مدیریت فاصلهگذاری اجتماعی بهوسیله هوش مصنوعی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از کشورها برای کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا فاصلهگذاری اجتماعی را اعمال کردهاند. این امر در شرایطی اتفاق میافتد که افراد در خارج از خانه باید حداقل 2 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. اما به نظر میرسد که این وضع برای مردم یک پیششرط مشکلساز است، چراکه برای مثال کارگران برخی مشاغل که در دوره فعلی قرنطینه به کار خود را ادامه میدهند، نمیتوانند آن را رعایت کنند.
رصدخانه شهریِ دانشگاه نیوکاسل برای درک بهتر عناصر توسعه در یک شهر ایجاد شده است. این مرکز از تعداد زیادی سنسور و توافقنامههای به اشتراکگذاری داده برای تحت نظر گرفتن مواردی مانند رفتوآمد در سطح شهر، ترافیک، عابران پیاده، شلوغی، پارک کردن ماشینها و ردیابی اتوبوسها استفاده میکند. علاوه بر این، مصرف انرژی، کیفیت هوا، آبوهوا و عوامل مختلفی را نمایش میدهد.
شرکت استارتآپ Landing AI به کمک هوش مصنوعی ابزاری ساخته است تا اطمینان حاصل کند که افراد فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند.
این استارتآپ که توسط دکتر اندرو نگ تأسیس شده، با استفاده از ردیاب فاصلهگذاری اجتماعی تصاویر دوربینهای مداربسته را بهطور آنی تحلیل میکند تا تشخیص دهد که اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی رعایت میشوند یا خیر.
مدیران این شرکت اظهار کردند كه تعداد زیادی از مصرفکنندگان آنها را شرکتهای تولیدی و دارویی تشکیل میدهند كه هر روز کالاهای اساسی در آنها تولید میشود. آنها میتوانند نرمافزارهای خود را در چارچوب دوربینهای مداربسته هماهنگ و بروز كنند تا بهطور مؤثر محیط کار خود را مدیریت کنند.
این استارتآپ با انتشار یک نسخه آزمایشی جدید، یک سیستم ردیاب فاصلهگذاری اجتماعی دیگر را منتشر کرد. در این سیستم جدید (که فیلم آن را در قسمت زیر مشاهده میکنید) در سمت چپ عابران پیاده که در شهر رفتوآمد میکنند قرار دارند و در سمت راست، نموداری وجود دارد که هر شخص را بهعنوان نقطه نشان میدهد. هنگامیکه شخصی بیشازحد به فرد دیگر نزدیک شود، آنها را با رنگ قرمز مشخص میکند. به گفته مدیران این ابزار به درخواست مشتریان برای مشاغل مختلف ازجمله خط تولید ساخته شده است.
علاوه بر این، بدون شک این ابزار میتواند در سیستمهای دوربین مداربسته موجود گنجانده شود، اما هنوز این موضوع که چگونه به افرادی که فاصلهگذاری را رعایت نمیکنند هشدار دهد، جای بررسی دارد. يك استراتژی بالقوه این است که وقتی کارگران بیشازحد به یکدیگر نزدیک شدند،هشداری را پخش کند. همچنین یک گزارش میتواند به سرپرستان کارخانه در بازسازی فضای کاری کمک کند.
نرمافزاری که برای نمایش فعالیتهای افراد با استفاده از یک سیستم امنیتی مورداستفاده قرار میگیرد، دارای پیامدهای اخلاقی و حریم خصوصی است. برخی از کارشناسان معتقدند که پس از عبور از شرایط اضطراری موجود، این نوآوری میتواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد، چراکه کارگران نیز هیچگونه حرف و اعتراضی در رابطه با محدود کردن استفاده از این ابزار را ندارند.
البته این ابزار ایده جدیدی نیست. چندی پیش، رویترز فاش كرد كه شرکت آمازون نیز از نرمافزارهای مشابهی برای نمایش فاصله بین كارمندان انبار خود استفاده میکند.
این ابزار همچنین به مجموعه اقدامات توسعهای که سازمانها برای کنترل كارگران خود اتخاذ میکنند، پیوسته است. در حال حاضر سیستمهای هوش مصنوعی ارزانی وجود دارد که سازمانها میتوانند برای مشاهده کارگران و یا استفاده در بخش خدمات مشتریان، خریداری کنند.
مانند ردیاب Landing AI، این سیستمها در صورت عدم رعایت یک عمل خاص، هشدارهایی را صادر میکنند.
گفتنی است همهگیری کروناویروس باعث تسریع این روند شده است.
علاوه بر این بهداشت همگانی انگلستان توصیه کرده است هنگامیکه افراد در خارج از خانه هستند حداقل دو متر از یکدیگر فاصله بگیرند. این توصیه بهطورکلی منتشر شده است اما هنوز برآورد اینکه افراد از آن پیروی میکنند یا خیر سخت است. تیمِ رصدخانه شهری دانشگاه نیوکاسل با بهرهگیری از بینایی رایانهای و پردازش تصویر، الگوریتمهایی را ایجاد کرده است که میتواند بهطور طبیعی فاصلهگذاری اجتماعی را در اماکن عمومی ارزیابی کند. این تیم مدلهایی را ایجاد کرده است که میتواند فاصله بین افراد پیاده در مناطق عمومی را اندازهگیری کند.
با بهرهگیری از سیستم چراغ راهنمایی، این الگوریتم میتواند مخفیانه افرادی را که فاصلهگذاری را رعایت کرده ،شناسایی و برچسبگذاری کند و همچنین افرادی که فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نادیده بگیرند، با رنگ قرمز مشخص کند.
با استفاده از این دادهها، میتوان راههای باریکی را که رعایت فاصلهگذاری هوشمند در آنها امکانپذیر نیست، تشخیص داد. همچنین چگونگی انطباق شهروندان با اعمال محدودیت یا کاهش آن را میتوان ارزیابی کرد. این نوع اطلاعات علاوه بر این نشان میدهند چطور فاصله فیزیکی افراد پیوسته در حال تغییر است.
این استارتآپ موارد حفظ حریم خصوصی را نیز در نظر گرفته و اعلام کرده که از تشخیص چهره استفاده نمیشود.
اعتبار و مدیریت اطلاعات مهمترین هدف در پیشرفت آینده شهرهای هوشمند خواهد بود. رصدخانه شهریِ دانشگاه نیوکاسل بهطور مؤثر در حال تحقیق در مورد مدیریت شهرهای هوشمند است و با اشتراکگذاری کلیه دادهها بهطور آنی، شفافیت سازی میکند. تجزیهوتحلیل شرایط موجود فرصتی را برای آمادگی بیشتر در مواقع اضطراری بعدی یا سنجش اثرات تغییرات اجتماعی در مقیاس بزرگ، ارائه میدهد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/