پختوپز موادغذایی ویروس کرونا را از بین میبرد؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اماسان، شیوع بیماری کروناویروس بسیاری از فعالیتهای روزمره را متوقف کرده است، ازجمله غذا خوردن در رستورانها. همچنین کارهایی همچون خرید مواد غذایی را به طرز چشمگیری تغییر داده و نحوه استفاده و پختوپز آنها را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
آیا ویروس کرونا از طریق خوردن غذا هم شیوع پیدا میکند؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، FDA و بسیاری دیگر از متخصصان امنیت مواد غذایی موافق هستند که بر اساس آنچه در حال حاضر در مورد ویروس کرونا میدانیم، بعید است که از طریق مصرف مواد غذایی منتقل شود. درواقع تاکنون هیچ شخصی به دلیل خوردن مواد غذایی به این بیماری مبتلا نشده است.
در مورد بستهبندی مواد غذایی نیز همینطور است. اگرچه این ویروس ممکن است برای مدتزمان طولانی قادر به زنده ماندن روی سطوح خاصی باشد، ولی تاکنون هیچ موردی اثبات نشده که افراد از طریق بستهبندی مواد غذایی به این ویروس مبتلا شده باشند.
بااینحال انجمن بستهبندی مواد غذایی بهعنوان یک اقدام بهداشتی توصیه میکند هنگام بازگشت از فروشگاههای مواد غذایی تمام بستهها را فوراً با آب و صابون بشویید.
آیا پختوپز مواد غذایی باعث از بین رفتن ویروس کرونا میشود؟
درحالیکه کارشناسان تأیید کردهاند که ویروس کرونا یک پاتوژن قابلانتقال از مواد غذایی نیست، ولی این روزها پیروی از همه پروتکلهای امنیتی مواد غذایی و اعمال احتیاط در هنگام پختن، ضرری ندارد.
یک کارشناس مواد غذایی گفت: به مصرفکنندگان توصیه میکنیم كه برای مثال مرغ را در دمای 165 درجه و همبرگر را در دمای 160 درجه بپزند. ما همچنین توصیه میکنیم مردم برای اطمینان از پختن مواد غذایی تا دمای توصیهشده، از دماسنج مواد غذایی استفاده کنند. اگرچه اکثر آشپزها پخت غذا را بهصورت چشمی و تجربی کنترل میکنند، اما بهتر است در این شرایط از دماسنج استفاده شود.
از لحاظ تئوریک، اگر كسی كه مبتلا به ویروس باشد پس از طبخ غذا، آن را لمس کند، میتواند ويروس را به آن منتقل كند.
کارشناسان همچنین توصیه میکنند اگر باقیمانده وعده غذایی را مجدداً میخواهید میل کنید، آن غذا باید تا دمای 165 درجه گرم شود.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/