دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پیگیری مداوم اخبار کرونا آسیب پذیر‌ی بدن را افزایش می‌دهد

شرایط کنونی جهان نه تنها افراد درگیر بیماری کرونا بلکه شهروندان سالم را نیز تحت تاثیر قرار داده و فشارهای روانی زیادی را به آن وارد می‌کند.
کد خبر : 482850
کرونا 2.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از کانورسیشن، در حال حاضر رسانه‌های سراسر جهان مردم را به خبرهای مرتبط با کرونا بمباران می‌کنند. این خبرها اگرچه بسیار مهم هستند و همه روزه تعداد مبتلایان و درگذشتگان در اثر بیماری کرونا را اعلام می‌کنند ولی طبق بررسی روانشاسان آثار مخرب زیادی روی آرامش روانی مردم دارند.




بیشتر بخوانید: دستاوردهای جدید جامعه پزشکی در مورد ویروس کرونا




نمی‌توان از رسانه‌ها انتظار داشت وظیفه خود را فراموش کرده و خبرهای مرتبط با بیماری کرونا را اعلام نکنند ولی  رفتار مناسب در برابر طوفان خبرهای کرونایی انتخابی کاملا شخصی است و هر فرد می‌‌تواند با برنامه‌ریزی چک کردن جدیدترین خبرها در مورد کرونا را به گونه‌ای تنظیم کند که نه تنها به او بلکه به سایر افراد پیرامونش نیز فشار روانی سنگینی وارد نشود.


آمار مرگ و میر و تعداد روزانه مبتلایان به ویروس کووید-19 به متخصصان و مسئولان بهداشتی کشور اجازه می‌دهد تا شرایط شیوع کرونا در جامعه را بررسی و برای مقابله و شکست آن برنامه‌ریزی کنند. همه نمودارهایی که بر اساس آن روند صعودی و نزولی ابتلا به ویروس کرونا در هر کشور نشان داده می‌شوند بر اساس آمارهای روزانه تنظیم و در اختیار عموم قرار می‌گیرند.



تعدادی از بزرگ‌ترین مراکز آماری در جهان پس از بررسی نظرهای مردم در مورد خبرهای کرونا به نتایج جالبی دست یافتند. در این نظرسنجی از افراد شرکت کننده در مورد وضعیت روحی خود و اعضای خانواده‌شان در هنگام گوش کردن به خبرهای مرتبط با بیماری کرونا سوال شد.


اکثر شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند: بعد از چک کردن خبرهای تعداد درگذشتگان در اثر ویروس کرونا تا حد ناراحت کننده‌ای دچار ترس و استرس می‌شویم  و حتی به شکل وسواس گونه‌ای  چندین مرتبه دست‌های خود را می‌شوییم.


تعداد کمتری از مردم نیز با اشاره به عادی شدن تقریبی خبرهای کرونا اظهار کردند: کرونا نوعی اپیدمی همه‌گیر در جهان است. مردم باید به طور جدی مراقب خود و دیگران باشند ولی نباید روحیه زندگی کردن را از دست داد و خود را بازنده تصور کرد.



گروهی از روانشاسان به دقت نظرهای مخاطبان و افراد شرکت کننده در نظرسنجی بررسی تاثیرات روانی خبرهای کرونا را مورد تحلیل قرار داده و اعلام کردند: در شرایط کنونی هر فرد از دو سو مورد تهدید قرار دارد. از طرفی بیماری و ویروس کووید-19 سلامت انسان‌ها را در خطر قرار داده و از طرف دیگر بمباران خبرهای کرونایی و فشار روانی حاصل از این خبرها به شدت شهروندان را منزوی و تحت فشار گذاشته است.


در واقع این کارشناسان معتقدند شنیدن خبرهای متعدد در مورد مرگ تعداد زیادی از انسان‌ها مانند فردی که به سیگار اعتیاد دارد انسان‌ها را به سمت مرگ سوق داده و با گذشت زمان روحیه کاملا افسرده و ناامید در درون هر فرد شکل می‌گیرد.



مطالعات زیادی در طول تاریخ نشان داده است داشتن روحیه قوی و شاد در برابر هر نوع بیماری می‌تواند ایمنی بدن و قدرت مقابله با عامل بیماری را افزایش دهد. ولی در شرایط که هر فرد به شدت نگران ابتلا به ویروس کووید-19 است نه تنها نمی‌تواند به خود بلکه به اعضای خانواده و دوستان نیز هیچ کمکی نمی‌کند و حتی ممکن است آن‌ها را نیز دچار ترش و اضطراب کند.


هم‌اکنون متخصصان روانشناسی و مقابله با اپیدمی‌های اجتماعی در کشورهای مختلف جهان اعتقاد دارند مردم نباید در طول شبانه‌روز وقت زیادی را به چک کردن خبرهای کرونا و شرایط پیش آمده در اثر آن اختصاص دهند زیرا با این کار فشار روانی بر روی ذهن و سلول‌های عصبی خود را به شدت افرایش می‌دهند و در صورت ابتلا به ویروس کووید-19 از روحیه بسیار ضعیفی برای شکست دادن بیماری برخوردار هستند.


انتهای پیام/4144/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب