دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1399 - 15:00

ایمپلنتی برای آزادسازی انسولین ساخته شد

دانشمندان موفق به ساخت نمونه اولیه ایمپلنتی شدند که قادر به آزادسازی انسولین است.
کد خبر : 492822
is-honey-good-for-diabetics.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، تصور کنید دستگاهی وجود دارد که با افراد مبتلا به دیابت اجازه دهد از طریق یک اپلیکیشن و کنترل راه دور و بدون نیاز به تزریق بتوانند میزان انسولین خون خود را افزایش دهند. محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ موفق به توسعه و ساخت نمونه اولیه‌ای از دستگاهی ساخته‌اند که این کار را انجام می‌دهد.


این دستگاه با استفاده از تکانه‌های برقی بیان ژن در سلول‌های بتا را کنترل می‌کنند. سلول بتا نوعی سلول در جزایر لانگرهانس لوزالمعده است و وظیفه اصلی آنها ترشح انسولین است. سلول بتا افزایش میزان قند در خون را تشخیص داده و با تولید و ترشح انسولین به آن واکنس نشان می‌دهد تا بدن بتواند گلوکز موجود در سیستم را به متابولیسم برساند.


عملکرد سلول‌های بتا در افراد مبتلا به دیابت درست نیست که این امر باعث مشکلات سلامتی جدی در فرد می‌شود. این امر با کنترل سطح قند خون به صورت مرتب و تزریق انسولین حل می‌شود اما تزریق انسولین کار ناخوشایندی برای بیماران دیابتی به شمار می‌رود. گروه تحقیقاتی موسسه فناوری فدرال زوریخ دستگاه کوچکی توسعه داده که قادر به آزادسازی انسولین مورد نیاز فرد دیابتی است.


در یک سوی این ایمپلنت کپسولی حاوی سلول بتای انسانی مهندسی‌شده قرارا دارد که به صفحه مداری چاپی متصل شده است. وظیفه این صفحه کنترل سلول‌های بتاست و از طریق سیگنال رادیویی فعال می‌شود. این سیگنال کانال‌های پتاسیم و کلسیم سلول بتا را تحریک کرده و باعث بیان ژن انسولین می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب