دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زیست‌حسگر قند خون غیرتهاجمی ساخته شد

یک دانشمند ایرانی موفق به طراحی زیست‌حسگر غیرآنزیمی گلوکز شده که به روش غیرتهاجمی میزان قند خون را اندازه‌گیری می‌کند.
کد خبر : 499054
636497224570844239_lg.jpg

علی صدیقی، سازنده زیست‌حسگر گلوکز غیرآنزیمی،  در گفتگو خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص این زیست‌حسگر بیان کرد: زیست‌حسگر غیرآنزیمی به روش غیرتهاجمی قند خون را اندازه‌گیری می‌کند، به عبارت دیگر در این روش برای اندازه‌گیری سطح قند، نیازی به خون نیست. معمولا برای تشخیص گلوکز موجود در خون از حسگرهای الکتروشیمیایی بر پایه آنزیم استفاده می‌شود اما این زیست‌حسگر با استفاده از عرق بدن میزان قند خون را اندازه‌گیری می‌کند.


وی افزود: زیست‌حسگر گلوکز غیرآنزیمی قابل‌انعطاف بوده و می‌توان آن را در مچ‌بند، ساعت یا لباس تعبیه کرد تا میزان قند خون را اندازه‌گیری کند. توسعه این زیست‌حسگر که بخشی از پروژه دکتری من است، حدود یک سال طول کشید. در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به پایش سلامت افراد مبتلا به دیابت از طریق روش‌های غیرتهاجمی شده، به همین دلیل ظهور حسگرهای پوشیدنی و معطف افزایش چشمگیری داشته است.


این محقق بیان کرد:  این زیست‌حسگر با استفاده فناوری نانو ساخته شده و نانوذرات نیکل به روش الکترولس بر سطح بستر سنتز و لایه‌نشانی شده است. در لایه بعدی از نانوذرات پلیمری استفاده شده که کار رسانایی، اتصال و تسریع‌کنندگی اکسایش گلوکز را انجام می‌دهد. در نهایت نیز پوششی از نانوذرات اکسید مس روی کامپوزیت قرار می‌گیرد.


صدیقی گفت: این حسگرهای زیستی غیرآنزیمی در حوزه سلامت و پزشکی کاربرد بسیاری دارد. حسگرهای زیستی نقش کلیدی در آینده منسوجات هوشمند ایفا می‌کنند و بخش جدایی ناپذیری از گجت‌های الکترونیک و پوشیدنی  به شمار می‌روند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب