برنامههای دولت برای ساماندهی بازار مسکن شعاری بود/ طرح دو فوریتی مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس بررسی میشود
مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: مردم امروز دچار مشکلات معیشتی هستند که باعث شده سفره آنها از گذشته کوچکتر شود. دولت در 7 سال اخیر در در دو بخش تولید و کنترل قیمت بازار و سفتهبازی، برنامه مشخص و کارآمدی نداشته که همین موجب نوسانات و تلاطمهای قیمتی شده است. وزارت راه و شهرسازی برخی برنامهها مانند مسکن اجتماعی را اجرا کرده اما این برنامهها هیچ خروجی مشخصی برای بازار مسکن نداشته است. حتی دولت درباره عملکرد خود در حوزه مسکن پاسخگو نبوده است. آخرین برنامه دولت، طرح اقدام ملی مسکن است که این برنامه نیز همچنان در مرحله تکمیل ثبت نام به سر میبرد و به نظر میرسد عمر این طرح به این دولت نخواهد رسید.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق گزارشها سالانه حدود 300 هزار واحد مسکونی ساخته میشود درحالیکه نیاز بازار 900 هزار واحد مسکونی است. این مسئله فاصلهای بین عرضه و تقاضا ایجاد کرده که موجب افزایش سفتهبازی در بازار شده به همین خاطر لازم است برای این موضوع برنامه مشخصی اجرا شود تا مشکلات عرضه و تقاضا در بازار برطرف شود.
یوسفی درباره راهکارهای اجرایی برای کنترل بازار بازار مسکن گفت: در بخش کنترل سفته بازی و دلال بازی هم لازم است مکانیزمهایی از سوی دولت اجرا شود. بهترین روش هم برای کنترل سفتهبازی در بازار مسکن، استفاده از ابزارهایی مانند مالیات برعایدی سرمایه و مالیات بر خانههای خالی است. در کمیسیون عمران جلسات مختلفی برای بررسی راهکارهای حل مشکلات بازار مسکن داشتیم همچنین با برخی اعضای کمیسیون اقتصادی نیز طرح مالیات بر عایدی سرمایه را بررسی کردهایم که نهایت قرار است طرح دو فوریتی مالیات بر عایدی املاک و مالیات بر خانههای خالی با سرعت بیشتر و مکانیسم اجراییتری، اجرا شود. امیدواریم با اجرای این راهکارها بتوانیم دلالی و سفتهبازی را در بازار مسکن کنترل کنیم.
این عضو کمیسیون عمران در پایان درباره طرح جدید دولت برای کنترل بازار رهن و اجاره خاطر نشان کرد: با توجه به تجاربی که از دولت دیدیم طرحهای دولت در حوزه مسکن جنبه شعاری داشته و خروجی مشخص و مفیدی برای کشور نداشته است.
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/