دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پی اعمال قرنطینه اتفاق افتاد؛

کاهش جهانی میزان انتشار کربن

شیوع ویروس کرونا و در پی آن اعمال قرنطینه توسط کشورهای سراسر دنیا، باعث شد انتشار کربن به میزان 17٪ در سراسر جهان کاهش یابد.
کد خبر : 490942
BB14kmqr.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سی‌بی‌اس، در پی شیوع ویروس کرونا، کشورهای جهان سفرها و مشاغل را تعطیل یا محدود کرده‌اند. پروازها زمین‌گیر شده و بزرگراه‌ها خالی از خودروها شده‌اند. ازاین‌رو کاهش عظیم تحرکات منجر به کاهش شدید انتشار دی‌اکسید کربن شده است، به‌طوری‌که سطح آن روزانه 17٪ کمتر از میانگین سال گذشته شده است.


طبق مطالعه‌ای که در مجله Nature Climate Change منتشر شد، میزان انتشار روزانه در اوایل ماه آوریل، (هنگامی‌که اکثر کشورهای جهان تحت قرنطینه بودند)، به سطحی که آخرین بار در سال 2006 مشاهده شد، سقوط کرد. محققان می‌گویند اعمال قرنطینه ممکن است انتشار کربن را به‌طور سالانه تا 7٪ کاهش دهد.



دانشمندان با بررسی اعمال محدودیت‌ها و قرنطینه در 69کشور، ‌متوجه شدند که بخش حمل‌ونقل و فعالیت‌های صنعتی این کشورها کاهش چشمگیری داشته است.


بر اساس این مطالعه، بزرگ‌ترین عامل کاهش کربن وسایل نقلیه در جاده‌ها بوده که 43 درصد از این کاهش را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که ردپای کربن در اثر سفرهای هوایی با 60 درصد، کاهش حیرت‌انگیزی داشته است؛ این صنعت به‌طورکلی حدود 3٪ از انتشار سالانه جهانی کربن را تشکیل می‌دهد و تأثیر کلی آن بسیار کمتر از سایر صنایع است.


دانشمندان هشدار داده‌اند که حتی اگر دولت‌ها حفاظت از محیط‌زیست را در اولویت قرار ندهند، حتی اگر در این دوران کاهش شدید کربن رخ بدهد، در طولانی‌مدت تفاوت معنی‌داری نخواهد داشت، چراکه دی‌اکسید کربن هزاران سال در جو می‌ماند.



یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: اینکه دولت‌ها پس از دوران قرنطینه و بازگشایی مجدد چه برنامه‌هایی برای فعالیت‌های اقتصاد و صنایع خود دارند، و تا چه حد تغییرات آب‌و‌هوایی را در نظر می‌گیرند، در دهه‌های آینده بر مسیر انتشار جهانی کربن تأثیرگذار خواهد بود.


به گفته محققان بیشترین تغییر در تولید گازهای گلخانه‌ای در چین و به دنبال آن در ایالات‌متحده، اروپا و هند رخ داده است.


یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه،‌ پروفسور راب جکسون از دانشگاه استنفورد گفت: کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای قابل‌توجه است اما نشانگر چالش رسیدن به تعهدات اقلیمی ما در معاهده اقلیمیِ پاریس است. ما به تغییرات سیستمی از طریق انرژی سبز و اتومبیل‌های برقی نیاز داریم، و این کاهش موقتی تأثیر چندانی ندارد.



نگرانی‌ها بی‌اساس نیست؛ چراکه آلودگی هوا در چین پس از بازگشایی مجدد مشاغل و لغو قرنطینه اکنون در حال افزایش است. به نظر می‌رسد که این افزایش آلودگی مجدد ناشی از تولید گازهای گلخانه‌ای صنعتی است، زیرا چین اجازه داده است تا مشاغل فعالیت‌های اقتصادی را از سر بگیرند.


اما دراین‌بین برخی امیدها نیز وجود دارد و کرونا ممکن است رفتارهای افراد را به‌طور دائمی تغییر دهد. برخی شهرها در سراسر جهان، در حال تغییر خیابان‌ها به معبری برای تردد عابران پیاده هستند، ارتباطات تصویری و ویدئویی ممکن است کاملاً عادی شود و اتومبیل‌های برقی از همیشه محبوب‌تر شوند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب