فعالیت کسبوکارهای کمریسک از 30 فروردین آغاز میشود/ تهرانیها از وسایل شخصی و تاکسی استفاده کنند
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اظهار کرد: در فاصلهگذاری هوشمند کسبوکارهایی که کمخطر است میتوانند در استانها فعالیت خود را آغاز کنند که این کار از روز گذشته شروعشده است. در این راستا وزارت بهداشت با اصناف هماهنگ کردند هر صنفی که میخواهد شروع به کار کند وارد سامانه وزارت بهداشت شده و در آن ثبتنام کند و وزارت بهداشت از این طریق با آنها در ارتباط باشد.
وی گفت: اکثریت افراد و مشاغل این کد را دریافت کردهاند و با وزارت بهداشت در ارتباط هستند. البته ممکن است افرادی جامانده باشند یا هنوز ثبتنام نکرده باشند که در اینجا از همه کسبه و فعالین اقتصادی میخواهیم که حتماً در این سایت ثبتنام کنند. این اقدام میتواند برای آینده ما بسیار مفید باشد و قرار شد کسانی که در این دوره همکاری خوبی با ما داشتند، دارای امتیاز باشند و در تابلویی که به آنها داده میشود و بر سردر کسبوکار خود نصب میکنند مشخص شود کدام یک از کسبوکارها ارتباط بهتری داشته و شرایط بهداشتی را بهتر رعایت کرده است.
رئیسجمهور با اشاره به جلسه روز گذشته با رؤسای کمیتههای ستاد مبارزه با کرونا خاطرنشان کرد: در جلسه دیروز مقرر شد که برای کسبوکارهای پرریسک نیز تصمیماتی اتخاذ شود و با همکاری وزارت بهداشت و درمان، وزارت کشور یک طرح را برای فعالیت آنها آماده کند تا ما بتوانیم با پروتکلها و دستورالعملهایی که پیشبینی میشود، فعالیتها نیز اجرایی و عملیاتی شود.
روحانی افزود: در خصوص تهران نیز همانطورکه مردم مستحضر هستند از ۳۰ فروردین ماه کسبوکارهای کمریسک با پروتکلهای مشخصشده، فعالیت خود را آغاز میکنند. برای کسبوکارهای پر ریسک نیز در حال مطالعه و فکر هستیم و بعد از بررسیهای صورت گرفته نتایج به مردم ابلاغ میشود.
رئیسجمهور تصریح کرد: مسئله بسیار مهم در خصوص حملونقل است. جلسات متعددی در این خصوص در وزارت کشور برگزار شده و درنهایت با وزارت بهداشت و درمان توافق شده هر وسیله نقلیه عمومی که میخواهد فعالیت کند ازجمله اتوبوسها و مترو باید ضدعفونی شوند و رانندگان محترم آنها نیز باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و حق دارند به تعداد صندلیها مسافرگیری کنند و نه بیشتر. این مصوب بوده که روز گذشته در کمیته بررسی شد و مورد تأیید ماست و بر این مبنا باید اجرایی شود.
وی ادامه داد: برای تهران و شهرهای بزرگ به دلیل اینکه وسایل نقلیه کم داریم توصیه ما این است که مردم فعلاً از وسیله نقلیه شخصی خودشان یا تاکسی و اسنپ استفاده کنند که اینها بهتر از وسایل حملونقل عمومی است. به دلیل اینکه اتوبوسهای ما کم است در وهله اول وزارت کشور بیاید از بین اتوبوسهای بینشهری استفاده کند. در مرحله دوم و در مواردی که نیاز است این اتوبوسها خریداری شود. برای تهران حدود ۵۰۰ اتوبوس و در استانهای دیگر مجموعاً ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز داریم. اگر بتوانیم اتوبوسهای تولید داخل و یا خارج را ظرف ماه اردیبهشت به خدمت بگیریم، در این زمینه بهویژه در پرداخت قسط اول به آنها کمک میکنیم.
رئیسجمهور افزود: بنا شد وزارت کشور این موضوع را بررسی و به ما اعلام کند تا ما بتوانیم بهعنوان دولت اقدامات دیگر را انجام دهیم. مسئله دیگر که در جلسه موردبحث قرار گرفت و تصمیمگیری آن برای جلسه بعد میماند، مسئله اجتماعات در مساجد و اماکنی است که مردم معمولاً در ماه مبارک رمضان به آنجا میروند، است.
روحانی ادامه داد: تصمیمگیری را برای جلسه آینده گذاشتهایم اما اگر شرایط در کشور به همین صورت که امروز مشاهده میکنید پیش برود، قاعدتاً اجتماع حضوری نخواهیم داشت و صداوسیما و شبکههای اجتماعی باید این وظیفه را بر عهده بگیرند و مردم نیز از آنها استفاده کنند.
روحانی اظهار کرد: وزارت بهداشت اصولی دارد که آن اصول برای آنها بسیار مهم است و بر اساس آن اصول است که اعلام میکند برخی از کسبوکارها میتوانند ادامه فعالیت بدهند و برخی دیگر خیر و در اجتماعات نباشند. اولین اصول وزارت بهداشت در خصوص ظرفیتهای درمانی و تختخوابی، امکانات، نیروی انسانی و ... این وزارتخانه است. اگرچه امکانات وزارت بهداشت خوب است اما این امکانات محدود است به همین دلیل در تمام تصمیمگیریها این ظرفیتها مبنای ماست.
وی گفت: انجام تستهای موردنیاز و ظرفیت آزمایشگاهی یکی دیگر از مبانی وزارت بهداشت است و ما باید آن را مدنظر قرار دهیم. از سوی دیگر اگر فردی مبتلا به کرونا بود باید وزارت بهداشت بتواند نزدیکانی که با او در ارتباط بودهاند را شناسایی کند و این توانمندی را وزارت بهداشت باید داشته باشد و در تصمیمگیریها باید مدنظر قرار گیرد. در روزهای گذشته در این خصوص نمونه آماری که مربوط به استان زنجان بود را دیدیم که در آن نمونه مورد بررسی ۱۸ نفر مبتلا به کرونا و افرادی که با آنها در ارتباط بودند بررسی شدند و مشخص شد که ۲۱ درصد افرادی که با این ۱۸ نفر مبتلا با کرونا در ارتباط بودند، خودشان به این ویروس مبتلا شدند که این توانمندی بررسی افراد در ارتباط با افراد کرونایی برای ما اهمیت دارد.
رئیسجمهور اظهار کرد: نکته چهارم این است که همه آمار باید به وزارت بهداشت بگوید که آمار رو به نزولی بودن گذاشته و اگر بگوید آمار صعودی است، این موضوع برای وزارت بهداشت جای نگرانی دارد و از بابت این نگرانی هم حق دارند. از همین رو این چهار اصل که گفتم بسیار مهم است.
روحانی افزود: اگر مردم میبینند که ما برای کسبوکار و برخی امور جاری سختگیری میکنیم به این دلیل است که با این چهار اصل، بتوانیم درست حرکت کنیم و قدمبهقدم به نقطه قابلتحمل برسیم. امروز در نقطه قابلتحمل قرار داریم و باید با تلاش به نقاط قابلقبول و درنهایت به نقطه مطلوب برسیم. البته این تقسیمبندی برای بنده است و خود وزارت بهداشت یک طبقهبندی دیگری به نام کنترل و مهار دارد. درنهایت باید به نقطه مطلوب رسید.
وی گفت: امروز در جلسه ما، وزارت راه دو آمار را بهصورت نمودار ارائه کرد که مربوط به اواخر اسفند تا هشتم فروردین و همچنین نهم فروردین به بعد بود. این آمار در نمودار نشان میداد که دو روند به هم نزدیک بود و فاصله کمی داشت که به این معنی بود که در آن زمان که ما هیچ الزام، فشار و سختگیری نداشتیم و زمانی که سختگیری، در عمل مردم یکسان بوده و مردم خودشان رعایت میکردند.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: وقتی مردم متوجه میشوند کاری ضروری است آن را انجام میدهند و نیاز به سختگیری نیست و نشان میدهد فرهنگ ما بزرگ است. وقتی به مردم حقایق گفته میشود، آنها خودشان عمل میکنند و نیاز به سختگیری نیست و این نشان از فرهنگ بالای کشور و ملت ما دارد.
روحانی عنوان کرد: از مردم میخواهم در این مرحله که در شهرستانها و استانها به جز تهران فعالیتها و کسبوکارهای کم ریسک شروعشده، رعایت کنند و از تردد غیرضروری بپرهیزند و از تجار، کاسبان و فعالان بخش اقتصادی هم میخواهم که اصول بهداشتی را مدنظر قرار داده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: ما با هم و در کنار هم موفق میشویم و اگر موفقیتی تا به امروز داشتیم، از همین مسیر همراهی بوده است.
رئیسجمهور یادآور شد: میدانیم که شرایط سخت است و در خانه ماندن و یا تعطیلی کسبوکار و نرفتن به مدرسه سخت است، ولی چارهای نداریم. برای موفق شدن در این مسیر جز با کمک یکدیگر نمیتوانیم از این ویروس خطرناک بهخوبی عبور کرده و به جلو برویم.
روحانی افزود: نکته دیگر این است که پزشکان، پرستاران و کلاً کادر درمان فداکاری کرده و شبانهروز به بیماران رسیدگی کردند دیگران هم کار کردند. البته کادر درمانی فداکاری بزرگی کردند.
وی گفت: دیگرانی هم بودند که در این مسیر فداکاری کردند و رانندگان عزیز تلاش کردند که مواد ضروری را از بندر به مقاصد خود برسانند. امسال ۱۶ درصد از لحاظ تناژ بار و ۹ درصد از لحاظ تردد کامیون نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم که نشان میدهد خدمات افزایش یافته و در حوزههای دیگر هم همین است.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: این روزها برخی کشورها شروع به «خِسَّت»[خساست] به خرج دادن در صادرات مواد غذایی کردهاند. مثلاً در مورد برخی محصولاتی چون گندم، با اینکه از آن محصول اضافه دارند، آن را نمیفروشند که به دو دلیل است. یا اینکه خودشان شرایط سختی دارند و یا برای اینکه فکر میکنند در آینده میتوانند آن محصول را گرانتر و با شرایط بهتری بفروشند.
روحانی عنوان کرد: ذخایر ما بحمدالله از همیشه بهتر است و در این راه کشاورزان کار بزرگی کردند و دست کشاورزان را میبوسم. انشاءالله تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی دیگر نسبت به سال گذشته نیز بیشتر و بهتر باشد که نشان از تلاش و کوشش همگانی میدهد.
وی گفت: آماری که روز گذشته بانک مرکزی به من داد، نشان میداد که در سه ماهه آخر سال گذشته ما نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ در بخش صنعت، ۶ درصد رشد داشتهایم که به معنی این است که کار و فعالیت افزایش یافته است.
رئیسجمهور اظهار کرد: این روزها سخت است و برخی تولیدیهای به مشکل برخوردهاند؛ ولی باید بگویم که این روزهای سخت به پایان خواهد رسید و ما امیدواریم تابستان خوبی داشته باشیم.
روحانی افزود: این ویروس چموش و ناشناخته است، کسی جرئت نمیکند در مورد آینده این ویروس حرف بزند.
وی گفت: امیدواریم شرایط به سمتی پیش رود که بتوانیم در آینده این مشکلات پیش آمده را جبران کنیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: کار بزرگی در کشور در حال انجام است. همین امروز آقای اعرافی از حوزه علمیه قم و طلاب گزارشی ارائه کردند که طبق آن ۶ هزار نفر از طلاب و اساتید مشغول کمک و فعالیت در مسیر مبارزه با کرونا هستند و در قم خدماترسانی میکنند. نیکوکاران ما همه جا فعال هستند و این کار آنها بسیار ارزشمند است.
روحانی گفت: در مسئله مراکز نگهداری سالمندان و معلولین وزیر رفاه دیروز گزارشی ارائه کرد که بسیار جالب است و معلوم میشود که ما در همه جا قدمهای بسیار خوبی برداشتهایم. ما ۸۷۵ مرکز داریم که از این تعداد فقط در ۲۳ مرکز بیماری کرونا مشاهده شده است و بقیه همه پاک باقی ماندهاند. با اینکه خدمات برخی از این مراکز داوطلبانه است؛ یعنی برخی از مددکاران دولتی هستند اما عدهای هم از بیرون میآیند و سالمندان کمک میکنند.
وی تأکید کرد: از این آمار جالبتر اینکه از کل معلولین و سالمندان ما ۳۵ نفر بر اثر کرونا از دنیا رفتند که اکثر آنها بالای ۸۰ سال بودند. کل فوتیها در بخش سالمندان و در بخش معلولین در اسفند پارسال با اسفند سال ۹۷ برابر است و عددی اضافه نشده است. در فروردین امسال هم از جمعیت ۴۹ هزار نفری سالمندان کل فوتیها ۵۲ نفر بوده که در مدت مشابه پارسال ۱۶۵ نفر بوده است؛ یعنی علیرغم اینکه مشکل داشتیم، اما آمار فوتیها کاهش پیدا کرده است. پس این به معنای مراقبتهای مداوم از این مراکز است. در این گزارش یک مقایسهای شده بین ایران و کشورهای اروپایی که یک فاصله زیادی بین ایران و اروپا در این حوزه وجود دارد.
رئیسجمهور یادآور شد: اگر تعداد افراد فوتی ما بسیار کم بوده و حدود ۵ یا ۷ درصد بوده در برخی از کشورهای اروپا این آمار ۲۲ درصد و در برخی کشورهای دیگر بیش از این بوده است. برخی از این مقایسه خوششان نمیآید و وقتی میگوییم وضع ما از اروپا بهتر است نمیدانید این شبکههای ماهوارهای چه خاکی به سر میکنند و چقدر عصبانی میشوند و میگویند رئیسجمهور ایران گفته است که وضع ما از اروپا بهتر است! بله بهتر است، یعنی امروز در مقابله با کرونا وضع ما بهتر از شماست.
روحانی افزود: دلیل این امر مجاهدت کادر پزشکی، صداوسیما، نیروهای مسلح و فضای مجازی و هنرمندان ماست و همه در کنار هم دست به دست هم دادهایم. شما اینها را ندارید. ما ویروس کرونا داریم و شما هم دارید ما ویروسی بدتر از کرونا داشتهایم و داریم که شما ندارید که آن ویروس «تحریم» است. ما یک ویروس تحریم داشتیم که کرونا به آن اضافه شد. شما یک ویروس دارید ما دو ویروس داریم؛ اما مردم ما به این خوبی مقاومت کردند و دست همدیگر را گرفتند و یکدیگر را یاری کردند که این جای افتخار دارد.
وی تصریح کرد: امروز وضع ما در مقابله با این ویروس خطرناک نسبتاً خوب و در مقایسه با برخی از کشورها بهتر است. حالا اگر میخواهید ناراحت شوید این یک واقعیت است.
رئیسجمهور افزود: آمریکاییها روی بالغ بر ۱.۶ میلیارد دلار در لوکزامبورگ دست گذاشته بودند و توقیف کرده بودند و با ماهها تلاش و کوشش، چند روز پیش توانستیم الحمدلله پول را از دستشان آزاد کردیم و در حال حاضر در شرایط سختی ملت، با کار حقوقدانان و تلاششان برای آزادسازی پولی که حق ملت ایران و بانک مرکزی است این اتفاق صورت گرفت.
روحانی در رابطه با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا جهت رفتوآمد میان استانها و شهرستانها عنوان کرد: اگر در استانی، استاندار یا شورای تأمین یا هر شخص دیگری تصمیم گرفت در روزهای اخیر تردد در برخی شهرستانها را ممنوع کند، از امروز همه ممنوعیتها در تردد میان استانها و شهرستانها برداشته میشود.
وی گفت: هیچ استانداری و هیچ استانی حق ندارد در استان خود برای تردد بین شهرها مانعی ایجاد کند. پلیس محترم و نیروی بسیج نیز به این مصوبه ما توجه خواهد داشت. از امروز تردد بین شهرستانها در استانها بهطور کامل آزاد است و بین استانها هم که فعلاً ممنوع است، انشاءالله از روز اول اردیبهشت آزاد میشود.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/