پهپادها دنیای کسبوکار را متحول میکنند/ همه چالشهای پیش روی پست هوایی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فناوری با پیشرفت روزافزون و ایفای نقش مهم در زندگی مصرفکنندگان موجب شد صنایع نیز متحول شده و خود را با آن سازگار کنند. برخی شرکتها به دلیل دسترسی گسترده به اینترنت، از فضای فیزیکی دور شده و رو به خدمات آنلاین آوردهاند. این تغییر باعث شده بسیاری از هزینهها ازجمله اجاره مکان و دستمزدها حذف شده و سود بیشتری نصیب شرکتها شود.
درحالیکه فروشگاههای آنلاین دسترسی راحتی دارند، اما خرید کالا و خدمات آنها مشمول هزینه اضافی حملونقل است که بر عهده مصرفکننده است. فناوری طی 10 سال گذشته بسیاری از صنایع را متحول کرده، اما حملونقل و ارسال پستی نسبتاً بدون تغییر باقیمانده است.
اخیراً شرکت آمازون وضع موجود را با پروژه «آمازون پرایم ایر» (Amazon Prime Air) به چالش کشیده است. پروژه «آمازون پرایم ایر» یک سیستم تحویل کالا با پهپاد است که بسته را در مدتزمان 30 دقیقه یا کمتر تحویل مشتری میدهد. اگرچه این برنامه هنوز اجرایی نشده اما در حال توسعه است.
مقررات استفاده از پهپادها
یکی از مهمترین دلایل شکست استفاده از پهپادها برای فعالیتهای تجاری، قوانین سختگیرانه اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) است. به همین دلیل تلاشهای آمازون برای راهاندازی سیستمهای حملونقل پهپادی، به تأخیر افتاده است. در حال حاضر پهپادها در ایالاتمتحده تنها برای استفادههای نظامی، تحقیقاتی و تفریحی مجاز هستند. همچنین مقررات مربوط به پهپادهای نظامی با پهپادهای تحقیقاتی و تفریحی متفاوت است.
مقررات پرواز پهپادها در ایالاتمتحده، تا ارتفاع 400 پایی از مناطق پرجمعیت تنظیم شده است. استفاده تجاری از پهپادها توسط FAA تحریم نشده ولی در حال حاضر غیرقانونی است. همچنین با توجه به نگرانیها در مورد امنیت حریم هوایی و زمینی، FAA تمایلی به ارائه مجوز به شرکتها برای آزمایش خدمات پهپادی در داخل ایالاتمتحده ندارد.
این محدودیتها باعث شده مدیران شرکت آمازون این فناوری را در کشورهایی همچون انگلیس و کانادا مورد آزمایش قرار دهند.
تأثیرات اقتصادی پهپادها
نوآوریهای سریعی که در فناوری اتفاق افتاده، باعث شده محصولات با قیمتهایی مقرونبهصرفه در اختیار مصرفکنندگان قرار بگیرد. به عنوان مثال طی سالهای پیش پهپادها به دلیل هزینههای زیاد و پیچیدگی فنی، به استفادههای نظامی محدود شده بودند، اما اکنون مصرفکنندگان میتوانند آنها را با قیمتی کمتر از 100 دلار خریداری کنند.
اکنون شرکتهایی همچون آمازون و گوگل خدمات پهپادی ارائه میدهند. آمازون قول تحویل 30دقیقهای بستهها را داده است. گوگل نیز در تقابل با آمازون پهپادها را برای حفاظت از محیطزیست و تحویل دارو به مناطق دورافتاده توسعه داده است.
همچنین پهپادها تأثیرات زیستمحیطی بالایی دارند. آنها با توجه به اینکه به باتری مجهز هستند، نسبت به کامیونها و وانتهای تحویل کالا، هیچگونه آلودگی و آلایندهای وارد محیطزیست نمیکنند.
اگر مقررات و محدودیتهای موجود برداشته شود، مردم به خدمات پهپادی رو خواهند آورد و درنتیجه خدمات تحویل کالا با وسایل نقلیه کاهش مییابد. این امر میتواند تأثیر منفی بر تولیدکنندگان خودرو بگذارد، اما تأثیر آن بر محیطزیست میتواند مزیتی باشد و به بسیاری از کشورها کمک کند تا میزان آلایندگی را کاهش دهند.
پیامدهای اقتصادی استفاده از پهپادهای تجاری انکارناپذیر است. تخمین زده میشود که بازار پهپادها در بین صنایع مختلف به 127 میلیارد دلار برسد. نکته قابلتوجه این است که پهپادها بیش از حوزه تجارت، در بخشهایی ازجمله کشاورزی به کار گرفته خواهند شد.
در مقیاس کلان، اتخاذ پهپادها میتواند بیش از 100هزار شغل ایجاد کند. طی یک دوره 10 ساله، ایجاد شغل با استفاده از پهپادهای تجاری عمدتاً شامل مشاغل تولیدی و اپراتورهای کنترل آنها خواهد بود. به همین ترتیب، دولتها نیز از مالیات ناشی از افزایش فعالیت اقتصادی، بهره خواهند برد.
این موارد درمجموع تأثیر مثبتی بر مشاغل و مصرفکنندگان دارد. مصرفکنندگان مستقیماً از ایجاد شغل بهرهمند شده و درنتیجه درآمد اضافی کسب میکنند. صنایع نیز قادر خواهند بود در موارد مختلفی همچون تجهیزات، حملونقل و توزیع صرفهجویی کنند.
معایب استفاده از پهپادها
درحالیکه اتخاذ پهپادها پیامدهای اقتصادی خوبی دارد، اما بسیاری از مصرفکنندگان، دولتها و قانونگذاران معتقدند که استفاده از پهپادها زیانبار خواهد بود. پیشبینی میشود که استفاده گسترده از پهپادها باعث افزایش نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی شهروندان (جمعآوری دادههای مردم توسط شرکتها و دولت) شود. برای مثال پهپادهای شرکت آمازون برای رسیدن به مقصد از دوربین و GPS استفاده میکنند، که بسیاری معتقدند مزاحم و شکننده حریم خصوصی هستند.
علاوه بر این، ارائهدهندگان خدمات پهپادی، با موانع لجستیکی روبرو خواهند شد، درحالیکه خدمات پستی سنتی همچنان مسئولیت اموال آسیبدیده یا سرقتشده در روند تحویل را برعهده میگیرند. از این گذشته تحویل کالا در شهرهای بزرگ با مشکلات متعددی روبرو است. برای مثال دسترسی پهپادها به واحدهایی که در طبقات بالای آسمانخراشها هستند، کاری سخت و انجامنشدنی است.
همچنین حیاتوحش پرندگان نیز با خطرات بیشتری روبرو خواهد شد. FAA تخمین میزند در ایالاتمتحده پرندگان بیش از 1 میلیارد دلار خسارت به هواپیماها وارد کنند.
درمجموع میتوان گفت استفاده از پهپادها نهتنها به تجارت الکترونیک سود میرساند بلکه برای بسیاری از صنایع مانند کشاورزی، بهداشت و درمان، و نیز مدیریت بلایای طبیعی نیز مفید خواهد بود. همچنین اشتغالزایی و کاهش هزینه شرکتها نیز از دیگر مزایای اتخاذ پهپادها است. اگرچه بهکارگیری آنها با مخالفتها و محدودیتهایی روبرو است، اما مزایای اقتصادی این امر بر معایب آن غلبه میکند. البته این امر نیازمند یک مدیریت هوشمند است تا بهرهوری مفیدتری اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/