اعلام بازگشایی کتابخانههای عمومی بدون ارائه خدمات!
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، از چندماه پیش شیوع ویروس کرونا با سرعت زیادی همه دنیا را فراگرفت و همه شئون زندگی انسان را در دنیا و ایران تحت تأثیر قرار داد. بسیاری از مشاغل به حالت تعطیل و بسیاری از مراسمها و برنامهها به تعویق رسیده یا به تعطیلی کشیده شدند.
کتابخانههای عمومی سراسر کشور نیز از این قواعد مستثنی نبود و در همراهی و همکاری با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی تعطیلی مدارس، دانشگاهها و مراکز فرهنگی و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار عوامل بیماری زا، از سوم اسفند اقدام به تعطیلی کلیه امور و خدمات خود کرد.
این تعطیلی تا کنون در پنج مرحله تمدید و ادامه پیدا کرد تا اینکه روز پنجشنبه 25 اردیبهشتماه بر اساس بخشنامهای دبیرکل و مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور مصوب کردند، مقرر شد کتابخانههای عمومی سراسر کشور بعد از حدود ۳ ماه تعطیل اضطراری با رعایت ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی آغاز به کار کنند.
طبق بخشنامه فوقالذکر آغاز به کار کتابخانههای عمومی کشور از ۲۹ اردیبهشت ماه بدون حضور اعضاء و با هدف انجام امور کتابخانهای بازگشایی میشوند.
محمدهادی ناصری طاهری؛ سرپرست روابط عمومی نهادکتابخانههای عمومی کشور نیز درباره زمان حضور اعضا کتابخانهها گفت: ارائه خدمات کتابخانهای حضوری برای اعضا در این زمان به جهت رعایت فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی امکانپذیر نیست و انشالله پس از طی مرحله مهار بیماری کووید ١٩، با رعایت پروتکلهای خاص بهداشتی خدمات حضوری کتابخانه به اعضا نیز از سر گرفته خواهد شد.
اعلام بازگشایی و آغاز به کار مجدد کتابخانههای عمومی کشور درحالی که بنا نیست خدماتی به اعضا ارائه شود تعجببرانگیز است. تعطیلی کتابخانههای عمومی کشور در اوایل و ایام اوج شیوع ویروس کرونا اقدامی عقلانی و قابل قبول بود؛ اما در روزهایی که بسیاری از مشاغل و کسبوکارها و ادارات و محافل مختلف عمومی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تمهیدات ویژه آغاز به کار کردهاند کتابخانههای عمومی کشور بناست از 29 اردیبهشتماه و فقط برای انجام امور داخلی خود در ساعات کاری و با حضور نیروی انسانی محدود بازگشایی شود!
هنوز بسیاری از مردم در قرنطینه خانگی به سر میبرند و رفتوآمدهای خود به بیرون از منزل را محدود به انجام امور ضروری کردهاند؛ در این وضعیت کتاب یکی از چیزهایی بود که مردم اوقات خود را با آن میگذراندند؛ کتابخانههای عمومی کشور میتوانستند از چند وقت قبل با انجام مواردی مانند تعطیلی سالنهای مطالعه، محدودیت در استفاده اعضا از قفسههای کتاب، افزایش مدت زمان امانت دادن کتاب و ... در کنار رعایت موارد بهداشتی بازگشایی شود.
شیوع ویروس کرونا بر وضعیت اقتصادی مردم تأثیرات زیادی گذاشته و قدرت خرید آنها را کاهش داده است؛ در این شرایط کتابخانههای عمومی کشور میتوانند با بازگشایی و انجام اولین و مهمترین مأموریت و وطیفه خود یعنی امانت دادن کتاب به مردم بخش کوچکی از دغدغههای مالی مردم را برطرف و بخش بزرگی از اوقات خانهمانی و قرنطینه مردم را پر کنند.
باید منتظر ماند و دید قرار است چند روز پس از بازگشایی کتابخانههای عمومی در 29 اردیبهشتماه که نام آن را مرحله نخست گذاشتهاند؛ پای اعضا و مراجعان به کتابخانهها باز خواهد شد؟
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/