اشیای محیط با رادار کوانتومی شناسایی میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دنیای پیچیده فیزیک کوانتوم کاربردهای جالبی نیز دارد. فیزیکدانان موفق به توسعه نمونه اولیهای از یک رادار کوانتومی شدهاند که با بهرهگیری از پدیده درگیری کوانتوم، اشیای اطراف را شناسایی میکند. این سیستم در آینده نه چندان دوری میتواندد جای رادارهای فعلی را بگیرد.
پدیده درگیری کوانتومی حالت عجیبی است که در آن دو ذره چنان به یکدیگر متصل میشوند که بدون توجه به میزان فاصله ما بینشان، ارتباط دائمی و سریع دارند. سنجش حالت یکی از ذرهها باعث تغییر سریع حالت ذره دیگر میشود، حتی اگر ذره دیگر در آن سر دنیا قرار داشته باشد. این امر حاکی از آن است که اطلاعات سریعتر از سرعت نور حرکت میکند که به نظر غیرممکن میرسد اما کاملاً مشهود و صحیح است.
دانشمندان هنوز درکی از دلیل و نحوه عملکرد این پدیده ندارند اما موفق به کشف راههایی شدند تا از آن به نفع بشر استفاده کنند. برای مثال میتوان به ساخت کامپیوترهای کوانتومی و توسعه اینترنت کوانتومی اشاره کرد که هر دو فوقالعاده سریع و غیرقابل هک کردن هستند. حال محققان موسسه علم و فناوری اتریش، دانشگاه یورک و ام.آی.تی با به کارگیری پدیده درگیری کوانتومی موفق به ساخت رادار نوینی شدهاند.
رادارها امواج رادیویی یا مایکروویوی به محیط ارسال میکنند و باتوجه به نحوه بازتاب و برگشت آنها، تصویر واضحی از اشیای اطراف به دست میآورند. رادار کوانتومی نیز به همین روش کار میکند اما به جای امواج رادیویی از پروتون استفاده میکند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/