پرداخت بدهی پیمانکاران برق با اسناد خزانه اسلامی
بهگزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پاون، ستار محمودی در حاشیه آیین اختتامیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر موافقت اولیه برای اخذ یک هزار میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی دریافت شده ولی وزارت نیرو تلاش دارد تا این مبلغ را به 2 هزار میلیارد تومان افزایش دهد تا ضمن پرداخت بخشی از بدهی پیمانکاران بتواند به تحرک صنعت نیز کمک کند.
وی در خصوص افزایش تمایل شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری در صنعت برق ایران بخصوص صنایع نیروگاهی عنوان کرد: بعد از شرایط جدید که با پیشرفت برجام مهیا شده، در عرصه صنعت آب و برق متقاضیان زیادی از کشورهای اروپایی و آسیایی اظهار تمایل میکنند تا به سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی مبادرت داشته باشند.
محمودی اضافه کرد: چون طرف مقابل متقاضیان خارجی، بخش خصوصی است و بخش دولتی فقط ناظر، کمک کننده به بازار کار و تسهیلکننده و گرهگشا است، متقاضیان خارجی در حال یافتن شریکهای خود هستند و اکنون در حال مذاکره هستند که به محض دستیابی به توافق و انعقاد قرارداد، همکاریهای مشترک آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه اولویت احداث نیروگاهها با نیروگاههای تجدیدپذیر است، افزود: این نیروگاهها فناوری خاص خود را دارند و ایجاد این نیروگاهها با فناوریهای برتر اروپا برای ما جذابتر است.
قائممقام وزیر نیرو در خصوص مکان احداث نیروگاهها گفت: وجود نیروگاهها در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان و مناطقی که قطب تولید هستند و میتواند پاسخگوی ضرورتهای بازار و محرومیتهای منطقه باشد مانند آذربایجان شرقی و همچنین در جاهایی که نیاز صنعت و تولید است و از سویی نیز، موقعیت جغرافیایی منطقه، محل احداث نیروگاهها را مشخص میکند.
وی در پاسخ به اینکه بارشهای اخیر نگرانی تامین آب در سال آبی جاری را برطرف کرده یا همچنان وضعیت بحرانی وجود دارد، گفت: بارشهای اخیر نسبت به سال گذشته و نسبت به 46 سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است.
محمودی یادآوری کرد: با وجود اینکه هنوز دو ماه از سال آبی جدید نگذشته معدل آب در 12 ماه آینده بخصوص فصل زمستان سرنوشتساز خواهد بود، ولی در دو ماه گذشته وضعیت نسبت به سالهای قبل امیدوار کننده بوده است.
وی با بیان اینکه سازمان هواشناسی زمستان و پاییز نرمالی را پیشبینی کرده و این روند باید ادامه داشته باشد، افزود: ما در سالهای اخیر به صورت بیمحابا از منابع آبی استفاده کردهایم و منابع آب زیرزمینی وضعیت بحرانی دارند که اگر بارشها به همین صورت در سالهای آینده نیز ادامه یابد، سالها طول خواهد کشید تا منابع زیرزمینی به حال اولیه باز گردند.
وی تصریح کرد: منابع آبی موجود و بارشها کمک خوبی برای مراتع، مناطق جنگلی و حیات محیط زیست خواهد بود.
انتهای پیام/