دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1399 - 11:57
مدیرعامل سازمان آتش نشانی:

بسته بودن راه پشت‌بام باعث نفوذ دود و آتش به طبقات کلینیک سینا بود/ شهرداری تنها متولی بحث ایمنی نیست

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: از آنجایی‌که درب پشت‌بام در ساختمان کلینیک سینا بسته بود دود و آتش به واحدی در طبقه چهارم که درب آن باز بوده نفوذ کرده و و در کمتر از یک دقیقه جان افراد را گرفته است.
کد خبر : 499731

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی داوری در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران به ارائه گزارشی در خصوص حادثه حریق کلینیک سینا پرداخت و اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل در بروز حریق خلاء تکلیف شهروندان و انتخاب خط ناایمنی از سوی آنها است.


وی با اشاره به فرآیند صدور اخطار به این ساختمان عنوان کرد: شناسایی و احصاء مخاطرات ساختمانی فرآیند سنگینی است که با راهکار رفع آن به مالک منتقل شده است. در بحث حریق و اطفاء آن هرقدر میزان ناایمنی افزایش یابد احتمال تأثیرگذاری عملیات مقابله کم می‌شود.


مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در خصوص روند عملیات اطفاء حریق در کلینیک سینا گفت: عملیات آتش‌نشانی با تماس شهروندان در ساعت 20:46 آغاز و پس از گذشت 5 دقیقه و 58 ثانیه نخستین تیم که از ایستگاه دزاشیب به محل اعزام رسیده بود. به‌طور کلی 4 تیم برای بحث اطفاء حریق این حادثه به محل اعزام شدند.


داوری ادامه داد: حضور اولین گروه از آتش‌نشانان همزمان با وقوع دومین انفجار بود. دودی که در تصاویر در هوا دیده می‌شود حاصل انفجاری در ستون 20تا 30 متری است که میزان شعله‌وری آن ساختمان‌های اطراف را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد.


وی با اشاره به بالا بودن ریسک عملیات اطفاء، گفت: 30 سیلندر اکسیژن و نیتروژن در قسمت انبار موجود بوده و بنا بر اعلام نگهبان کلینیک تنها در آن روز 25 سیلندر شارژ شده به انبار منتقل شده است. نکته قابل توجه این‌که بیشتر سیلندرها اکسیژن بوده و خاصیت آن هم این است که قابل سوختن نیست ولی سوزاننده بوده و باعث گسترش حریق می‌شود.


مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران ادامه داد: در انباری که سیلندرها نگهداری می‌شد سایر اقلام بهداشتی همچون الکل و لباس بیمارستانی نیز موجود بوده که دود سیاه در تصاویر حاصل سوختن این اقلام است.


داوری با اشاره به مقررات ملی ساختمان در بحث راه‌پله‌های ساختمان‌هایی که بیمار بستری می‌کنند، عنوان کرد: این مراکز حداقل باید دو راه‌پله داشته باشند که این مرکز تنها دارای یک راه‌پله بوده است.


مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران تصریح کرد: سوختن اقلام موجود در انبار باعث افزایش حرارت شده و فشار ناشی از حرارت از توان تحمل سیلندرها خارج و باعث انفجار شده است. به‌طورکلی دو انفجار قوی رخ داد و مابقی سیلندرها به‌دلیل عمل کردن سوپاپشان دچار انفجار نشدند.


وی اذعان کرد: در زمان انفجار باید راه‌های خروج دود و آتش وجود داشته باشد اما از آنجایی‌که درب پشت‌بام بسته بود دود و آتش به واحدی در طبقه چهارم که درب آن باز بوده نفوذ کرده و به‌دلیل گازهای خطرناک موجود در دود افراد در کمتر از یک دقیقه جان خود را از دست دادند.


داوری با بیان این‌که این ساختمان با گسترش فعالیت‌هایش سعی کرده از هر فضایی در ساختمان استفاده کند و در این میان موضوع ایمنی را جدی نگرفته، گفت: اخطارها با رونوشت به وزارت بهداشت و وزارت کار اعلام شده است و در این میان کار بیشتری از دست ما بر نمی‌آمد. شهرداری تهران با توجه به متولیان مختلف نباید نقش ضابط قضایی را بازی کند و در بحث ایمنی همه دستگاه‌ها باید وارد عمل شوند.


مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در پایان با اشاره به این مطلب که ایمنی تنها کار شهرداری نیست و نباید انگشت اتهام را در بروز چنین حوادثی متوجه یک دستگاه دانست، بیان کرد: اتهام‌زنی به شهرداری تهران در این زمینه مانند این است که پلیس خودروهای متخلف را براساس قانون جریمه کند و در صورت عدم جریمه و بروز حادثه برای این خودروهای متخلف پلیس مقصر است. در این خصوص باید تکلیف شهروندان در بحث ایمنی مشخص شود.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب