دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1399 - 11:53
در دیدار آیت‌الله اعرافی با حجت‌الاسلام رستمی صورت گرفت؛

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین حوزه‌های علمیه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اگر بدنه‌ای از اساتید مؤمن با مجموعه نهاد رهبری دانشگاه‌ها در ارتباط باشد، بسیاری از موج سازی‌ها در فضای مجازی رخ نخواهد داد،
کد خبر : 502373
AG8I0219.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دیدار با آیت‌الله اعرافی که در دفتر مدیر حوزه علمیه در قم برگزار شد، عنوان کرد: مجموعه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نماینده حوزه‌های علمیه در محیط‌های دانشگاهی است.


وی افزود: ما با شورای عالی انقلاب فرهنگی توافقی داشتیم که اگر حکمی قرار است درباره دانشگاه‌ها داده شود، قبل از آن از ما مشورتی بگیرد تا جریان سوء به راه نیفتد. اگر ما طرف مشورت تصمیمات قرار بگیریم، به‌نوعی می‌توان در تصمیم‌گیری‌ها حکمت را هم در نظر گرفت.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گفت: اگر بدنه‌ای از اساتید مؤمن با مجموعه نهاد رهبری دانشگاه‌ها در ارتباط باشد، بسیاری از موج سازی‌ها در فضای مجازی رخ نخواهد داد، در قضیه بنزین اگر جامعه دانشگاهی به کار ورود می‌کرد، نیاز به ورود رهبر معظم انقلاب نبود. اگر نیروهای مستعد و نخبه حوزه وارد فضای دانشگاهی شوند، ثمره بسیار مناسبی خواهد داشت و می‌توان از این فرصت به بهترین نحو بهره برد.


آیت‌الله علیرضا اعرافی نیز در این دیدار عنوان کرد: مهم‌ترین وظیفه نهاد این است که بتواند منطق و معرفت دینی و فضائل اخلاقی را در دانشگاه‌ها پرفروغ‌تر کند. سیاست‌گذاری‌های مجمع تشخیص تا تصمیمات دولت و نهادهای قضایی باید یک پیوست دین و دانش در حوزه و دانشگاه داشته باشند.


وی افزود: حضور روحانی در فضای دانشگاهی اگر با ضوابط و شرایط متناسب همگام نباشد، اثرگذار نخواهد بود. ممیزات و خصائص روحانیون در حوزه‌های عمومی و تخصصی باید به‌گونه‌ای باشد که روحانی نه منفعل و نه ذوب شود و نه اینکه بی‌اثر باشد.


مدیر حوزه‌های علمیه گفت: اگر یک روحانی که به دانشگاه می‌رود، تمدن غرب را نشناسد و نقد درست نداشته باشد، نمی‌تواند مؤثر باشد. هفته حوزه و دانشگاه نماد همکاری‌های مشترک بین این دو مرکز بزرگ بوده و ما پیشنهاد می‌کنیم که دبیرخانه حوزه و دانشگاه تشکیل شود.


آیت‌الله اعرافی با اشاره به مباحث دین و دانش اضافه کرد: این مباحث در اوایل انقلاب به شکل دیگری دنبال می‌شد و در حال حاضر تغییراتی در این عرصه ایجادشده است. برای آشنایی با نظامات اسلامی طرح جامع اندیشه اسلامی راه‌اندازی شده که یکی از محورهای تعامل ما با دانشگاه می‌تواند باشد.


وی  آشنایی طلاب با فضای دانشگاهی را ضروری دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ هزار طلبه در حال تحصیل در دانشگاه‌ها داریم و این‌یک سرمایه بزرگی است که نهاد رهبری در دانشگاه‌ها می‌تواند از آن استفاده کند. در حال حاضر ۵ هزار نفر از افراد طلبه دانشجو هستند و این افراد با مدارک دانشگاهی وارد حوزه علمیه شده‌اند؛ این سرمایه می‌تواند حلقه وصل دانشگاه و حوزه باشد. قریب به ۵۰ رشته حوزوی در دانشگاه داریم که ۱۰۰ هزار فارغ‌التحصیل و ۹۰ هزار در حال تحصیل در این بخش را داریم.


مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نیاز دارد قدری بین‌المللی بیندیشد، یادآور شد: تعامل با اندیشه‌های دیگر و بهره‌گیری از تجارب آن‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد. حوزه برای نخستین بار در حال حاضر اسناد جامع راهبردی دارد و بر اساس آن‌یک برنامه پنج‌ساله در حال آماده‌سازی است.


امام‌جمعه قم اضافه کرد: درختواره رشته‌ای با مشارکت قریب به ۵۰۰ استاد در ماه قبل با ۴۰۰ رشته کامل شد و نهاد رهبری در دانشگاه‌ها می‌تواند اولویت‌های خود را در این درختواره پیش ببرد. واسپاری امتحان‌ها انجام‌شده و انجمن‌های علمی قم در حال ایجاد شعبه در شهرستان‌ها هستند، دفاتر نهاد رهبری با استان‌های حوزه می‌توانند به تفاهم‌نامه‌های جدید دست یابند.


آیت‌الله اعرافی طرح آمایش حوزه را موردتوجه قرارداد و گفت: بیش از ۲۰۰ کار ویژه در این طرح پیش‌بینی‌شده و بخشی از آن‌ها مربوط به دانشگاه‌ها است.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب