در جلسه اخیر اتحادیههای انجمنهای علمی با وزارت علوم چه گذشت؟/ از لزوم تشکیل شورای مرکزی اتحادیهها تا کاهش تعداد اتحادیههای انجمنهای علمی
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انجمنهای علمی دانشجویی یکی از تشکلهایی هستند که برای تولید علم و همافزایی علمی میان دانشجویان و اساتید شکل گرفته است. این انجمنها برای رسیدن به اهداف مورد نظر ایران اسلامی در حوزه علم و فناوری تلاشهای مختلفی انجام دادهاند و اعتقاد دارند که میتوانند به دانشگاه حل مسئله و تراز انقلاب اسلامی کمک کنند.
البته چالشهای مختلفی پیش روی این انجمنهای علمی بوده است که از پیچ و خم اداری در برگزاری برنامههایشان گرفته تا بودجه ندادن به انجمنها از جمله این چالشهاست که بهصورت ۳۶ شماره در خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی(آنا) به آن پرداخته شده است و همچنان ادامه دارد.
به تازگی جلسه آنلاین مجمع دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی کشور با حضور عسگری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، عبداللهی و لولایی از کارشناسان این اداره کل و دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی کشور برگزار شده است و در این جلسه دبیران اتحادیههایی که در حال حاضر اتحادیههای آنها فعال است و از طرف وزارت علوم به رسمیت شناخته میشود، شرکت داشتند. امید میرود که این جلسات اثرگذار باشد و بتواند گامی بلند در پیشرفت انجمنهای علمی و رشد پرشتاب علم و فناوری باشد.
در این جلسه بلادینژاد دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی معماری، صیاد شیخی دبیر اتحادیه محیط زیست، شمسآبادی دبیر اتحادیه شیمی، سلیمیان دبیر اتحادیه مهندسین مواد، علیعسگری دبیر اتحادیه علمِ اطلاعات و دانششناسی (عتکا)، خلیلی دبیر اتحادیه علوم دامی و صنایع غذایی، ایرانپور دبیر اتحادیه باغبانی، خزایی دبیر اتحادیه مهندسین مکانیک و بیوسیستم، ابراهیمی دبیر اتحادیه علوم سیاسی، معیری دبیر اتحادیه مهندسی عمران، سلیمانی دبیر اتحادیه مهندسی برق، موسوی دبیر اتحادیه مهندسی مکانیک، چمنزار دبیر اتحادیه علوم اجتماعی، شفیعزاده دبیر اتحادیه مهندسی شیمی نفت و پلیمر، زارع دبیر اتحادیه فناوری نانو، جعفری دبیر اتحادیه مهندسی صنایع و سالاری دبیر اتحادیه فلسفه و کمیل یزدانی، رئیس سابق سازمان علمی دانشجویی مهندسی برق و ادوار انجمنهای علمی حضور داشتند.
لزوم تشکیل شورای مرکزی اتحادیههای انجمنهای علمی
کمیل یزدانی، رئیس سابق سازمان علمی دانشجویی مهندسی برق و دانشجوی دکتری مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار آنا درباره جلسه مجمع دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی میگوید که در ابتدای جلسه، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره روند طی شدن مسیر درست اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی توضیحاتی ارائه داد و به ظرفیتهای این انجمنها در شرایط فعلی کشور اشاره و درخواست کرد جلسات آنلاین مجمع بهصورت مستمر ادامه پیدا کند و شرکت دانشبنیان ما به آنان برای بسترسازی آنلاین جلسه کمک کند.
سپس عبداللهی و لولایی از کارشناسان اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گزارشی از فعالیتهای اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی ارائه کردند.
در ادامه جلسه شفیع زاده، عضو شورای حمایت و نظارت بر انجمنهای علمی وزارت علوم صحبت و به پیگیری موضوعهای مختلفی که در شورای حمایت و نظارت صورت گرفته است، اشاره کرد و بر لزوم تشکیل شورای مرکزی اتحادیههای انجمنهای علمی تأکید شد.
کاهش تعداد اتحادیههای انجمنهای علمی
به گفته یزدانی، در جلسه مجمع دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی درباره کاهش تعداد اتحادیهها صحبت به میان آمده است، البته نه به این معنا که اتحادیههای منفعل را کنار بگذاریم بلکه ادغام کردن تعدادی از اتحادیهها به خاطر اینکه بتوانند انجمنهای علمی بیشتر و در نتیجه تأثیرگذاری بیشتری در مباحث علمی داشته باشند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ در حال حاضر اتحادیههایی وجود دارد که تعداد انجمنهای علمی زیر نظر آنها ۱۰ الی ۱۵ انجمن و حتی کمتر بوده و به همین دلیل قرار است ادغامی میان اتحادیهها صورت بگیرد و امیدواریم که این اتفاق بیفتد.
شماره معکوس برای رونمایی از سامانه جدید برگزاری جلسات مجمع اتحادیههای انجمنهای علمی
وی میافزاید که برای برگزاری جلسات آنلاین مجامع اتحادیههای علمی و سیاسی وزارت علوم قرار است که سامانه جدیدی در نظر گرفته شود که اواخر تیرماه یا اوایل مردادماه ۹۹ رونمایی میشود تا به راحتی جلسات برگزار شود و در واقع راهی برای جلوگیری از هزینههای زیاد در این زمینه باشد؛ سامانه قبلی برای اتحادیههای علمی بیشتر از ۲۰ میلیون تومان هزینه دربر نداشت اما تعداد روزهای برگزاری مجامع اتحادیههای سیاسی چون بیشتر است ممکن است تا ۱۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد. با راهاندازی سامانه جدید هزینهها کم میشود و پول به انجمنهای علمی و تشکلهای فرهنگی و سیاسی تزریق میشود.
این عضو بنیاد ملی نخبگان معتقد است که سازوکار سامانه جدید برگزاری جلسات مجامع انجمنهای علمی از هزینههای بسیار جلوگیری میکند و راه برای برگزاری جلسات اتحادیهها میسر میکند. بسیاری از اتحادیهها به دلیل کمبود بودجه بهخصوص در دو سال اخیر نتوانستند مجامع خود را برگزار کنند و بهنوعی سامانه جدید باب خیری را باز میکند که جلسات برگزار شود و کارآمدی این اتحادیهها از رونق نیفتد؛ در حال حاضر ۴۰ اتحادیه انجمن علمی وجود دارد که تعدادی از آنها باید ادغام شوند و اتحادیههای باقی مانده هرچه سریعتر جلسات مجامع خود را برگزار کنند.
به گفته یزدانی، در جلسه اخیر دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی با مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دبیران اتحادیهها گزارشی از عملکرد فعالیتهای خود ارائه کردند و سلیمانی دبیر اتحادیه برق و موسوی دبیر اتحادیه مکانیک گزارش عملکرد مطلوبتری داشتند و فیلمی از مجموعه فعالیتهای خود نمایش دادند؛ اتحادیه مهندسی برق تقریباً بالغ بر ۵۰ رویداد مختلف را در یک سال گذشته کلید زدند و گزارش این رویدادها بهصورت تصویری و شفاهی داده شد.
وی میگوید که در جلسه دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی با وزارت علوم پرسش و پاسخ صورت گرفت و مطالبه دبیران این بود که وزارت علوم از این انجمنها حمایت مالی کند و مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از موانعی که در این راه وجود دارد، گفت و اینکه مشکلات اقتصادی دولت و به تبع آن وزارت علوم موجب شده است که حمایت کم شود ولی امیدواریم که مشکلات برطرف شود.
دبیران اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی وزارت علوم در تلاش و تکاپو هستند که بتوانند رویدادهای خود را حتی در ایام کرونایی برگزار کنند و به همه بگویند که دانشگاه تعطیلبردار نیست و در هر شرایطی آماده خدمت به مردم و کشورشان در عرصه علم و فناوری هستند. باید منتظر ماند و دید که جلسات آینده این دبیران اتحادیهها با مسئولان مربوطه به کجا ختم میشود و شاهد تحرک بیشتر انجمنهای علمی در عرصه تولید علم باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/