دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چگونه بدون آزمون وارد دانشگاه شویم

علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه‌ها می‌توانند بدون شرکت در کنکور نیز پیذیرفته شوند ولی باید به برخی از نکات توجه کنند.
کد خبر : 479554

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکنون دیگر مثل گذشته نیست که ورود به دانشگاه آرزو باشد بلکه علاقه‌مندان به تحصیل بدون معطلی می‌توانند وارد دانشگاه‌ها شوند و تحصیل خود را در رشته مورد نظر خود ادامه دهند. 


این اتفاق در راستای حذف کنکور صورت گرفته و اکنون بیش از 85 درصد ظرفیت دانشجوی کشور بدون آزمون پذیرش می شود. البته برخی فکر می‌کنند در همه مقاطع این امکان وجود دارد باید برای پاسخ به این تصور گفت بلی در همه مقاطع اعم از کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری این امکان وجود دارد که بدون آزمون وارد دانشگاه‌ها شد اما در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری فقط متقاضیان استعدادهای درخشان تحصیلی می‌توانند وارد این دوره‌ها شوند.


دستورالعمل چگونگی گزینش در این دوره‌ها براساس آیین نامه جذب دانشجویان استعدادهای درخشان وزارت علوم صورت می‌گیرد. 


بنابراین متقاضیان دوره‌های کاردانی و کارشناسی به مراتب راحت‌تر وارد دانشگاه‌ها شوند به این صورت که دانشگاه‌ها رشته‌های بدون آزمون خود را از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌کنند و داوطلبان می‌توانند با پیدا کردن علاقه‌مندی خود در این رشته‌ها ثبت‌نام کنند. 


البته نباید این موضوع را از نظر دور داشت که همه رشته‌ها در همه دانشگاه‌ها به صورت بدون آزمون ارائه می‌شود و مثلا داوطلبان فکر کنند که می‌توانند در رشته‌های پرمتقاضی نیز به همین منوال ثبت‌نام کنند.


3 رشته پرمتقاضی گروه علوم تجربی یعنی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و رشته‌های پرطرفدار گروه ریاضی نظیر مهندسی برق، کامپیوتر و غیره و رشته‌های پرمتقاضی گروه علوم انسانی شامل حقوق، روانشناسی و غیره از دانشگاه‌های سطح یک اعم از دولتی، شبانه و آزاد اسلامی به صورت بدون‌آزمون پذیرش ندارند و رقابت برای این رشته‌ها از طریق کنکور صورت می‌گیرد و افرادیکه رتبه‌های بهتری را کسب می‌کنند می‌توانند وارد این رشته‌ها شوند. 


حال شاید این سوال مطرح باشد که گزینش در رشته‌های بدون آزمون چگونه است؟ براساس اعلام سازمان سنجش داوطلبان علاقه‌مند به هر یک از دانشگاه‌ها می‌توانند 100 کدرشته را انتخاب کنند و سازمان سنجش براساس سوابق تحصیلی داوطلبان گزینش نهایی را انجام می‌دهد و قبول‌شدگان نهایی را اعلام می‌کند. 


ثبت‌نام در رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز از طریق درگاه این دانشگاه صورت می‌گیرد و علاقه‌مندان به این دانشگاه نیز حق انتخاب 100 کدرشته را دارند. 


قرار بود ثبت‌نام در رشته‌های بدون‌آزمون دانشگاه‌ها از اسفندماه آغاز شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا به نیمه دوم فروردین‌ماه موکول شد. 


در این میان داوطلبان باید بدانند که ثبت‌نام در رشته‌های بدون‌آزمون دانشگاه‌ها آنها را از شرکت در کنکور محروم نمی‌کند و داوطلبان در عین حال که می‌توانند در این رشته‌ها ثبت‌نام کنند در کنکور سراسری نیز شرکت کنند و در صورت قبولی در هر دو شیوه پذیرش یکی از آنها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. 


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب