پیدا کردن راهحل علمی وظیفه دانشگاه است/ «جیکو»؛ طرحی برای ساخت جامعه
به گزارش خبرنگار حوزه علم،فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در مراسم انعقاد تفاهمنامه مابین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و بنیاد ملی توسعه فناوری که صبح امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این تفاهمنامه مانند زنجیری دانشگاه، مدیریت کلانکشور و عرضه و تقاضا را سامان داده و به هم متصل میکند. در دنیا پارادایمها در حال تغییر هستند و این همکاری نیز بخشی جزئی از این اتفاق است.
وی افزود: در گذشته تمرکز اصلی دانشگاه در خصوص فارغالتحصیلان و دانشجویان بود اما در حال حاضر بیشتر بر تداوم و تأثیر فعالیتهای آن بر جامعه و مردم توجه میشود. در دانشگاه تهران سعی شده که این تغییر سریعتر ایجاد شود. دانشگاه تهران وظیفه دارد مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهد.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به این که مسئولیت اجتماعی اخلاق حرفهای است، گفت: مسئولیت اجتماعی یعنی مسئولیتی که دانشگاه در قبال دانشجو در خصوص آموزش و مهارتآموزی دارد. کار دانشجو بعد از فارغالتحصیلی و کسبوکارش بخشی از وظیفه دانشگاه است. براین باوریم که دانشجو مدتی بعد از فارغالتحصیلی باید به دانشگاه برگردد تا با مفاهیم نوین و جدیدی آشنا شود. این امر نهتنها از طریق دانشگاه و پارک علم و فناوری بلکه از طریق نهادها و سازمانها باید انجام شود.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: جامعه با هر مشکلی که روبهرو شود یک راهحل علمی برای حل آن وجود دارد. پیدا کردن این راهحل علمی وظیفه دانشگاه است. دانشگاه باید به حل مشکلات جامعه کمک کند. این امر به مدد تغییر نگاه میسر است.
وی افزود: مهمترین سرمایه دانشگاه، دانشجویان، اساتید و کارمندان آن است. کشور روی این افراد سرمایهگذاری کرده، بنابراین توسعه پایدار و خلق ارزش وظیفه دانشگاه است. تبدیل دانش به کسبوکار و خلق ارزش از دانش چند برابر یک محموله نفتی قیمت دارد و قالب تحریم نیست که باعث میشود جهانیان بهسوی ایران بیایند.
نیلی احمدآبادی مطرح کرد: بنیاد ملی توسعه فناوری توانسته چند وزارتخانه مهم را در کنار هم قرار دهد و شبکه بزرگی ایجاد کند تا از این طریق نیاز را شناسایی و راهحلی برای آن پیدا کند. دانشگاهها به نهادی نیاز دارند که نیاز و تقاضای جامعه را شناسایی کند و به آنها گزارش بدهد.
رئیس دانشگاه تهران گفت: دانشگاه برای آینده فکر میکند و برای آینده محصول میسازد. بنابراین باید با استفاده از آمار و اعداد نیازهای ۲۰ تا ۳۰ سال آتی جامعه شناسایی شود و به دانشگاه گزارش شود.
جیکو؛ طرحی برای ساخت جامعه
نیلی احمدآبادی در خصوص طرح جیکو گفت: دانشجو باید به دانشگاه و کشورش احساس تعلق کند. دانشجو باید ساختن را یاد بگیرد و به شکلهای متنوعی در ساخت جامعه و کشور مشارکت کند. دانشگاه تهران به عنوان فعالترین دانشگاه کشور در حوزه فعالیتهای اجتماعی دانشجویان شناخته میشود. یکی از شیوههای آشنایی دانشجو با جامعه از طریق کار و فعالیت اجتماعی است.
وی افزود: بسیاری از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه تهران بهعنوان نیروی انسانی متخصص در حوزه تخصصی خود در این دانشگاه کار میکنند. چرا وقتی به نیروی انسانی نیاز داریم از دانشجویان خود استفاده نکنیم؟ وقتی دانشجو احساس میکند در ساخت دانشگاه مشارکت داشته است. بسیاری از دانشجویان دانشگاه تهران نیز در پارک علم و فناوری این دانشگاه فعالیت میکنند و دورههای آموزشی را میگذرانند. بدین ترتیب دانشجو در کنار آموزش و کسب مهارت و درآمدزایی احساس تعلقخاطر نیز میکند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه امروزه کسبوکار با دانش عجین شده است مطرح کرد: اگر جوانان در حوزههای مختلف مشارکت کنند، احساس تعلق میکنند. کسی که چیزی را ساخته باشد از آن محافظت میکند، آن را خراب نمیکند و اجازه تخریبش را نمیدهد. این امر میتواند مشکلان اقتصادی کشور را کاهش دهد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/4112/
انتهای پیام/