دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1399 - 15:56

«روبات تنبل» گونه‌های در معرض انقراض جانوان و گیاهان را شناسایی می‌کند

دانشمندان با طراحی نوعی روبات کندرو در تلاش هستند تا گونه‌های نادر و در خطر انقراض جانوران و گیاهان را شناسایی کنند.
کد خبر : 496540
روبات 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیشتر روبات‌هایی که در طراحی آن‌ها از حیوانات الهام گرفته می‌شود برای حرکت سریع طراحی شده‌اند ولی به تازگی گروهی از مهندسان روباتی را طراحی کرده‌اند که بسیار کند حرکت کرده و ظاهری شبیه به میمون تنبل دارد.


این روبات SlothBot نام دارد و به طور ویژه برای مطالعه و شناسایی گونه‌های کمیاب و در خطر انقراض جانوران و گیاهان طراحی شده است. روبات هوشمند SlothBot با کمترین سرعت ممکن حرکت کرده و انرژی مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید تامین می‌کند. سازندگان این روبات در محل‌های استقرار آن کابل‌هایی را در ارتفاع مناسب نصب کرده‌اند تا زمانی که شارژ SlothBot به اتمام رسید او خود را از درختان بالا کشیده و با اتصال با کابل‌ها در معرض نو آفتاب و تامین انرژی باتری‌ها قرار بگیرد.



به منظور طراحی این روبات از گونه خاصی از میمون‌ها به نام تنبل الگو برداری شده است. این حیوان بسیار کند حرکتی کرده و اکثر مواقع چسبیده به تنه درختان در حال استراحت کردن است. روبات تنبل ضمن حرکت در مناطق جنگلی میزان کربن دی اکسید، آب و اکسیژن موجود در هوا را کنترل می‌کند.


بدنه بیرونی SlothBot کاملا به وسیله پرینترهای سه بعدی طراحی شده و دارای موادی است که در برابر باران مقاوم بوده و از نفوذ آب به قطعات الکتریکی جلوگیری می‌کنند. اکنون چند ماه از آغاز فعالیت این روبات می‌گذرد و با توجه به سرعت پایین بیشتر مواقع در ارتفاع 30 متری زمین و چسیبده به کابل‌ها است. قرار است SlothBot سال‌های زیادی در مناطق مختلف کره زمین به کارگیری شود و اطلاعات مفیدی را در اختیار دانشمندان قرار دهد.


گروهی از کارشناسان فناوری‌های روباتیک معتقدند SlothBot با ارزیابی معیارهای مختلف زیستی حتی می‌تواند مناطق مناسب برای کشت را شناسایی کرده و از این طریق به بیشتر شدن منابع غذایی در جهان کمک کنند.


انتهای پیام/4144/


 


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب