در منظومه شمسی و حتی خارج از این منظومه استفاده کنند.
در حال حاضر بیش از 19 تلسکوپ به طور ویژه درباره ستارهها و اجرام آسمانی ناشناخته فعالیت میکنند. احتمالا در سالهای آینده سازمانهای فضایی، تعداد بیشتری ماهواره را به فضا پرتاب میکنند. قطر دقیق ستارهای که اخیرا اندازهگیری شده است زوایای پنهان آن سیاره آشکار کرده و کمک بزرگی به کسب اطلاعات بیشتر در مورد ستارههای دیگر میکند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/