رایانش کوانتومی بحرانهای انسانی را حل خواهد کرد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیجیتال ترندز، فرد چانگ، پروفسور علوم کامپیوتر دانشگاه شیکاگو معتقد است که کامپیوترهای کوانتوم در درازمدت میتوانند الگوریتمهای شیمیایی خاص را بهتر درک کنند و در نتیجه با شناسایی تثبیت نیتروژن در گیاهان آنها را بهبود بخشند.
گفتنی است که تثبیت نیتروژن فرآیندی است که در آن، نیتروژن موجود در جو به آمونیوم تبدیل میشود. نیتروژن مولکولی یا نیتروژن موجود در جو، در حالت پایه بیاثر است؛ یعنی با ماده شیمیایی دیگری برای تشکیل ترکیب جدید واکنش نمیدهد. فرآیند تثبیت نیتروژن، اتمهای نیتروژن را از حالت دو اتمی آزاد میکند تا تغییرپذیر شوند. از آنجا که ساختار پایه تقریباً همه زیستمولکولها از جمله اسیدهای آمینه یا به عبارتی پروتئینها، RNA و DNA و اسیدهای نوکلئیک دارای نیتروژن است، تثبیت نیتروژن برای استمرار زندگی همه موجودات زنده از جمله گیاهان لازم است.
چانگ معتقد است که دستیابی به این مورد در درازمدت میسر خواهد بود اما میتوان به سرمایهگذاریهایی که اخیراً در این زمینه انجام شده است، به دستیابی به آن خوشبین بود. اخیراً بنیاد ملی علوم آمریکا بودجهای بالغ بر 15 میلیون دلار در اختیار هفت دانشگاه منتخب این کشور قرار داده است تا ظرف پنج سال آینده، نخستین کامپیوتری کوانتومی کاربردی جهان را توسعه دهند.
این دانشگاهها شامل دانشگاه شیکاگو، دوک، مریلند، تافتس، MIT، کالیفرنیا، برکلی و نیومکزیکو میشوند و قرار است این بودجه را با رویکردی کاملا متفاوت با رویکرد شرکتهایی مانند گوگل برای ساخت کامپیوتر کوانتوم استفاده کنند.
این دانشگاهها قرار است علاوه بر توسعه سختافزار، نرمافزار مورد نیاز این کامپیوترهای کوانتوم را نیز توسعه دهند و در نهایت دستگاههایی بسازند که با ابررایانههایی که هزار برابر اندازه دارند، رقابت کنند.
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/