جستجوی ردپای حیات در دنیای مرده
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچرسم، وقتی نسل بعدی رصدخانههای زمینی و فضایی مستقر شده و شروع به کار کنند، ستارهشناسان دانشگاه کرنل از آنها برای اسکن سیارات فراخورشیدی دوردستی استفاده میکنند که به دور ستارههای خاموش میچرند تا شاید نشانهای از حیات در این سیارات پیدا کنند.
زمانی که یک سیاره فراخورشیدی زمین مانند از جلوی ستار کوتوله سفیدی که در مداری به دور آن میچرخد، میگذرد دانشمندان میتوانند به جستجوی اثری از حیات در گذشته یا حال حاضر آن بپردازند. گروه تحقیقاتی دانشگاه کرنل مقالهای منتشر کردهاند تا به ستارهشناسان در شناسایی آنچه ممکن است در این سیارات فراخورشیدی پیدا شود، کمک کند. درصورت رویت یک سیاره دانشمندان میتوانند ترکیب اتمسفر آن را شناسایی کنند و آن را با دادههای این مقاله تطبیق دهند تا مشخص شود که حیات در آن وجود دارد یا خیر.
گروه خاصی از سیارات فراخورشیدی میتوانند بعد از مرگ ستاره میزبانشان (معمولا کوتوله سفید) زنده بمانند. کوتوله سفید هسته باقیمانده از ستارگانی است که تمام سوخت خود را سوزانده و فروریختهاند. بدین ترتیب میتوان نتیجه گرفت که هیچ چیز زندهای نمیتواند از چنین رویداد ویرانگری جان سالم به درد ببرد اما به صورت نظری میتوان انتظار داشت که حیات جدیدی در این دنیاهای مرده ظاهر شوند. اگر دانشمندان نشانهای از حیات در سیاراتی که به دور ستارهای مرده میچرخند، پیدا کنند؛ سوال بزرگی به وجود میآید: آیا حیات توانسته از مرگ ستاره جان سالم به درببرد یا پیدایشی دوباره داشته است؟
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/