دانشمندان به دنبال تعامل بیشتر مغز با کامپیوتر
به گزارش خبرنگار حوزه علم،فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، واسط مغز و کامپیوتر مجموعهای از حسگرها و پردازشگرهای سیگنال است که فعالیت مغزی فرد را به طرز مستقیم به سیگنال ارتباطی یا کنترلی تبدیل میکند. حال گروه تحقیقاتی دانشگاه کارنگی ملون با همکاری دانشمندان دانشگاه پتسبورگ نهتنها موفق به بهبود رابط مغز و کامپیوتر شدهاند بلکه تعامل میان آنها را در هنگام استفاده تا حد زیادی تثبیت کردهاند.
افرادی که از ناتوانیهای حرکتی رنج میبرند با استفاده از رابط مغز و کامپیوتر میتوانند وسایل کامپیوتری و اندامهای مصنوعی خود را کنترل کنند. یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از رابط مغز و کامپیوتر در آزمایشهای بالینی عدمثبات در ثبت سیگنالهای عصبی است. سیگنالهای ثبتشده توسط رابط مغز و کامپیوتر در طول زمان متفاوت است و نتیجه این تفاوتها باعث میشود که فرد کنترل اندام مصنوعی و ابزار کامپیوتری را از دست بدهد.
گروه تحقیقاتی دانشگاه کارنگی ملون و پتسبورگ با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی ارتباط و تعامل رابط مغز و کامپیوتر را بهبود بخشیدهاند. این الگوریتم با احتساب تفاوت سیگنالهای ثبت شده توسط رابط مغز و کامپیوتر به کاربر اجازه میدهد باوجود بیثباتیها به فعالیت خود ادامه دهد. سیگنالهای عصبی همواره بیثبات هستند چراکه منشأ آنها نورونهای مختلف و در زمانهای متفاوت است. بنابراین دانشمندان راهی پیدا کردند تا اطلاعات جمعیتهای نورونی را در یک زمان خاص ثبت کنند و تصویری کلی از آنچه مغز در حال انجام آن است را ارائه دهد. بدین ترتیب کاربر کنترل رابط مغز و کامپیوتر را از دست نمیدهد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/