مشتری داغ با اتمسفر فلزی کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، تیمی از محققان بینالمللی سیاره فراخورشیدی در فاصله 456 سال نوری از زمین پیدا کردهاند که اتمسفر آن حاوی فلز تبخیرشده است. این سیاره فراخورشیدی که هر 3.5 روز یک بار ستاره آبی «KELT-20» در صورت فلکی ماکیان میچرخد، «MASCARA-2 b» نام دارد.
سیاره فراخورشیدی تازه کشفشده یک مشتری داغ گازی عظیم است که سایز آن دو برابر سیاره مشتری است و در فاصله 8 میلیون کیلومتری از ستاره والد خود قرار دارد، به همین دلیل دمای اتسمفر آن بیش از 3 هزار و 140 درجه فارنهایت یا یک هزار و 727 درجه سلسیوس است. مشتری داغ یا سیاره تفتیده نوعی سیاره فراخورشیدی است. مشتریهای داغ سیاراتی گازی در ابعاد سیاره مشتری یا بزرگتر از آن هستند که فاصله بسیار کمی با ستاره خود دارند و در نتیجه دمای زیادی دارند.
مشتریهای داغ از جمله مباحث مورد علاقه دانشمندان است چراکه تنها 25 سال قبل کشف شدند. تا پیش از آن، هیچ کس گمان نمیکرد که چنین سیاراتی وجود خارجی داشته باشند. کشف سیارات فراخورشیدی در برنامههایی چون مأموریت کپلر باعث تحول افکار و ایدههای بسیاری در سیستم سیارات و نحوه تشکیل آنها شده است. مشتریهای داغ نمونهای از این تحولات است، سیارات گازی که بیش از اندازه به ستاره والد خود نزدیک هستند.
مشتریهای داغ برای ستارهشناسان ابزاری مفید به شمار میروند، این سیارات بهترین آزمایشگاهها برای توسعه تکنیکهای آنالیزی است که قادر به جستجو و شناسایی نشانههایی از حیات در دنیاهای قابلسکونت باشد. تیم تحقیقاتی که شامل دانشمندانی از دانشگاه ییل، رصدخانه ژنو، دانشگاه برن و دانشگاه صنعتی دانمارک میشود در حال راهاندازی طیفسنج فوقالعاده دقیق « EXPRES» در نزدیکی «تلسکوپ دیسکاوری لوول» بودند که موفق به کشف این سیاره فراخورشیدی شدند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/