دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حقدوست در نشست استپ مطرح کرد؛

کاهش تعداد مبتلایان به کرونا در 10 روز گذشته

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خوشبختانه در ۱۰ روز گذشته، کاهش چشمگیری در تعداد مبتلایان جدید داشته‌ایم و همچنین تا پایان تابستان انتظار موج دیگر شیوع کرونا را نداریم.
کد خبر : 492479
263726263736275.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی، دومین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی که به‌صورت مجازی و به همت بنیاد مصطفی در محل کارخانه نوآوری آزادی در حال برگزاری است.


علی‌اکبر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در خصوص بیماران کرونا گفت: باعث افتخار من است که در این نشست شرکت می‌کنم. فعالیت‌های ما در مواجه با کرونا براساس زمان بود؛ از زمانی که در کشور چین خبر این بیماری را شنیدیم، در ایران ستادی تشکیل دادیم که وظیفه این گروه بررسی اقدامات اپیدمی در کشور ما بود.


وی در ادامه بیان کرد: بعد از سی روز از اعلام شیوع این بیماری در چین، ما یک نمونه در ایران کشف کردیم که بعد از آن فعالیت‌های مختلفی را انجام دادیم.


معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین افزود: دو روز بعد از کشف اولین مورد در ایران، دانشگاه و مدارس را تعطیل کرده و بعد از پنج روز همه دانشگاه‌های کشور را تعطیل کردیم. همچنین بررسی و فعالیت‌های بهداشتی را تشدید کرده و حتی اماکن مقدس از جمله حرم امامان معصوم و مساجد را نیز تعطیل کردیم؛ برخی از این محدودیت‌ها برای اولین بار بود.


وی بابیان اینکه در کشور ایران حدود 5.3 درصد افراد مبتلابه کرونا فوت کردند، گفت: در آمریکا این آمار بالاتر است؛ این آمار نشان‌دهنده، مدیریت ما بوده است. آمار در ایران، خفیف‌تر از سایر کشورها است؛ در کشورهای انگلیس، هلند، بلژیک و آلمان تعداد تست‌های مثبت‌ شیب بیشتری دارد. تعداد درگذشتگان در کشور ما آمار قابل قبولی نسبت به دیگر کشورها دارد.


حقدوست در ادامه تصریح کرد: آمار تجمیعی براساس سناریوهای مختلف بدون فاصله‌گذاری اجتماعی می‌توانست بیشتر از صدهزار مورد باشد اما خوشبختانه بین یازده تا دوازده هزار مورد متوقف شد. ما بیشتر مراکزی که احتمال تجمع در آن ها بود را تعطیل کردیم که مرگ‌ومیر کاهش یابد؛ آمار موجود، نشان‌دهنده تأثیر آن است. مداخلات ما از جمله در تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها آمار مبتلایان را کاهش داده است.


معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین افزود: ما درحال ایجاد برنامه مختلفی هستیم که برخی از آن‌ها در میان مدیران رده بالا است. در برخی استان‌ها شیوع بیشتر و در برخی استان‌ها شیوع کمتری داریم. همچنین ما در حال تهیه آماری برای مقامات بهداشتی و مدیران در سطح استان هستیم.


حقدوست گفت: در شهر خوزستان که قسمت غربی کشور ایران و در نزدیکی مرز کویت است، وقتی اپیدمی را بررسی کردیم، متوجه شدیم که باید تلاش بیشتری در این منطقه پرخطر کنیم. همچنین ما در هر دانشگاه علوم پزشکی، تحقیقات اپیدمیکی برای کنترل اطلاعات ایجاد کردیم و میان تیم‌ها تماس برقرار است و ظرفیت‌ها با یکدیگر به اشتراک گذاشته شده و آمار نیز به‌روزرسانی می‌شود.


وی بابیان اینکه ایران بیشتر از 75 درصد از موج اپیدمی را گذرانده است، اظهار کرد: خوشبختانه تا ۱۰ روز گذشته، کاهش شدیدی در تعداد مبتلایان جدید داشته‌ایم؛ همچنین تا پایان تابستان انتظار موج دیگر شیوع کرونا را نداریم. تحقیقات ما این است که موج بعدی ابتلا در زمستان خواهد بود و ممکن است در پاییز و زمستان موج دوم را داشته باشیم.


معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین افزود: برخی از کشورهای درحال‌توسعه در نظر دارند که تولید واکسن خوب است، درحالی‌که در آمریکا و اروپا نمی‌توانیم از تأثیر اقدامات پیشگیرانه چشم‌پوشی کنیم. اقدامات ایران در پیدا کردن افراد با تماس تلفنی و تحقیقات سازمان‌یافته در روزهای ابتدایی در کاهش مبتلایان مفید بوده، این اقدامات در بیمارستان‌ها باعث کاهش شیوع شده است.


هفتمین دوره نشست استپ شامل سخنرانی کلیدی برگزیدگان دوره‌های پیشین جایزه مصطفی، شامل پروفسور جکی یینگ، پروفسور اوگور شاهین، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان، حسین بهاروند استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان و محمد عبدالاحد، عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران و پنل‌های تخصصی با مشارکت کارشناسانی از کشورهای مختلف و ارائه مقاله متخصصان در زمینه‌های مرتبط نیز هست.


نشست امروز با حضور سخنرانانی از کشورهای دیگر با رعایت قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.


در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.


تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه‌های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند.


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب